Хигиената на българина

• 45 023
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 195
  • Melmak
Не, газ за осветление, течна, за газена лампа.

От яйцата по косата пък се получава много комичен ефект, ако ги изплакнеш с топла вода - сваряват ти се на главата и остават бели или жълти частички.

Ахаа, за такава газ не съм се сещала. Даже не съм виждала да се продава.

Иначе аз неслучайно казах жълтък. Ако е белтък или цяло яйце ще се пресече. За жълтъка няма проблем. Иначе една приятелка решила, че ще сложи цяло яйце и после не може да се измие, пресича  се от топлата вода и ходи го мий това… аз не съм имала проблеми с жълтъците.

# 196
Само с препарати от аптеката са ме мазали. Явно родителите ми не са могли да намерят газ и мас🤷‍♀️

# 197
С газ, мас, оцет, ракия ли какво беше не знам и на мен са ми чистили въшките.
Ама след 2-3 часа киснене, почваха да ме пощят.
Но вършеше работа.

Рокстар, само жълтък се ползва, с белтъка наистина има опасност да стане авария.
Правила съм и с белтък маска, защото реших, че и той има полезности, но после първо плакнах с много хладка вода за да нямам малки бели сварени белтъци.

# 198
Аз съм имала най-здравата и гъста коса, когато съм си правила домашни маски. Никой не може да ме убеди, че днешните купешки маски могат да са по-полезни или ефективни за косата.

# 199

4-ти случай е като този на моята колежка (писала съм по-напред) . В семейството й никой няма този проблем, хранят се по един и същи начин.
От нея разбрах за съществуването на 4-я вид. Понеже е много мил и интелигентен човек, младо момиче, съм следила казуса и и всички мед. прегледи и консултации. Уви, няма решение.
А интересно какво яде колежката?
Ако трябва да си смени режима на хранене.
Защото човека от книгата на Пол Брег е имал
 същите бактерии по тялото и преди да си смени режима.

Много здравословно хранене има. Средиземноморска диета. Много рядко месо. Не пуши, не пие. Няма проблем с килограмите.

Пол Брег и лечебно гладуване е друго мисля. Лечебно гладуване не е правила и не знам дали ще й допадне, предвид че е по-скоро слабичка, макар че  се храни нормално.
Основната полза на гладуването е лекуване на тялото, отслабването е бонус..✌️Затова и постът започва след предварителна подготовка. Трябва да си напълно осъзнат с какво се захващаш. По принцип най-драстично отслабват хората с повечко излишни килограми, казват, че по-слабите не губят значително тегло, но моят личен опит не беше такъв. Тогава ми препоръчаха да следвам метода на Лидия Ковачева - чай и неограничено количество плодове за 20 дни /оригиналната рецепта е х 800 гр сезонни плодове на ден/. Valerie R, можеш да предложиш този вариант на приятелката ти. Не съм имала проблем с телесна миризма, за да дам обратна връзка, но от личния ми опит с гладуването мога да кажа с ръка на сърцето, че няма нито един козметичен продукт, който да замени ползите, които има поста върху кожата. Придава един здравословен и привлекателен блясък - естествен хайлайтър, както аз го наричам. Буквално се подмладява човек. Това, което казва Пол Брег, е самата истина.

Благодаря ти за идеята, green_lizard! 🌹
Знам за ползата от лечебното гладуване, но на моята приятелка няма как да го предложа - 45 кг е. А когато (макар и рядко) хване грип, отслабва 2-3 кг за 2-3 дни, тогава се храни много малко или никак.
По принцип има много бърз метаболизъм, макар че се храни нормално. Външно, ако я видиш, няма да й дадеш това тегло, наистина.
Надебеляваща диета й трябва, както често се шегуваме с нея. Би трябвало да е поне 48-49 кг според лекарите, които е посетила, ама на. Не може да ги поддържа постоянно. Ако направи и лечебно гладуване... може и на 40 кг да падне. Няма анорексия или друго. Просто конституция на тялото.

# 200
Аз съм имала най-здравата и гъста коса, когато съм си правила домашни маски. Никой не може да ме убеди, че днешните купешки маски могат да са по-полезни или ефективни за косата.

Така е, има ефект.
Дразнещото е, че като сложа масла и пада боята.
Confused

# 201
Газ, мас и оцет, след това направо ме подстригваха 3 номер...😂, заради острата ми и гъста коса, то иначе цялата рода трябваше да ме чисти.
За момиче е трагедия  3 номер. Като казарма.

# 202
Valerie R, свалят се килограми и когато човек е по-слаб, дори загубата да е малка, доста си личи визуално, за съжаление, така е.

Бях чела преди време как са поддържали дългите си коси жените от Викторианската ера. Миели ги с домашен шампоан от жълтък и за финал ги обливали с вода и оцет. Но то тяхното да се нарече коса би било грешно, цяло косище е било.
Скрит текст:

# 203
От толкова дълга коса може и главоболие да има човек. Joy

# 204
  • Glasgow
Ужас, тези самодивски коси

# 205
като млада, веднъж опитах да си измия косата с жълтък. Не ми се получи, никакво измиване, освен това миришеше на курник. Повторих миенето по стандартния начин. Joy

# 206
Ооо и мен са ме мазали с газ, мас и оцет, когато имах въшки като дете. Нямаше по-ужасна миризма. Колкото майка ми да ми миеше косата, оставаше тази воня. Набила ми се е тази миризма и понякога, когато съм навън, отнякъде изниква. И накрая бях подстригвана като момче, за да не хвана пак въшки.
А помните ли, когато се разболявахме като деца и родителите ни мажеха по гърдите и гърба или със свинска мас, или с ракия, и после ни облепваха с вестници. После миришеше на свинска мас или на ракия.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 20:51 от Анонимен_7

# 207
  • Melmak
Аз съм живяла на друга планета. Такива мъчения не съм преживяла. 😁

# 208
Имам дълга коса, свивам я горе високо на нещо между фльонга и кок с ластик понеже е гъста и тежка ама тя от това връзване като че още повече расте в момента ми е доста под кръста, не полагам кой знае какви грижи освен традиционно измиване с съобразен шампоан,, и един път годишно рязане на връхчета или оформяне ако се налага според мен е до ген най-вече, здравата и гъста коса.

# 209
....
А помните ли, когато се разболявахме като деца и родителите ни мажеха по гърдите и гърба или със свинска мас, или с ракия, и после ни облепваха с вестници. После миришеше на свинска мас или на ракия.

Обаче с ракията действаше. 😉
Антибиотици нямаше (или и да е имало не ги предписваха).
Лекарствата в аптеките струваха стотинки, някои ги приготвяха и в самите аптеки.
А днес... модерни аптеки. Има всичко, даже и в повече.

Общи условия

Активация на акаунт