Хигиената на българина

• 44 759
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 120
И аз съм имала колежки, които се пръскат на бюрото си, ама дали защото сме проветрявали или пък парфюмите са ми харесвали - не ми е пречело. Само за една ми пречеше, но тя наистина прекаляваше с поливането със силни парфюми.

Срещала съм доста хора, които споделят, че си "пазят" дрехите и не ги перат често или ги перат със съвсем малко препарат, само преплакват, със студена вода. А някои материи така се наслояват, че няма как да се изперат добре без хубав препарат и топла вода.

Преди година някъде, предполагам е било по здравословни причини, се бях побъркала от изпотяване, което в комбинация с какъвто и да е дезодорант ми миришеше неприятно. Според близките ми съм прекалявала и съм си въобразявала, но аз имах чувство, че за пет минути да облека блуза, и вече мирише. Тогава открих, че дори и фини материи често могат спокойно да се перат на 60 градуса. Сега и никакъв дезодорант да не сложа, каквото и да правя, няма нито миризмата, нито изпотяването. Но като цяло си мисля, че не толкова личната хигиена е толкова проблемна на хората (е,, не говорим за крайни случаи), колкото нередовното пране на дрехите.

Мразя цигари, надушавам отдалеч, обаче скоро с изненада видях един приятел, че пуши. Никога не ми е миришел на цигари, не знам до организъм ли е или до хигиена.

# 121
Вчера над главата ми до мен беше се хванал някакъв вонящ на алкохол. Повдигна ми се по една време. Нямаше къде да се преместя. Беше пълен тролеят. Друг пък вонеше на отвратителна пот.

# 122
  • София
В ето тази книга на Пол Брег има за вкуса и миризмата.
Ние миришем на храната която ядем.
За който му е интересно да прочете.
Скрит текст:

# 123
  • Melmak
Интересно! Това е показателно за индийците с техните смрадливи храни.

# 124
E, то отдавна е известно, че има храни, от които миризмата се излъчва с потта - чесънът например. Една българска фирма преди години беше започнала да прави бонбони с розово масло като открили, че и то се излъчва с потта. Ядеш бонбони - миришеш на рози.

Въпрос е и на храна, на организъм, какви бактерии виреят по тебе...

# 125
По тази логика потта ми трябва да мирише на шоколад, но уви.. не е баш така Joy

# 126
Имаме в нашия блок една съседка алкохоличка, не се къпе и пере, като се качи в асансьора после там не се диша. Дори купихме спрей тип аерозол да пръскаме, за да неутрализира миризмите.
Отглежда кучета и котки, не им чисти особенно лятото вуни на етажа не се стой.

# 127
Това, че на мен някой ми мирише на лошо е субективно усещане, за друг този аромат може да се окаже най-прекрасният на света. Все пак подобни хора имат семейства, деца...и за близките това не е проблем.
За себе си обаче знам, че не ми ли допадне аромата на някой, не ми допада и самият човек като такъв. Стоя на разстояние, без да го допускам до себе си, независимо дали е мъж или жена.
Скрит текст:
Сутринта пътувах с автобус известен на софиянци като "мангал експрес". Минава през една от най-големите цигански махали. Ами не мога да си кривя душата, нямаше миризливци - всички чисти, спретнати, добре облечени и парфюмирани. Много парфюм, много нещо!

# 128
Това, че на мен някой ми мирише на лошо е субективно усещане, за друг този аромат може да се окаже най-прекрасният на света. Все пак подобни хора имат семейства, деца...и за близките това не е проблем.
За себе си обаче знам, че не ми ли допадне аромата на някой, не ми допада и самият човек като такъв. Стоя на разстояние, без да го допускам до себе си, независимо дали е мъж или жена.

