Гримиране - идеи и техники. Тема №90

• 60 161
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • волно калдъръмче
Къде е силата ти, устни или очи? Ако едното е подчертано, другото да е неутрално.

При мен са очите и бих си направила опушен грим. За устните нещо нюд и сиропирано. Руж не, само бронзър.

При красиви устни само ярко малиново червило и хубав контур. За очите малко сянка да тушира клепача, нещо неутрално озаряващо в средата на клепача, кафяв молив по водната линия и  драматична спирала.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 08:35 от Алегриq

# 91
Къде е силата ти, устни или очи? Ако едното е подчертано, другото да е неутрално.
Устни, определено. Нямам филър, но си ги харесвам.

# 92
  • волно калдъръмче
Устни, определено. Нямам филър, но си ги харесвам.
Има хубави клипове за замаскиране на паднал клепач.

# 93
Е как без руж? Те хората само с руж се гримират. Абсолютен и най- важен тренд.
Запазете си час за гримьор, има много. Няма да се справите сама, както искате.

# 94
  • волно калдъръмче
Е как без руж? Те хората само с руж се гримират. Абсолютен и най- важен тренд.
Запазете си час за гримьор, има много. Няма да се справите сама, както искате.
Съгласна съм. Но с бяла кожа, ярко червило и това турско синьо с руж и си като на пазара за булки.

# 95
Здравейте, имам нужда от помощ за визии и покупки. Предстои ми събитие, за което не успях да запазя час за грим и ще трябва сама да се справя. Ще бъда облечена в турско синьо. Най- много ме притеснява избора на палитра за сенки, руж и червило. Косата ми е тъмно руса, с неутрален към леко розовеещ тен съм, черни вежди, паднал клепач( винаги е било така, не е от възрастта).

Предсавям си те ето така

Напоследък не ползвам никакъв грим и толкова много комплименти от мъже, че съм се разхубавила, не съм получавала отдавна Sweat Smile

Всъщност, единственото, което направих наскоро, беше че боядисах веждите си с боята за коса, която иначе ползвам, и това веднага ме освежи.

Понеже при теб вече има достатъчно контрасти - черни вежди и тъмноруса коса, леко розовеещ тен и турско синьо, бих се насочила към естествено изглеждащ грим. Устни в nude гамата, хайлайтер само под очите и може би на челото, спирала. Вместо руж бих се насочила към бронзираща пудра, за да се подчертаят скулите.

Ружът за мен е играчка с две остриета. Ако е нанесен правилно и е правилният тон, може да подмлади лицето с години, но може да направи и лицето на клоун, затова не го препоръчвам.

# 96
Ружът е мастър клас,за да се нанесе където трябва и колкото трябва,цвят ,четка и т.н…не мислех,че е толкова трудно да се направи хубава скула с контур,руж..но след хиляди опити се убедих,че си е за профита това изкуство😀.

# 97
Благодаря за препоръката да търся олио за устни. Взех на Есенс 03. Като консистенция съм доволна.  Като цвят - не, но ако го нанеса върху цветен балсам е добре.

Скрит текст:

На долната устна има, на горната - не, за сравнение.

# 98
Здравейте, някоя от вас поръчвала ли е от сайта на Тарт? Може ли отзиви.

# 99
Дами, моля за препоръка за кремообразен/течен контур и руж. Не съм използвала дългосрочно до момента, само съм тествала през годините някакви неща... твърд почитател съм на пудрените продукти, но искам да помогна малко на сухата кожа през зимата (освен с грижата, това ясно). Любопитно ми е как ще се получи. Чисто логично ми се струва добра идея да заложа на бюджетни продукти, понеже не знам колко ще ми продължи ентусиазмът, но не слагам ограничение в бюджета, пишете просто за любими продукти и с кои четки нанасяте Blush
(Но пък заглеждам стика на Милк за момента, в дрогерията се сещам само за един двоен на Мейбълин, който ми се струва напълно неизползваем...)

Живко (jaysdeen в ИГ) беше направил много хубав обзор по повод олиата за устни. Всъщност 90% от продуктите на пазара, които носят това название, не са олиа - с много ниско съдържание на олиа са и реално разчитат на полимери, не предлагат особена грижа. Диор в това число, Clarins (реално CLARINS Lip Oil Balm е повече олио отколкото CLARINS Lip Comfort Oil), Буржоа и т.н. Сочният, силиконов ефект не идва от масла, затова се влага и друго, само че това "друго" преобладава...

