Гримиране - идеи и техники. Тема №90

• 60 271
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, имам нужда от помощ. Искам ФДТ, който да не ми се врязва в порите, а да стои естествено на кожата, да я озарява, но да не я матира прекалено. На Лореал гледах, нещо серум.. беше, с капкомер. Изглеждаше ми добре, около 30 лв беше цената.
Загледах се и в Lumene.
Но общо взето не разбирам от ФДТ и затова търся съвет тук ☺
Ако това ще помогне, кожата ми е по-скоро суха, без несъвършенства, които да крия.

# 151
  • На изток от Рая
Бюджет - около 200 лева.

Палитрата е за ежедневна употреба, няма значение дали е малка, или голяма. С кафяви очи съм, ако това е от значение.
Не обичам крещящи цветове…
А ако имате предложение и за специални случаи, ще се радвам. Решила съм, че през новата година ще наблегна на очите. Simple Smile

# 152
За този бюджет имаш възможност да си вземеш топ палитра на топ марка със страхотно качество.
В темата всички сме големи фенове на палитрите на Наташа Денона. Като цяло рядко може да изтеглиш къса клечка - качество, пигмент, издръжливост, подбор на цветове - страхотни са. Мой личен фаворит от midi палитрите е My dream palette. Има най-добрата за мен лично селекция от цветове както за ежедневен нюд грим, така и по-интересни цветове. Други фаворити са Retro, I Need a Nude, I Need a Warm, Glam, Bronze и тн. Наташа има и малки палитри петици, които са супер за запознанство с марката и са много удобни за пътуване.
Друга любима за мен марка е Anastasia Beverly Hills, Soft Glam палитрата ми е абсолютен фаворит. Отново подходяща както за ежедневни, така и за по-драматични визии.
Худа Бюти също има много палитри, както по-малки деветки, така и големи. От нейните фаворит ми е Naughty nudes.
Съветвам те да отидеш на място в Сефора и да разгледаш палитрите на тези три марки, да суочнеш цветове и тогава да прецениш кои най-много ти допадат като тонове. Която и от трите марки да избереш, няма да съжаляваш.

# 153
Аз препоръчвам палитрите на Dior Backstage, има хубави координирани цветове в различни тонове и са много добро качество.

# 154
Бюджет - около 200 лева.

Палитрата е за ежедневна употреба, няма значение дали е малка, или голяма. С кафяви очи съм, ако това е от значение.
Не обичам крещящи цветове…
А ако имате предложение и за специални случаи, ще се радвам. Решила съм, че през новата година ще наблегна на очите. Simple Smile
Наташа Денона е най- доброто. Разгледай ги подробно.

# 155
Момичета, имам нужда от помощ. Искам ФДТ, който да не ми се врязва в порите, а да стои естествено на кожата, да я озарява, но да не я матира прекалено. На Лореал гледах, нещо серум.. беше, с капкомер. Изглеждаше ми добре, около 30 лв беше цената.
Загледах се и в Lumene.
Ако това ще помогне, кожата ми е по-скоро суха, без несъвършенства, които да крия.

Ще се присъединя с въпрос към всички и аз- вашите фдт с фактор ли са? Ще ми се да повиша защитата на кожата си, кремовете са ми с фактор, слагам ББ на Миша- с фактор 50 и почнах да получавам от омразните " старчески петна" по лицето😭😭😭, та затова се чудя да не би Мишата да не е реално 50- ти фактор? Какво ползвате вие?

# 156
А дали е вярно това, че мини палитрите на Наташа са с по-ниско качество от големите? Черното в новата матова дали е достатъчно пигментирано?

# 157
За мен е вярно. Големите са по-хубави, по-мазни са цветовете някак на последните. Вече не купувам малки, имам 5-6 и почти всички големи.

# 158
А дали е вярно това, че мини палитрите на Наташа са с по-ниско качество от големите? Черното в новата матова дали е достатъчно пигментирано?

Зависи от палитрата. Някои мини палитри не са особено добри, доколкото съм виждала от ревюта в Ютюб. Аз лично имам Mini Rose и Mini Nude, качеството и на двете е чудесно. Има и midi палитри, които не са особено добри. Давам за пример Love palette, която беше лимитирана колекция. Единствено шимърите са добри, матовите цветове са тотал щета. Някои се втвърдиха, други - напукаха, не пускат почти пигмент. Просто кофти качество на палитрата. От Sunrise също се оплакваха, че не била с добро качество, аз лично я нямам. Като цяло по-новите midi палитри на Наташа са в пъти по-добри от първите.

