Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 623
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
По химия първите уроци са за химични елементи и основни формули. Без зубрене няма как да стане и не могат да си изсмучат нищо от пръстите на тест. Карайте децата да ги пишат или ги изпитвайте, не е лесно. Следя изкъсо какво се учи, че госпожата ни е хард и очаквам всякакви изненади от нея.

# 496
  • София
Gato, малко по-напред в темата sanaka беше публикувала как изглежда свитъка за математиката. Където се чудехме по лист ли имат или страница на задача. През телефона ми е по-трудно да търся, ако не го намериш, пиши да ги издиря.
За първата не знам, май имат само чернова там. За втората имат по 1 лист на задача, бял, с номера и т.н. Миналата година някъде не са им давали по повече от 1 лист на задача и за чернова, но не би трябвало да е така.

# 497
  • sofia
Gato, за черновите ли питаш? Обикновено са предвидили от училищата по 3 броя листове на ученик, но може да поискат и допълнително чернова. Почти всяка година съм квестор на НВО - то в 7. клас. В настоящата няма да съм, разбира се. Конфликт на интереси Simple Smile

# 498
Благодаря дами за отговора.
Аз уж чета всичко в темата, но явно днес вече давам на заето и грам не си спомнях, че е коментирано.

# 499
  • София
Бързам да кажа, после ще ви чета. В Пернишкия театър ще играят "Под игото". Гостуват варненци, постановката, която се играе в София. Който иска да тича за билети. Не е далеч Перник 🙂

# 500
  • Стара Загора
Добър ден.
При нас няма входни нива по химия, физика и биология.

# 501
При нас има. Останаха днес по химия и другата седмица по физика. Като цяло не е лошо да има, поне да знаем какво са забравили лятото. Като гледам обаче материала в учебниците, много тежък ми се вижда...

# 502
Бързам да кажа, после ще ви чета. В Пернишкия театър ще играят "Под игото". Гостуват варненци, постановката, която се играе в София. Който иска да тича за билети. Не е далеч Перник 🙂
Само дано пак не се изпоразболеят, че имахме ние билети за пролетта за София и нъцки. Сега го пропуснах софийското докато е имало билети

# 503
Вашите имат ли по 3 разказвателни предмета в един ден? А два дни имат по 1 разказвателен.

# 504
Вашите имат ли по 3 разказвателни предмета в един ден? А два дни имат по 1 разказвателен.

Да, според общите разбирания за разказвателни предмети.
Лично аз физиката и химията не ги броя за такива, предстои да видим дали ще ги превърнат в такива преподавателите.

# 505
  • София
Gato, те и историята и географията напоследък не са разказвателни 😂😂😂.
Снощи до 11 е писал домашни. Да не помислите, че много ги товарят децата!
Но не си разпределя правилно времето. Снощното домашно е дадено миналия петък. Цял уикенд аз обяснявам, че има да пише домашни, а той обяснява, че има много време до следващия петък. Накрая към 10:30 беше толкова уморен, че не успяваше едни скоби да разкрие правилно.
Помолих го да запомни момента и да се подсеща за него, когато реши пак "да си играе", защото има много време...Ще се научат. Ама защо все по трудния начин!

# 506
Ммм и нашето входно по химия е днес, да се подготвям, викате...
По МАТ и БЕЛ, изненадващо 5-ци...очаквах да е топ там, но...явно трябва да свиквам, да не очаквам максимума.
Благодаря за инфото за театъра, ще проверя дали можем да се вместим, ако има билети.

# 507
Ние по химия сме топ:-) ама по география тъкмо се появи една 4, пък по история не знам на какво да се надявам даже..

# 508
Значи , аз да съм доволна с нашата 5 по химия . Изложил се е по биология ,обаче , с 4-ка ..но не му се карах много , защото госпожата по химия и биология , е с малко детенце ...т.е. минаката година поне 1/3 -та от часовете отсъстваше и материала ,както може да се предположи ,  не е предаден и усвоен. Как да очаквам, да изкара хубави оценки, след 2ч преговор ,на неща , които не са били взимани никога ....Еми , моят не е от децата ,дето ще седнат допълнително да четат от миналогодишните учебници - запомня много в час и с малко препрочитане , се справя за около 5-ца. Ама , като с 2ч преговор , пак много е запомнил даже .
Сега чакам честитка и по БЕЛ ,че и там май се е изложил нещо , но както казах ...искам старание и усилие да виждам ...от там насетне ..каквото сабя покаже , дето се вика.
И , сега сподели , че винаги много св притеснява на контролни и изпити и за това се излага , докато на изпитвания се справя по-добре ...та ще се говори в тази насока също .

# 509
  • Бургас
След като завърши миналата година с 4 по история, на входното тази година има 6!!! Аз съм повече от изненадана, защото знания за толкова няма, явно новата госпожа е дала супер лесен тест. За една от малкото шестици на входното по английски обаче не съм. Има 5 на наизустяване на "Стани, стани, юнак балкански", както на входните по ИИ и КМИТ. За химия и биология не е споменавала да са правили каквото и да е изпитване. Школо ще покаже Joy

Общи условия

Активация на акаунт