Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 630
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Ми да ги правят всички по-леки. Макар че не са много дебели сега. Но, като се сложат още толкова тетрадки и помагала.....

# 451
  • Sofia
Е как да мине идеята, като ще спаднат приходите на издателствата, защото масово хората ще предпочетат по-лекия и евтин учебник, независимо от финансовото състояние. Simple Smile

# 452
Моята е решила въпроса с тежката чанта, не носи всичко. Тази гениална идея по принцип им идва в гимназията чак, но нали има голяма сестра за пример. Носи по една химикалка, а не онези огромни несесери с мини книжарница вътре. А екип по физическо не знае какво значи
В нейния клас имало деца, които носели учебници и тетрадки по всички предмети в училище и така не подреждали чанта всеки ден, обясни моята.
Така че, разни ученици, разни чанти

# 453
  • Варна
 И моят син така- повечето учебници, уч. тетр. и прочее са в уч-щното шкафче. Ако прецени, че нещо му трябва си ги взема, но у дома ползва онлайн или моли някого от Вайбър-групата да снима и прати.
От понеделник е с ,,детската " раница, т.е. с по-малък обем.

# 454
Нашите шкафчета са толкова големи, че като напъха гуменките и боите, и не остава място за нищо.
Комбинирала се е с другарчето по чин - носят си по един учебник за двете / разбрали са се по кой предмет кой ще носи учебник /. Така раницата е по-лека с поне 2-3 учебника на ден / все е нещо /. Но тя и така тежи раницата ужасно, пък не мога да си представя да носи всичко всеки ден - няма да събере всичко в раницата, пък и самата раница ще се продъни.

# 455
  • София
Всеки път като гледам заглавието на темата с желание, взе мисля как при нас е точно обратното. Sad  По литература й казах да чете едни таблици, за всяко произведение жанр, герои, чувства, проблеми, написани кратко, но с хубави думи, ще помогнат при тезата и въпросите по литература, но голямо нежелание, Днес пак ще продължава да чете, за произведенията 5 и 6  клас, в училище предните години май нищо не са правили, та освен български явно има пропуски и по литература.

# 456
За всички е трудно след ваканцията. Помързява си ги и трудно, докато свикнат с новия режим. Ама, ще им се наложи....

# 457
  • София
Вашите пак имат шкафчета. Нашите обикалят от кабинет в кабинет и си мъкнат всичко. Първата седмица каза, че имал мускулна треска от раницата, а не е да не спортува. Само госпожата по рисуване им предлага да оставят от всеки клас по няколко блока в нейната стая, че да не издирвали всяка седмица. А и часовете са на блокове, което е плюс.

# 458
Аз едно не мога да разбера с тези кабинети, добре, имат кабинет по рисуване, защо там не се съхраняват материалите, а трябва всеки да мъкне?
Имат салон по физическо, защо там няма шкафчета за екипите?
И си отговарям, че те тоалетните им са по-мръсни и от обществените на централна гара, нищо че всяка година събираме пари за настоятелството. Е, тази година се ядосах и не дадох

# 459
Понеже в училището учат 1500 деца горе-долу. Може ли за  всяко да има шкафче по рисуване или в салона? Да не говорим в салоните какъв вехтошарник ще стане от разхвърляни дрехи и маратонки.

# 460
Диремкторите обичат кабинетната система, аз хич не я харесвам, което бе пречи да има оборудвани кабинети за демонстрации.

# 461
Ние си имаме шкафчета за 1500 ученици., мънички са, но ги има. А да поддържаш набор от листи и цветни моливи в един кабинет по рисуване не чак толкова изтощително, не е като да се чистят тоалетни.
Съблекалните при нас са много големи, част от тях не се ползват, ако има желание, има и начин. Просто няма желание.

# 462
Ами, щом имате шкафчета за 1500 ученици, държите си там нещата. За какво е драмата да е точно в салона или в кабинета по рисуване?
И не е лесно да държиш набор от цветни листи на 1500 деца. Самите те да си отговарят за нещата и да си ги държат в шкафчетата, щом ги имат.
Салоните не са за събиране на дрешляци. Съблекалните са само за преобличане. Колкото и да са големи, едва ли ще съберат дрехите на 1500 деца.

# 463
Ами не е точно така, няма да пиша защо не е така,  но за момент си помислих, че ми е отговорила директорката, същия груб тон.

# 464
Тонът ми абсолютно не е груб. Написаното е реалността. Това, че не ти харесва написаното, си е лично твое пречупване.
Кое не е точно така? Осигурени са ви шкафчета за всички 1500 деца. Предимство, което много училища не предоставят. И пак недоволни?!? Кое не е точно така....?

Общи условия

Активация на акаунт