Кога е редно студентът да започне да си търси работа по специалността?

• 2 866
  • 64
  •   1
Отговори
# 60

Ако иска, може лесно да си намери почасова работа с испански в кол център, в туризма, някое консулство или посолство, но за уроци и преводи ще има да почака.

Точно в туризма или консулство ще е най-трудно да пробие. Службите там се пазят за неслучайни лица. Най-лесно би било като учител, ако й се занимава с деца и/или има педагогика.

# 61
  • Paris, France
Първо - никой не твърди, че няма работа с испански. Има. Второ - английският е често срещан, но и много по-употребяван във всякакви сфери, а и много повече чужденци го говорят и затова има повече работа с английски. Испанският ми е послужил за 1, единствена работа в живота ми, английският за поне сто и една.

90% от завършилите испанска филология, които познавам, не работят по специалността. 80% не работят работа, за която им трябва испански. 🤩

За консулските служби не е вярно, че трябват връзки и за туризма също. Приятелка беше работила във френското консулство докато живееха в София. Никакви връзки нямаше, нито в София, където не беше живяла, нито във френското консулство. Познавам и работещи в други консулства и посолства. Виждала съм обявени места.

За туризма - учи задочно, явява се на изпит, който се провежда на езика, в случая испански. Ако вземе изпита придобива право да работи като екскурзовод. Слага си профила в сайта им и чака клиенти. Доста мои бивши съученици го работят като допълнителна работа. Интересно е.

# 62
  • Melmak
Каквото и да си говорим тук, ако студентката не отвори jobs.bg нито испанския ще й е от полза, нито английския. 😁

# 63
Те не им ли искат задължителен стаж последната година? На работа така коментират разни колеги поне. Останал съм с впечатление че последната година е едва ли не стажове и подобни. Попринцип си мисля, че е хубаво да има поне минимален стаж по специалността още от студентство, а и често този стаж си става пълна работа при завършване по мои наблюдения.

# 64
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт