Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 475
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София
При нас не им изискват писане на думи по много пъти. За нас е съвсем нов език френския и за сега са учили цветове, здравей , довиждане и подобни 20тина думи сигурно. Но нямат домашни нито нещо да си пишат за домашно. Ще видим какъв ще е този подход и дали ще научат нещо.
За телефоните нашата поиска преди 1 година да смени андроида с Айфон. Само тя е с Айфон. Аз съм си привърженик на Самсунга. Не бих го сменила.
Сега се ядосвам, че искам да я виждам в Гугъл къде се намира горе долу , най вече като не ми вдигне да я видя вечер дали е тръгнала към вкъщи,а с тоя Айфон като е не мога да го настроя и се ядосвам, ще търся друг вариант явно.

# 376
  • София
Вчера минаваме покрай група тийнове и наборката вика "мамо, виж - локални", а аз " не са локални, нито един няма чанта запрезейтака" 😀
За филмар знаеше и двете значения, но интересно, че първо каза това, което си се ползва още от мое време - някой, който се вкарва във филми.
В жаргонния речник имаше интересно определение - филмар е някой, който се филмира, но по малко от филматор. Тук всички останахме недоумяващи 😀

# 377
  • European Union
Аз много се дразня от това писане на думи. Дъщеря ми има всеки ден по повече от 50 думи, които трябва да напише по 20 пъти. Тя е много страхлива и няма вариант да не изпълни изискването на учителя. Но пише поне 3-4 часа и след това сяда да учи думите. Чиста загуба на време (според мен).

У дома спорът Андроид срещу айфон се води от двете деца.

# 378
"Локален" ми беше обяснено като "поп фолк и рап - смесено". И много мангизи Joy

# 379
И при нашия - той е с английски, по програма започнаха отначало. Учителката им е обяснила, че я задължават да им предава от А и Б, и не ги кара да преписват лесни думи. Щели да минат "бебешкото" за 2-3 седмици и после да учат "наистина".
Загуба, не загуба на време, така е. И при нас казаха, че си карат по установения училищен материал. Но до декември по план им е да стигнат А1... Наистина ги виждам да учат чак другата година, евентуално някои деца само Wink
За другите пак ще си е "бебешко".

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 11:56 от aDream

# 380
Черпя ви виртуално, днес наборката става на 14 Simple Smile
Скрит текст:
Изхвърча сутринта рано за тренировка, утре имат контрола, тя ще е разпределител и много се вълнува от гласуваното доверие, но и от голямата отговорност. Следобед ще празнува с приятели и съученици.
Тези дни почти не я виждам - от училище на тренировка до тъмно, хапва, пише домашни, малко телефон и ляга.

За РД има обещан iPhone, вкъщи всички сме ползватели на марката и сме доволни.

Образовах се и аз с актуалния тийнски речник Simple Smile

# 381
merilen, честита ти рожденичка. Да е здрава и да има успешна учебна година.

# 382
Честита рожденичка, merilen!Да бъде здрава и обичана!

# 383
Мерилен, жива и здрава да е рожденичката! Весел празник и утре отлично представяне на контролата!

# 384
  • Варна
Честита рожденичка, Мерилен! Да е здуи щастлива! Успех на контролата!
При набора вземат много думи. Госпожата е от старата школа и ги кара да ги пишат по 10 пъти, а след това проверява на всеки ученик тетрадката. Няма шанс за скатаване. Първият ден ударно е дала 65 думи, а е в ПГ с РИЧЕ. Той засега е доволен от учители и съученици, ще видим как ще е занапред. Единствено му е криво, че часът на тренировки е такъв, че не може да ходи защото рискува да закъснее за училище.
По отношение на телефоните, няма претенции за марка, стига да може да играе на него. 😁
Ограмотих се и аз с тийн жаргона, но още не съм сверявала информацията с подрастващото поколение. 😂

# 385
  • София
merilen, да е жива и здрава рожденичката!

# 386
  • София
Мерилен, честита рожденичка и успех утре с новата роля! Flowers Hibiscus
Към момента вкъщи е 5:0 за iPhone и това в семейство, чиято глава беше регионален сервизен директор на битовата техника на една друга марка, конкурент на Samsung. Никой от петимата ни не си и помисля вече за адроид, въпреки, че заради позицията на баща им, сме ползвали все висок клас телефони на марката в миналото и смея да кажа, че в някои отношения превъзхождаха Samsung. Момичетата се кефят, но не се фиксират върху последния модел и пр. Аз го ползвам за магазин, банка, пътувания, учене, общуване и пр. Имам ок 100 приложения. Sunglasses

# 387
Мерилен,  честита рожденичка! Жива и здрава!

# 388
Към момента вкъщи е 5:0 за iPhone и това в семейство, чиято глава беше регионален сервизен директор на битовата техника на една друга марка, конкурент на Samsung. Никой от петимата ни не си и помисля вече за адроид, въпреки, че заради позицията на баща им, сме ползвали все висок клас телефони на марката в миналото и смея да кажа, че в някои отношения превъзхождаха Samsung. Момичетата се кефят, но не се фиксират върху последния модел и пр. Аз го ползвам за магазин, банка, пътувания, учене, общуване и пр. Имам ок 100 приложения. Sunglasses
Еха!Три деца ли имате? Майка герой!

# 389
  • София
Еха!Три деца ли имате? Майка герой!
Мдаа, но двете ни каки са почти на 20, почти самостоятелни бойни единици.

Общи условия

Активация на акаунт