Хигиената на българина

• 44 882
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 150
И аз не разбирам мъж да не си измие ръцете, след като си пипал онази работа? Но брат ми го прави и като го засека, карам го да отиде да си измие ръцете и все му повтарям след тоалетна и след пипане на онази му работа се мият ръцете. Обижда ме, че съм болна и луда.
Преди да отида до тоалетна да пишкам не си мия ръцете, АКО СА ЧИСТИ. Не мога да си мия ръцете и преди да пишкам, ако са чисти. Имам СПМ и пишкам често. И без това прекалявам с миенето на ръцете си през деня. Но след пишкането е задължително. Мия се винаги след по голяма нужда.
Къпя се всяка вечер тялото си със сапун, а скоро мисля да използвам душ гел, че сапунът не ме измива добре и изсушава кожата ми. Косата ми се къпя на 4-5 дни, че е със средна дължина и гъста. Отнема ми много време да се изкъпя и с косата си заедно с махането мъртвите клетки по кожата ми - 40 минути.
Както човек бъде научен от семейството си. Брат ми не се е научил.
Повечето такива заложени ритуали ги правим без да мислим.
На практика след пикане трябва да си миеш члена.
Ръцете ти са много по-мръсни.
Ако не си правил секс няма от къде да се е изцапал Simple Smile
Седи си на топло и чисто в слипа, след къпането сутринта.

Така че миене преди и след и повреме. Тоест вече се вманиачаваш.
Да си миеш ръцете по 15-20 пъти на ден вече си е психическо разстройство.
Гледайте хлапетата назапад как лазят и слагат всичко в устата. Имунната система трепе всичко. Стига да си здрав

# 151
Аааа, като каза оцет - сещам се за една бабешка рецепта за "сухо миене":

Изтриваане с оцет или ракия под мишниците и мазане в корените на косата с памук, пак на оцет или ракия. Неутрализирало мазното и миризмите.... Баба веднъж се оплакваше, че трябвало да пътува с тяхна роднина, в колата да се задушиш от оцет. Друга случка - съседка се качва в автобуса и се извинява, че мирише на ракия. "Не съм пила, ами много време ми трябва да се къпя и си натърках косата с ракия".

За оцета си е така.
От баба ми получих съвета да си плакна косата с оцет. И от други хора разбрах, че е полезно.
Обаче ми казаха като финиш. Изплаквам и подсушавам. Казват, че се измирисвало. Да бе да.
В момента в който леко почнах да се потя, аз съм с гъста коса, ми замириса. Как ме изтърпяха на работа не знам. Споделих с две колежки. Казах какво съм направила и попитах дали намирисвам на оцет. Казаха като минем покрай теб мирише, но не много силно. Смяха се. Викат, да се изкъпеш пак довечера.
Викам, естествено. Вие да сте ме подушили 3 пъти, питате ли ме на мен какво ми е.
Та ползвам оцета. Ама изливам канчето, изчаквам минута и плакна с водица малко.

Това с ракията ме уби. Колко пък отнема време да се изкъпе човек Joy

# 152
Аааа, като каза оцет - сещам се за една бабешка рецепта за "сухо миене":

Изтриваане с оцет или ракия под мишниците и мазане в корените на косата с памук, пак на оцет или ракия. Неутрализирало мазното и миризмите.... Баба веднъж се оплакваше, че трябвало да пътува с тяхна роднина, в колата да се задушиш от оцет. Друга случка - съседка се качва в автобуса и се извинява, че мирише на ракия. "Не съм пила, ами много време ми трябва да се къпя и си натърках косата с ракия".

За оцета си е така.
От баба ми получих съвета да си плакна косата с оцет. И от други хора разбрах, че е полезно.
Обаче ми казаха като финиш. Изплаквам и подсушавам. Казват, че се измирисвало. Да бе да.
В момента в който леко почнах да се потя, аз съм с гъста коса, ми замириса. Как ме изтърпяха на работа не знам. Споделих с две колежки. Казах какво съм направила и попитах дали намирисвам на оцет. Казаха като минем покрай теб мирише, но не много силно. Смяха се. Викат, да се изкъпеш пак довечера.
Викам, естествено. Вие да сте ме подушили 3 пъти, питате ли ме на мен какво ми е.
Та ползвам оцета. Ама изливам канчето, изчаквам минута и плакна с водица малко.