Точно така е.
Хората, които по принцип не държат на хигиената или пък други, които поради житейски обстоятелства и несгоди (бездомните  например  я излъчват), е едно, даже 2 различни случая са - първите имат условия за хигиена, вторите нямат.
3 - ти случай са групи хора, които ползват силни подправки и изобщо храни, които придават силна миризма на потта, неприятна.
4-ти случай е като този на моята колежка (писала съм по-напред) . В семейството й никой няма този проблем, хранят се по един и същи начин.
От нея разбрах за съществуването на 4-я вид. Понеже е много мил и интелигентен човек, младо момиче, съм следила казуса й и всички мед. прегледи и консултации. Уви, няма решение.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 11:54 от Valerie R

# 129
  • София

4-ти случай е като този на моята колежка (писала съм по-напред) . В семейството й никой няма този проблем, хранят се по един и същи начин.
От нея разбрах за съществуването на 4-я вид. Понеже е много мил и интелигентен човек, младо момиче, съм следила казуса и и всички мед. прегледи и консултации. Уви, няма решение.
А интересно какво яде колежката?
Ако трябва да си смени режима на хранене.
Защото човека от книгата на Пол Брег е имал
 същите бактерии по тялото и преди да си смени режима.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:42 от lite16

# 130
lite16, нещо си объркала с цитата. Това не е мой пост.

Не е до хранене според мен, а в различеният химичен състав на телата. При по-висока киселинност се въдят бактерии, а при по-ника - гъбички. Никъде там виждам проблема и без да съм специалист.
Не напразно има термина "химия". Или имаш химия с някого или не, това е.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 11:45 от Sysly

# 131

От нея разбрах за съществуването на 4-я вид. Понеже е много мил и интелигентен човек, младо момиче, съм следила казуса и и всички мед. прегледи и консултации. Уви, няма решение.
А интересно какво яде колежката?
Ако трябва да си смени режима на хранене.
Защото човека от книгата на Пол Брег е имал
 същите бактерии по тялото и преди да си смени режима.

Много здравословно хранене има. Средиземноморска диета. Много рядко месо. Не пуши, не пие. Няма проблем с килограмите.

Пол Брег и лечебно гладуване е друго мисля. Лечебно гладуване не е правила и не знам дали ще й допадне, предвид че е по-скоро слабичка, макар че  се храни нормално.

# 132
Ако средиземноморската диета включва и морски дарове, е абсурд, те са бая миризливи и след консумация се излъчват от кожата.

# 133
Ако средиземноморската диета включва и морски дарове, е абсурд, те са бая миризливи и след консумация се излъчват от кожата.

Прясна риба. Живее на морето.

Дописвам. И риба не яде чак толкова често. Имаше няколко години в чужбина, далече от море и риба. И там е било същото, казва.
Прочетох преди време някъде за лимона (да търка под мишниците) и й споделих. Пробва и се оказа много успешно! Но трябва всеки ден, пропусне ли, проблемът се връща.
Не знам обаче.. всеки ден лимон  на кожата, да не се пробие?
После близките й да ми се карат.. 😂

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 12:02 от Valerie R

# 134
  • Melmak
Мисля, че всеки има някакво слабо място. Един често ще го удря вирус с хрема, друг ще има алергии, трети кожен проблем. Мисля, че всеки има някакво такова слабо място, може и да е някакво нарушаване на ph на кожата и съответно при такова нарушение лесно да се хващат гъбички или бактерии.

Наскоро чух и за краста, едно момиче хванало краста от полов акт.

Аз имам ужасно силно обоняние. Ама толкова силно, че долавям всякакви миризми и нюансите в тях. За мен е мъчение миризма на нещо гадно, особено на мръсни хора.

Сега, вече разни случаи на клошари и подобни не ги съдя, че не им е лека съдбата и очевидно нямат условия. Обаче в 21 век ако не се къпеш, а имаш дом, наистина не го разбирам.

Още асимилирам историята на Елора, много търпелив човек е явно да учи дърт мъж как да се къпе. Аз сигурно нямаше да го пусна в нас. Мм със сигурност също щеше да е против. Ако ни е толкова чак свидно да не го обидим, ще го пратим на хотел за наша сметка. Обаче да ръся сода по матрака като другата съфорумка, не, не!

Общи условия

Активация на акаунт