Хигиената на българина

• 44 645
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 30
Как е решим проблема? Да ги хванем под ръчичка и да ги изкъпем ли?
Имам един колега в складовете смърди. Много.
Чат пат влиза в офиса. Така смърди, че той ме пита нещо, моя мозък блокира, очите ми смъдят. После пръскам с един дезодорант. Който колежката не понася, ама предпочита него пред тая миризма.
Не знам още колко ще издържа и накрая ще говоря с управителката да си говори с него, ако не, аз ще действам.

# 31
Обещаваща тема.
Без да съм фанатична чистница ще споделя, че буквално ми става лошо от определени миризми. Слизала съм от автобус на първата възможна спирка, вървяла съм с капачка от дезодорант/ парфюм навряна пред носа ми, защото не издържам. По мои наблюдения не са малко българите, които не се къпят всеки ден. А забелязали ли сте, че голяма част от мъжете не си мият ръцете след като са ходили в тоалетна?

# 32
А забелязали ли сте, че голяма част от мъжете не си мият ръцете след като са ходили в тоалетна?

А защо всъщност да ги мият, освен просто, защото така са възпитани? При уриниране мъжът си хваща инструмента, изкъпан и измит, и после държан в чисти гащи, не си пикае по ръцете и после го прибира. Няма контакт с урината. Не е като ходене по голяма нужда все пак.  Всъщност ръцете на човек, който не е ходил до тоалетната, са по-мръсни от една пишка, която е стояла на чисто в гащите, а не се в хващала за дръжките в рейса, не  е пипала дръжки на врати и прочее. Та доста хигиенни навици като двуразовото къпане например, изобщо не са необходимост, а са социален елемент, наложен от модата и рекламата. С къпането го има и елементът на кеф - горещият душ си е яко удоволствие Simple Smile

# 33

Да не говорим, че е вредно за кожата ежедневното миене със сапун и много известни хора са започнали да се къпят със сапун, само 1 - 2 пъти седмично. А ежедневният им  душ е само с вода.

Това и яз го правя - сапунисване на цяло тяло през ден. Ежедневно с вода и сапун на определени места.

Заблуда е, че пот не се отмива с вода. Чистата вода е най-доброто за целта. А прекомерното използване на сапуни и гелове създава зависимост и после кожата си губи свойствата и не може да се спре.
Не успявам да мина само с вода, по навик всеки път сапунисвам гъбата и минавам цялото тяло.

Кои са известните, които се плискат само с вода? Да ги избягвам, ако ги видя.

https://woman.bg/article/2023080405411875472
Цитат
Модата Non Bathing или Cleansing Reduction (Ограничаване на миенето) процъфтява в Холивуд.
Нейни поддръжници са звезди като Кристен Бел, Брад Пит и Джейк Джилънхол.

В свои интервюта актрисите Дженифър Анистън, Джулия Робъртс и Чарлийз Терон споделят, че се къпят само веднъж седмично, за да пестят водата.

# 34
Черна станция, все едно да питаш защо да перем хавлиените си кърпи! Нали сме чисти, когато ги ползваме, те не се цапат. Същото е с чаршафите, пак изкъпани си лягаме в тях, не копаем докато спим т.е все са си чисти.
Манталитетът си е циментиран в Ганьо

# 35
Ама защо тези известните не се къпят. Не са бедняци, това са богаташи с милиони. Ужас.
Тия са болни.

# 36
...и после държан в чисти гащи, не си пикае по ръцете и после го прибира. Няма контакт с урината...
Всеки мъж ще ти каже, че винаги остава по някоя капка, която после има контакт с бельото.
За мен е елементарна хигиена човек да си измие ръцете след посещаване на тоалетна.

# 37
Ама защо тези известните не се къпят. Не са бедняци, това са богаташи с милиони. Ужас.
Тия са болни.

Не са болни, а другояче здрави 😂

Сериозно ако говорим, сапуните не са вече онова, което бяха, за качествотото на шампоани, душ гелове също може да се позамисли човек, парфюмите също, химически хранителни есенции са също "голямото постижение" на съвремения човек.
Обаче все пак без къпане няма как да сме чисти.
Добре, че водата още не са "пипнали".

# 38
Възпитание, не необходимост. Урината не е мръсна, даже и да му капне в гащите. Да не говорим, че в полеви условия рани се поливат с урина за дезинфекция. Ако беше мръсна или заразна нямаше ли да има обратен ефект?

Хавлиите перем, защото по тях остават кожни клетки. Същото е и с чаршафите, но там има и пот.
И накрая - малко ли случаи има на фелацио не непременно веднага след банята? Или в устата може, ама да се пипне не?

# 39
Според лекарите е необходимост. Преди и след:
"мъжете и жените трябва да внимават да не пипат с мръсни ръце половите си органи. При уриниране задължително трябва да си мият ръцете не само след като излизат от тоалетната, но и преди да уринират."
Д-р Ивайло Димов, уролог

Независимо къде точно се докосват, след това всичко отива по бельото и има контакт с органите.

# 40
За "преди" има много повече логика и съм съгласна. Но май е голяма рядкост.

# 41
В моите очи дори не е толкова до урина, как влизаш в обществена тоалетна и след това не си миеш ръцете? Вкъщи - ок, сам си си, всичката мръсотия си е твоя, ама да пипаш там, където са били пръстите на още няколкото стотин, които и те са решили да не си измият ръцете от едната урина..

# 42
И с това съм съгласна. Макар да има проблем, за който съм мислила много - миеш си ръцете и след това пипаш дръжката на вратата за да излезеш и... разваляш всичко. Ако мога бутам вратите с лакът или с опакото на ръката.

# 43
Също! В обществена тоалетна затварям и кранчето на водата, като го хващам през хартия. И винаги имам хартиени сапунчета в чантата. Също и хартиени подложки за седалка, ако прекалено много ми се наложи да седна.

# 44
Според лекарите е необходимост. Преди и след:
"мъжете и жените трябва да внимават да не пипат с мръсни ръце половите си органи. При уриниране задължително трябва да си мият ръцете не само след като излизат от тоалетната, но и преди да уринират."
Д-р Ивайло Димов, уролог

Независимо къде точно се докосват, след това всичко отива по бельото и има контакт с органите.

Абсолютно. Че то е елементарно това.
Ама явно има за доста мъже не е.
Аз като ходя в тоалетната и преди това си измивам ръцете и след това.

Общи условия

Активация на акаунт