Това с ракията ме уби. Колко пък отнема време да се изкъпе човек Joy
Необходимо е един път да мине с шампоан, после със сапун по тялото и готово. Отнема 15-20 минути, ако е дълга и гъста косата, като моята. Ако е къса косата, за 10 минути си готов. И мен ме уби това, да се наклепи косата с ракия. Тц тц тц язък за пропилената ракия. Можеше да се изпие с хубава салатка. Joy

# 153

Необходимо е един път да мине с шампоан, после със сапун по тялото и готово. Отнема 15-20 минути, ако е дълга и гъста косата, като моята. Ако е къса косата, за 10 минути си готов. И мен ме уби това, да се наклепи косата с ракия. Тц тц тц язък за пропилената ракия. Можеше да се изпие с хубава салатка. Joy

Жена съм Grinning
Смятам, че сама мога да реша как да се грижа за косата си.
За да използвам оцет си имам причини и съм достатъчно информирана.

# 154

Жена съм Grinning
Ейййй пак със сопата Simple Smile
Той човека с добро. Не знае че си информирана Simple Smile

# 155
Няма сопа Grinning
Не помня да съм търсила съвет как да си мия косата и с особено с какво да я мия Joy

# 156
Няма сопа Grinning
Не помня да съм търсила съвет как да си мия косата и с особено с какво да я мия Joy
Жена с характер Simple Smile

# 157
   Моята баба, светло й царство небесно, беше привърженичка на това изплакване с оцет. И на мен ми е мила косата така, като бях дете. Много мекичка и пухкава ставаше. Обаче... си мирише на оцет. Баба ми е родена преди около сто години, отдавна не е между живите. Красива коса имаше, но колко козметика да е имало тогава. Сега има всякаква.

# 158
Тя моята е гъста, къдрава, абе огромна. Да, мека става.
Но за пърхут е супер, а и за самата коса е полезно.

# 159
  • Melmak
Една съученичка беше чула, че ако си търкаш скилидка чесън в скалпа, ще ти се сгъсти косата.

И търкаше, докато не я заваля дъжд. 😁😁😁😁 При намокряне как мирише това чудо!!! И спря, де.

# 160
Охооо, това няма измирисване. Трябва да минат поне две къпания, че и повече.
Съученичката ти е права.
Майка ми имаше алопеция, кръгов косопад. Петна.
Търкаше редовно, после се къпеше хубаво, но миришеше.
Дълго време беше, но накрая си поникна косата гъста като преди.
Тогава работеше като дистрибутор, беше много отдавна. Колегите в офиса и знаеха. Тя им каза на една оперативка за какво става въпрос и ще трябва да изтърпят известно време.
Но пък и работеше навън, обикаляше.
Интересно е, че правеше тогава и повече продажби Joy

# 161
Тя моята е гъста, къдрава, абе огромна. Да, мека става.
Но за пърхут е супер, а и за самата коса е полезно.
Даааа продължавай ......
Обичам къдрави коси.
Друго какво ? кестенява ?

# 162
Зелено и оранжево Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега се замислих за чесъна. Дали ако си търкаш косата с чесън и после се изплакнеш с оцет ще се махне миризмата на чесън?
Защото принципно оцета има свойство да премахва разни миризми.

# 163
Зелено и оранжево Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега се замислих за чесъна. Дали ако си търкаш косата с чесън и после се изплакнеш с оцет ще се махне миризмата на чесън?
Защото принципно оцета има свойство да премахва разни миризми.
Оранж ? Въх уби ма.
Ако туриш и чесън съвсем ме уби Simple Smile Laughing

# 164

Жена съм Grinning
Съжалявам, но не сте разбрали. Не е отправен към вас този коментар. Написах коментар за онази жена, която се къпе или пръска с ракия, за да замаскира лошата миризма.

Общи условия

Активация на акаунт