Срещала съм доста хора, които споделят, че си "пазят" дрехите и не ги перат често или ги перат със съвсем малко препарат, само преплакват, със студена вода. А някои материи така се наслояват, че няма как да се изперат добре без хубав препарат и топла вода.
Преди година някъде, предполагам е било по здравословни причини, се бях побъркала от изпотяване, което в комбинация с какъвто и да е дезодорант ми миришеше неприятно. Според близките ми съм прекалявала и съм си въобразявала, но аз имах чувство, че за пет минути да облека блуза, и вече мирише. Тогава открих, че дори и фини материи често могат спокойно да се перат на 60 градуса. Сега и никакъв дезодорант да не сложа, каквото и да правя, няма нито миризмата, нито изпотяването. Но като цяло си мисля, че не толкова личната хигиена е толкова проблемна на хората (е,, не говорим за крайни случаи), колкото нередовното пране на дрехите.
Мразя цигари, надушавам отдалеч, обаче скоро с изненада видях един приятел, че пуши. Никога не ми е миришел на цигари, не знам до организъм ли е или до хигиена.