Кога е редно студентът да започне да си търси работа по специалността?

• 2 864
  • 64
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
Една моя приятелка завършва тази година (бакалавър) и родителите и настояват да си търси работа, чак след завършването, за да не и повлияе на успеха и на изпитите . На мен ми е странно това , понеже, работих от първи курс. Интересно ми е да чуя повече мнения. Трябва ли да работиш докато учиш, или не?

# 1
Няма общовалидно правило.Кой както иска ,или както го налагат обстоятелствата.Вие си работете,другите да си преценяват за себе си.

# 2
  • Out of the Mix
Ако имам амбицирано дете, учещо медицина, право, или инженерство, компютърни науки, ще го насърчавам да заляга само над подготовката. Ако е някаква никаква специалност, и иска да работи, негова работа. Не всеки може да съчетава и двете, и да постига високи резултати, оценки и т.н.

Ролята на родителя е да подкрепя изборите, но спрямо пътя и развитието, понякога трябват "жертви" и различни ходове.

Племенникът ми ще става "новият Федерер", там е друго. Освен пари, родителят е плътно до детето по школи и пътувания, съчетаване с учене и спорт е много трудно, за много невъзможно, затова се избира едното.

# 3
  • София
Аз, доколкото помня, само първата година бе работех. Все пак, зависи от специалността. Но пък повечето специалности имат стаж или специализация, което пак си е работа.

# 4
  • Melmak
Родителите имат много остаряло мислене. Какво учи тази студентка?

Като бях студентка работех от втори курс по специалността. Колегите ми също работеха, рядко имаше някои да не работи абсолютно нищо. При някои беше от нужда, при други за опит.

Не мога да повярвам човек на 22-3 годинк да не е виждал работа. Това много ощетява, защото на толкова години други студенти вече имат 2-3 години опит, а приятелката ти сега едва ще стартира.

Работата винаги може да бъде на 4 часа или като разни стажове, ако става въпрос за човек, който разчита на помощ от родителите си и не държи на парите. За мен това е много важно, бих насърчила всеки студент да търси такива възможности.

# 5
  • Washington,USA
Родителите имат много остаряло мислене. Какво учи тази студентка?

Като бях студентка работех от втори курс по специалността. Колегите ми също работеха, рядко имаше някои да не работи абсолютно нищо. При някои беше от нужда, при други за опит.

Не мога да повярвам човек на 22-3 годинк да не е виждал работа. Това много ощетява, защото на толкова години други студенти вече имат 2-3 години опит, а приятелката ти сега едва ще стартира.

Работата винаги може да бъде на 4 часа или като разни стажове, ако става въпрос за човек, който разчита на помощ от родителите си и не държи на парите. За мен това е много важно, бих насърчила всеки студент да търси такива възможности.

Испанска филология. Струва ми се абсурдно да не се търси работа. Даже не става дума за много часове.

# 6
  • Melmak
Амии братовчедка ми завърши това, както и няколко съученички, от такава гимназия сме. Абсурдно ми се вижда да не работи нищо. Човек ще каже, че учи неврохирургия! То дори лекарите ходят да работят като санитари, какво остава за филология!

# 7
  • Washington,USA
Амии братовчедка ми завърши това, както и няколко съученички, от такава гимназия сме. Абсурдно ми се вижда да не работи нищо. Човек ще каже, че учи неврохирургия! То дори лекарите ходят да работят като санитари, какво остава за филология!

И аз така мисля. Пък и успех, успех не знам някой работодател да гледа толкова оценките, а какво можеш.

# 8
Че кой ще ти работи при живи родители?

# 9
  • София
Баш с филология бях. Работех почасово, та знае ли се. Даже пропусках единия стаж, не е за хвалба.

# 10
  • София
Нищо фатално не виждам, ще ще задържи малко с работата, все пак цял живот ще работи, няма мърдане за съжаление. Нека изучи, ако така предпочита. Много пъти работата не е само важен опит, някой път чисто физически е трудно на напаснеш смени, време за университет и време за ходене на работа.

# 11
Много завиждате. Аз не работих като студентка, не съм имала проблем с намирането на работа след това. Гледайте си в своята паничка.

# 12
  • Berlin
През студентските години работех само през лятото, през останалото време не. През магистратурата изкарах един стаж заради дипломната ми работа. Това беше общо взето, беше ми време за учене и забавления, много хубави години.
Има предостатъчно време за работа, а не съм имала никакъв проблем да започна веднага по специалността след завършването.

# 13
С тази специалност ще е доста трудно да намери работа и то такава, в която да има някакво кариерно развитие.

# 14
Трябва – не трябва, редно – нередно... Отворете хоризонтите, разбийте рамките, разширете кройките на ума. Оставете хората да си живеят живота така, както го разбират, особено щом техните избори не ви засягат пряко.

А и по принцип всички неща, които „не трябва“ и „не са редни“, са описани в Наказателния кодекс.

Общи условия

Активация на акаунт