Това е истинско олио за устни.

Обаче... както една приятелка хубаво каза - аз не съм убедена, че искам истинско олио, то ще изглежда все едно съм захапала мазна баница Laughing За себе си още не съм стигнала до избор. Май предпочитам грижа през нощта и баш декоративна козметика през деня - плътен, силиконово изглеждащ глос, вместо да си замазвам очите, че с тези олиа за устни правя нещо...

# 100
Аз, например, олиото не го исках заради грижа. А описах какъв ефект търся ("сиропирано") и дамите предложиха това.
Глос не исках, защото са ми твърде лепкави и някак тежки. А това олио ми дава ефирност някак си. Не личи от километри, но прави устните по-сочни визуално.

# 101
  • София
Да, според мен никой не ползва олио с идеята, че полага грижа за устните. Балсамите вършат тази работа. Идеята е като носиш продукта да не ти пресъхват устните, както става с някои червила. Но е факт, че някои продукти са особено комфортни и приятни за носене и няма значение дали е червило или гланц, а дали е добре формулирано.

# 102
Нямам много опит с кремообразни формули, но пък това, което притежавам е страхотно.

Течния реж на Нарс (май е старата формула) е супер за сочен ефект. Дълготраен е и ми харесва най-много като основа за прахообразен руж. Така издържа цял ден.
Този балм на Армани има текстура, като нищо друго, което съм докосвала. Имам контуриращия цвят. Формулата е много лека, матова и лесна за работа.

# 103
  • София
Аз, например, олиото не го исках заради грижа. А описах какъв ефект търся ("сиропирано") и дамите предложиха това.
Глос не исках, защото са ми твърде лепкави и някак тежки. А това олио ми дава ефирност някак си. Не личи от километри, но прави устните по-сочни визуално.
За цвят слагай отдолу червило, виж с различни варианти - сатенени, матови, стои различно. С някои се слива много добре и изглежда все едно е един продукт.

Аз пък си взех глоса на Есенс, който препоръчахте. Допадна ми, има лек увеличаващ ефект, като за цената си върши работа, ще си го използвам. Любим с plumping ефект ми е на Сефора, той наистина ми ги увеличава, но често нямат цвят, който да ми допада. Аз не искам да е с твърде големи бляскави частици. Лятото си бях взела пък на Мейбълин с лютите чушки. Правеше ми зъбите жълти, явно като се докосне лютото до плака и я оцветява.

За руж, аз напоследък реших да тествам с червено червило и много ни допадна ефектът.

# 104
Дами, моля за препоръка за кремообразен/течен контур и руж. Не съм използвала дългосрочно до момента, само съм тествала през годините някакви неща... твърд почитател съм на пудрените продукти, но искам да помогна малко на сухата кожа през зимата (освен с грижата, това ясно). Любопитно ми е как ще се получи. Чисто логично ми се струва добра идея да заложа на бюджетни продукти, понеже не знам колко ще ми продължи ентусиазмът, но не слагам ограничение в бюджета, пишете просто за любими продукти и с кои четки нанасяте Blush
Имам изключително малък опит със кремообразни/течни ружове и контури поради смесена/мазна кожа, но все пак това, което съм купувала (след доста четене) и ми е харесало и си го ползвам с удоволствие:
Скрит текст:

^^^ Тези със пръсти или стиплинг четка!

^^^ последното си е чист ФДТ стик, но го имам в  цвят, подходящ за контур, когато съм без тен. Стиковете на Криолан съм ползвала по същия начин. Мисля си, че някои консилъри също могат да бъдат употребени по такъв начин.

Да ви питам дали загледахте покрай децата последните тенденции в ТикТок и Инстанграмския макияж - грим според контрастa? Баш тoя контраст, с който съм проглушила ушите на доста съфорумки, най-често в контекста на дрехи/изграждане на хармоничен ансамбъл Simple Smile Много са сладки децата когато преоткриват древни практики и истини Grinning
https://www.tiktok.com/@alieenor/video/7425383745668222240

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 20:28 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт