Хигиената на българина

• 44 854
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 135
hechicera_, не съм от най-търпеливите, ама нали роднина, пък и майка ми ще се разсърди много. Тя си е такава, все тактична, все се съобразява с хората, плаща данъци хорско мнение.
Но ако не бях постигнала нищо, щях да си го изпратя навън и да си търси хотел, ако иска. Има или не пари, не ме интересува.
За разлика от нея аз съм директна.
Вкъщи веднъж идва майстор. Явно страстен пушач, майка ми го кани, на нея не и е приятно, ама не смее да каже нищо.
Аз обаче се прибирам и още от отворената входна врата поздравявам майстора и веднага се изцепвам - Господине, загасете цигарата, може да попитате дали се пуши в чужд дом. Пуши се в кухнята само. С любезен тон, ама с моя строг нетърпящ възражение. Веднага се извини и му донесох пепелник да изгаси цигарата си.
Това два три пъти с майстори ми се е случвало. Ама слушат.

# 136
  • Melmak
Да, разбирам те, защото и моята майка е такава.

И тя би изтърпяла всякакви несгоди, за да не обиди. По-старото поколение, особено жените са такива. Много неприятна черта е това. В крайна сметка си постигнала нещо много хубаво, ако човекът е разбрал ползите на къпането и е добил нов навик.
Пак казвам, аз нямаше никога да се занимавам да го уча как да се къпе. 😁😁😁

# 137
Сега дали се къпе всеки ден не знам.
Но ходи и по други роднини на гости и те се щастливи, че не мирише.
Парфюми не ползва, но никаква миризма няма от него, миришел на сапун и прани дрехи.
Значи съм успяла.
Може и да го прави само като пътува и ходи на гости, знам ли го.
Иначе не го познавам добре, но е тих, спокоен човек. Изглежда добър.

# 138

И тя би изтърпяла всякакви несгоди, за да не обиди. По-старото поколение, особено жените са такива. Много неприятна черта е това. В крайна сметка си постигнала нещо много хубаво, ако човекът е разбрал ползите на къпането и е добил нов навик.
Е, как ще кажеш някого, че не може да преспи у вас, защото не ти харесва как мирише и имаш съмнения относно хигиената му? Нищо не може да се направи ако е близък или роднина - търпиш за една нощ и това е. Simple Smile

# 139

Е, как ще кажеш някого, че не може да преспи у вас, защото не ти харесва как мирише и имаш съмнения относно хигиената му? Нищо не може да се направи ако е близък или роднина - търпиш за една нощ и това е. Simple Smile

С мерак. И съм го направила. Кой ще ме спре? Joy
Ето ти линк как точно съм го направила

https://bg-mam.ma/p/1693276/48563524

В моя дом има елементарни правила и се спазват.
Ако не, да ходи да си разнася бактериите и вирусите другаде
Все едно някой болен от грип или нещо друго да иска да ме прегърне, целуне, да ми киха и кашля срещу мен.
На две стотинки ще го направя.

# 140
  • Melmak

Много лесно. Умея да казвам “не”. Винаги мога да кажа, че нямаме място, защото сме в малък дом. Просто няма къде да спи. Не е нужно да казвам, че ми мирише.

Другото оправдание винаги е legit - ще идват родителите на мм и не мога да изгоня тях и да не ги приема. Айде сега да дойде да гони свекърва ми. 😁😁😁😁

# 141
Мисля, че всеки има някакво слабо място. Един често ще го удря вирус с хрема, друг ще има алергии, трети кожен проблем. Мисля, че всеки има някакво такова слабо място, може и да е някакво нарушаване на ph на кожата и съответно при такова нарушение лесно да се хващат гъбички или бактерии.

Наскоро чух и за краста, едно момиче хванало краста от полов акт.

Аз имам ужасно силно обоняние. Ама толкова силно, че долавям всякакви миризми и нюансите в тях. За мен е мъчение миризма на нещо гадно, особено на мръсни хора.

Сега, вече разни случаи на клошари и подобни не ги съдя, че не им е лека съдбата и очевидно нямат условия. Обаче в 21 век ако не се къпеш, а имаш дом, наистина не го разбирам.

Още асимилирам историята на Елора, много търпелив човек е явно да учи дърт мъж как да се къпе. Аз сигурно нямаше да го пусна в нас. Мм със сигурност също щеше да е против. Ако ни е толкова чак свидно да не го обидим, ще го пратим на хотел за наша сметка. Обаче да ръся сода по матрака като другата съфорумка, не, не!
И после чистене на банята и тоалетната.
За крастата има видими и характерни белезш по кожата. Не знам това момиче как се е заразила с краста прш полов акт? Тя не е ли видяла видимия проблем по кожата на този мъж преди да спи с него?

# 142
  • Melmak
Става дума за момиче, ограничавано максимално до завършването си на училище. Сега е студентка първа година в голям град и е като развързана. Може да не е забелязала, може да е била пияна, може да има ниска сексуална култура. От нормално семейство е.

# 143

4-ти случай е като този на моята колежка (писала съм по-напред) . В семейството й никой няма този проблем, хранят се по един и същи начин.
От нея разбрах за съществуването на 4-я вид. Понеже е много мил и интелигентен човек, младо момиче, съм следила казуса и и всички мед. прегледи и консултации. Уви, няма решение.
А интересно какво яде колежката?
Ако трябва да си смени режима на хранене.
Защото човека от книгата на Пол Брег е имал
 същите бактерии по тялото и преди да си смени режима.