Гледайте задължително и по някое видео, преди да изберете какво да купите, особено ако ще поръчвате онлайн, за да няма неприятни изненади.
Аз лично харесвам много тази влогърка.

# 159
Загледах се и в Lumene.

Ще се присъединя с въпрос към всички и аз- вашите фдт с фактор ли са? Ще ми се да повиша защитата на кожата си, кремовете са ми с фактор, слагам ББ на Миша- с фактор 50 и почнах да получавам от омразните " старчески петна" по лицето😭😭😭, та затова се чудя да не би Мишата да не е реално 50- ти фактор? Какво ползвате вие?
Аз съм с нормална към комбо кожа (зимата ми е малко по-суха, лятото в Т зоната става “хлъзгаво”). Аз съм най-доволна от KVD-Good apple serum foundation, Tarte-Face Tape, покривни без да седят сухо и се свалят лесно, нямат фактор обаче. Имам и двете Миши ( включително и  в лилавата опаковка), не съм много впечатлена. Ползвам слънцезащита на Benton, и аз имам няколко петна и издирвам хубав серум с Витамин C.
Иначе съм съгласна за палитрите на Денона, другите, които са с идеално качество са на Анастасия.

# 160
Не ползвам крема на Миша, но по принцип слънцезащитният фактор в ББ/СС крем и тн не е достатъчен, за да пази ефективно. Трябва да се нанесе огромно количество, за да отговаря защитата на фактора, посочен на опаковката. Затова винаги лятото нанасям слънцезащита под грима. Аз лично ползвам слънцезащитни кремове за лице на Euriage и Avene за мазна кожа.

# 161
  • София
Дневният ми крем за лице, от последните няколко месеца е с 50 spf на Cocosоlis. Пристрастената съм към миризмата на  бисквитки! Heart Eyes
Не поглеждам друг, въпреки че запасите ми с корейска слънцезащита също си чакат реда. Върху него става трудно вече с фдт-на, понеже той си е мазничък и не е оптимална основа за грим.
Нося през деня лек фдт, този на Шисейдо, който също е с ф-р. Shiseido Revitalessence Skin Glow Foundation
лек фон дьо тен с озаряващ ефект SPF 30

Другият ми любим фтд е също с ф-р. 20ти

За вечерно излизане намалям ф-ра и слагам класиката на Ести -DW.

За грим палитрите не мога да се произнеса, понеже след като минах през всички брандове -Шанел, Герлен, Диор, Ту Фейсд, Морфи, Urban Decay, Наташа -само руж -разочарование и не поглеждам марката повече, вече купувам и ползвам само Дъглас, ТрендИтЪп (от ДМ), Морфи.
Имам запаси още от сглобявани палитри на Инглот и Mac. Но ползвам повече бурканчета на Шанел, течни на Шанел и Ту Фейсд.
Мисълта ми е да не се хвърляш на палитри, които да стоят недокоснати, а да инвестираш в 2 цвята, но да са топ-а. Такива са и пигментите на MAC -Naked- в моя вариант. Палитрите на Шанел са ми най-красиви. Но в сърцето ми са сенките от палитрите на Ту Фейсд (Шоколадовата палитра още се търкаля из кутиите на дъщеря ми, която я наследи, но все така има онзи аромат ).

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 18:14 от kopche

# 162
И аз харесвам палитрите на Too Faced, имам две от Gingerbread колекциите им от 2020 и 2021, още са си супер и не са се развалили.

Агентче, пробвах I Need a Warm на Наташа, хареса ми. Вярно, само четири цвята, но са красиви и се блендват лесно. Единствено по-тъмното ми се стори по-трудно за нанасяне и не толкова пигментирано.
Ще прощавате за неугледните вежди.

# 163
Здравейте, търся си кафяв молив за очи, който да нанасям във водната линия, искам да не се размазва лесно и да издържа, колкото се може по-дълго.

# 164
Natasha Denona има хубави палитри с наситени хубави и издържащи цветове, но съставките са пълен боклук и изобщо не ги препоръчвам. Да спомена само - всичките ѝ сенки за очи съдържат алуминий и негови комбинации, които се водят канцерогенни.

Аз лично бих препоръчала сенките за очи на Dior -  Diorshow 5 Couleurs Limited Edition, които са перфектно качество и не съдържат доказано вредни продукти.

Общи условия

Активация на акаунт