Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 467
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Държат ли вашите деца на марката на телефона? Наборите все още не са в тази графа, но знам ли.
Мхм, или iPhone или нищо Confused. Използвам първият от около шест месеца, все още не съм открила нищо, с което да превъзхожда Samsung, виж недостатъци колкото искаш.

# 361
За първи път чувам тези думи и аз! Сега се връщам да преговоря и да се покажа знаеща пред моята. Много благодаря за бързия тийн курс!
И моето школо се оправи вчера по някое време. И в предишното училище бяхме с него, и малката ми дъщеря си е там, но наборката беше изчезнала до вчера. Вече всичко е там, но трябва да сменям ролите за да прескачам от едната на другата.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 09:04 от Nelika

# 362
Аз не знам какво са учили по английски тази седмица. Май още го дават лежерно.

LoveIsTheAnswer, аз пък от моя знам, че има деца, които ходят да ядат в столовата ( мисля, че децата ни са в един клас). Поне той ходи със сигурност.
До 7 клас и той беше с кутия. Впечатлен е от столовата и засега нямам проблем да яде там. Хем малко да разнообрази от домашната храна.
По английски е било лежерно, да, но пък имат домашно всеки ден.  Днес писа моята.
Аз я насърчавам да излиза в голямото междучасие на двора да се раздвижи и да подпиша въздух, но според нея няма време. Явно някои деца, като твоето, намират време и да хапнат, а моята понеже не яде заради алайнерите, не си прави труда да слиза.

# 363
  • София
Ако сте били в Парадайс, моето дете е било в групичката.

Дааа, там бяхме. Тя ми ги изброи поименно, разпознах сред имената само това, на твоя готин младеж и на девойката.

# 364
  • София
buni, да, със школо беше.

Вкъщи всички сме с андроид. Аз пробвах преди години с Айфон, но така и не се получи химията между нас. А и телефоните са нещо, за което не съм склонна да давам много пари и децата са наясно с това. Уведомени са, че ако искат скъп телефон, трябва сами да си го купят. Някой ден.

# 365
Вкъщи всички сме с андроид, наборът също. Наскоро му се наложи да смени телефона,  но си искаше пак андроид. Имаме вече активно школо,  засега само програмата липсва. В предишното училище пак бяха с школо. Мартеа, благодаря за ограмотяването😀,  бях чувала за филмарите,  на за локалните - не. Младежът много малко споделя за това как е минал денят му в училище. С две - три думи само , запознал се с 3 момчета, знае и някои други имена,  но не всички, харесва си учителите засега, дано и занапред да е така. Пише нови думи вкъщи за домашно, искат им и тетрадка-речник. Взела съм му тефтер-азбучник, казва че му е много удобен. Надявам се да станат готин клас и добри приятели, когато се опознаят.

# 366
И на мен ми се вижда прекалено това с писането на думи, още повече, че при моето дете езикът е английски и всички деца точно тези думи, които в момента вземат си ги знаят.И да пишат по 50-60 думи, по 20 пъти / и то цветовете, дните от седмицата и т.н/ е направо загуба на време за мен

# 367
  • София
И ние вкъщи сме на принципа, че не трябва да се "хвърлят" на скъпите телефони/и други неща/. Големият ми син често си прави устата, много рядко му се получава. На принципа на etomira сме - когато могат някой ден, да си купят каквото им душа иска. Понякога има изключения, по наша преценка. Мъжът ми няма никакво влечение към новите технологии, използва телефон, за който сигурно вече и аксесоари няма Joy Аз държа на качествена камера и много памет и тъй като винаги телефонът или пада брутално, или нещо пада върху него, ми се налага да сменям Joy

За писането на думи - навремето аз пишех така, но по моя преценка. Не смятам, че за моите деца това обаче ще бъде удачно.

# 368
  • София
Моята щерка са с 20 часа седмично нов език.всичко е от полза сега, но да, ако трябваше да пише думи на английски , които е учила 1,2 клас, щеше да е вой Cold Sweat само като си го представя..оле Мале...  тя е въпрекист, все нещо на въпреки Joy

# 369
  • при моите любими
И моето вчера беше с групата в Парадайз. Щом почнаха и събота да се срещат, добре вървят нещата със социализацията.

# 370
И при нашия - той е с английски, по програма започнаха отначало. Учителката им е обяснила, че я задължават да им предава от А и Б, и не ги кара да преписват лесни думи. Щели да минат "бебешкото" за 2-3 седмици и после да учат "наистина".

# 371
  • София
cydonia, младежът на sanaka го видях на първия учебен ден до нея и вчера го разпознах. Твоят младеж не можах да разконспирирам, защото не направих връзката Joy

За мен английският беше нов език обаче, когато пишех думите. Всъщност и до ден-днешен имам един начин за заучаване на непознати думи - разграфявам си голям лист на колони, в първата пиша непознатите за мен думи на български. После, в съседната колона, пиша това, което се сещам, но на чуждия език. След което закривам първата колона и правя "обратния" превод. После закривам първите 2 колони и пак превеждам и така докато свършат колоните. При наборите, когато бяха в начален етап, оформях в Excel и принтех по няколко пъти.

# 372
Въпрекист...🤣🤣🤣..много готино и точно. Ние, майките май също ще си създадем наш жаргон, както и назад в темата имаше "енергоспестяващ"...😆

# 373
  • София
Благодаря за обратната връзка за учебните тетрадки. Ще пиша на учителя по език, да видим тя какво обяснение ще даде.

# 374
  • Sofia
И моята щерка се поти над три реда МНОГО думи от нов език. Някои от тях мисля, че е безмислено да се пишат в момента ( като например местоимението "ihm" без контекст и без останалите местоимения, само защото с него е преподаден звук), но коя съм аз да го казвам. Това беше желаното училище и желаната класна - молехме се да се падне при нея. Ще пише Hands Point Up Тя каза, че само в началото ще ги кара да пишат, а по-нататък сами ще намерят своя начин за учене на думи. Наборката каза, че запомня как изглеждат. Казах ѝ и да си ги произнася, защото е написала на първото контролно Wöste, вместо Wüste - да, има две точки, но ако знаеше и как звучи думата, нямаше да сбърка. Аз така учех навремето - пиша и казвам докато я пиша. Колкото повече видове памет участват в запаметяването, толкова то е по-бързо и трайно. И също до 24 часа отново да повторят тези думи.
Механичното писане, докато си говориш на чата с някого, не носи полза. Също и писането, когато вече ти се повръща от него.
Имах преди време ученик, погледнах му тетрадки от предишен учител - написал 10 реда "under" и после 10 реда "stand" до него - личеше си, че е дописвано, т.е. думата understand, разделена на две, за да изпълни заданието за 10 реда написване.

Общи условия

Активация на акаунт