Много здравословно хранене има. Средиземноморска диета. Много рядко месо. Не пуши, не пие. Няма проблем с килограмите.

Пол Брег и лечебно гладуване е друго мисля. Лечебно гладуване не е правила и не знам дали ще й допадне, предвид че е по-скоро слабичка, макар че  се храни нормално.
Основната полза на гладуването е лекуване на тялото, отслабването е бонус..✌️Затова и постът започва след предварителна подготовка. Трябва да си напълно осъзнат с какво се захващаш. По принцип най-драстично отслабват хората с повечко излишни килограми, казват, че по-слабите не губят значително тегло, но моят личен опит не беше такъв. Тогава ми препоръчаха да следвам метода на Лидия Ковачева - чай и неограничено количество плодове за 20 дни /оригиналната рецепта е х 800 гр сезонни плодове на ден/. Valerie R, можеш да предложиш този вариант на приятелката ти. Не съм имала проблем с телесна миризма, за да дам обратна връзка, но от личния ми опит с гладуването мога да кажа с ръка на сърцето, че няма нито един козметичен продукт, който да замени ползите, които има поста върху кожата. Придава един здравословен и привлекателен блясък - естествен хайлайтър, както аз го наричам. Буквално се подмладява човек. Това, което казва Пол Брег, е самата истина.

# 144
На мен досега на "цикъл" не ми е воняло в ГТ, но виж - на пот, чесън и ескременти да. Най-необяснимо е за мен как някои още от 7 часа вонят на алкохол. Явно още за закуска удрят едно за отскок.
И да - чувството да те допират стърчащите потни косми на нечия ръка или крак, може да се сравни с много малко неща по отврат.

Темата е много смешна. С тия биволи и онче-бончето със сълзи се смях.JoyJoyJoy

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:53 от Мисифу

# 145
Крастата е заразна и няма пряка връзка с хигиена и миризма. И чист човек може да се зарази с краста.

Елора, напълно подкрепям. И аз имах такъв случай - забележки, забележки, ядосах се една вечер и директно питах кой мирише на повече от метър разстояние от мен, че не мога да търпя. Е, веднага в банята, дрехите за пране, а не "проветрени", обувките накиснати. Ама то щото организма бил такъв...Бил, ама след къпане и пране не мирише. За млад човек ставаше въпрос.

# 146
Преди години, какво ми стана, реших да си направя лазерна епилация под мишниците. Козметичката ми каза, че трябват 3 до 5 процедури за да е постоянен ефекта. Добре.
Първият път се позачерви, но нищо драматично, вторият път се зачерви доста след процедурата, но козметичката каза - случва се, няма нищо страшно. Страшното беше след третия път, трябваха ми почти 2 седмици за да се оправи напълно. След цялата тази история всякакви дезодоранти, ролове и много от сапуните ми дразнят ужасно на кожата под мишниците и често стои зачервено по няколко дена. Единствено едни кристални соли долу-горе ми понасят. Преди време открих един сапун с козе мляко който почти не ми дразни кожата там. Парфюми ползвам рядко и икономично. Добре поне, че не се потя много и нямам силна миризма.
И много рядко ползвам градски транспорт.

Трябваше да свърша нещо набързо и не успях да довърша.
Понякога когато съм далеч от вкъщи предпочитам да съм потна и лееко с личните си аромати отколкото да пробвам непознати продукти. Случвало ми се е в обществени тоалетни да се изплакна леко с вода под мишниците ако реша, че има нужда. Но ако нямам възможност предпочитам да си помириша малко вместо да рискувам дни и дни зачервени и сърбящи мишници.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 20:11 от VeViV

# 147
Прясно ухаеща историйка от днес.
Слизам от автобуса и чакам другия. Застава до мен един дебел мъж. Усещам миризма на пот и оцет. При положение, че само двама бяхме на спирката ,що му трябваше до мен да застава. Веднага се отдръпнах.
Дойде автобуса и го дебнах къде ще отиде, че да ходя в другия край.

Не знам, тия хора как живеят със себе си, не се ли усещат.
На всичкото отгоре на тоз дънките му бяха смъкнати на половина и му се виждаше задника Joy

# 148
Аааа, като каза оцет - сещам се за една бабешка рецепта за "сухо миене":

Изтриваане с оцет или ракия под мишниците и мазане в корените на косата с памук, пак на оцет или ракия. Неутрализирало мазното и миризмите.... Баба веднъж се оплакваше, че трябвало да пътува с тяхна роднина, в колата да се задушиш от оцет. Друга случка - съседка се качва в автобуса и се извинява, че мирише на ракия. "Не съм пила, ами много време ми трябва да се къпя и си натърках косата с ракия".

# 149
  • Пловдив
Под мишниците може и със сапун и вода - не иска много време, подсушава се бързо и не мирише, всъщност и аз съм го правила. Не знам на кого и защо ще му хрумне да замени сапуна със спирт. То по-добре само вода, отколкото спирт. За оцет да не говорим - това си е рецепта направо за влошаване на миризмата на вкиснато и пот.
За косата освен сух шампоан нямам предложение, де.

Общи условия

Активация на акаунт