Хигиената на българина

• 45 244
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 870
...ужаса от некъпане след море (нашето, не другите солените) ми е малко като ОКР.
Няколко пъти сме сядали направо от плажа на крайбрежни ресторанти за вечеря. Ами неприятно ми е. Моята коса след море (като изсъхне) мирише на блато, ако не я измия с шампоан и чиста вода. Кожата ми пък се стяга, опъва и сърби.

# 871
За мен това с трите къпания на ден и ужаса от некъпане след море (нашето, не другите солените) ми е малко като ОКР.

Ами може и да имам ОКР за другите неща, къпане, миене, например който и да дойде вкъщи го карам веднага да си мие ръцете. 🤣

Но за плажа..
Така ли иначе човек се къпе всеки ден, защо след плажа не? Живея на морето. Морето не е много чисто, какви ли не неща съм виждала да плуват..💩 😄 даже и дам.превръзка. 🤮
И кожата и косата.. това не е къпане в морето както си му е реда с чиста вода и шампоани, сапуни. Отделно полепнал пясък, с извинение след вълни пясък в гащите на детето съм намирала и водорасли.

# 872
Хм, на блато... Разбирам да е на водорасли, на море... А и нашето море толкова слабо солено, че на мен на кожата нищо ми няма.

Иначе от пясъка и аз се мия, защото е нормално той да ме дразни. И покрай това и цялата се измивам разбира се. Но аз разбрах, че след всяко къпане в морето се мие солта, което ми е неразбираемо.

# 873
  • Glasgow
То зависи и къде на нашето море може би, имаше един участък в Равда дето направо на отходен канал си миришеше, предполагам и след къпане там ще е такава миризма.

# 874
Като знам колко народ пикае в морето, а и на пясъка какви изненади видими и невидими има, остава и да не се изкъпя след плаж.

# 875
  • Melmak
Аз след плаж винаги се къпя! Даже малко ме е яд как след като ми изсъхне косата ми става много красива на леки къдрици, не намирам продукт, с който да си я правя така без да се налага да я топя в морето. Солен спрей не върши работа! Но колкото и да ми харесват плажните къдрици, няма как да не ги отмия вечерта.

Лятото се къпя и аз много. Просто се потя лесно, а в София има толкова фини прахови частици, че до магазина за 1 кисело мляко да ида и вече цялата мръсотия е полепнала по мен.

Също на тропическа дестинация там излезеш ли от банята вече си потен. И не мога да си представя да не се изкъпя поне 3 пъти.

За готвенето - не знам защо възрастните хора изгарят от желание да омирисват всичко и всички. Свекърва ми е обратното, готви на терасата, за да не й мирише вътре. Като идем в тях никога не мирише лошо, тя е хрътка като мен и надушва всичко.

# 876
Като знам колко народ пикае в морето, а и на пясъка какви изненади видими и невидими има, остава и да не се изкъпя след плаж.

След плаж всеки се къпе, като се прибере. Но останах с впечатление за къпане след всяко плуване.
Иначе в морето пишкат и акат всички рибки, раци, делфини и прочее. Които са повече от хората, ама то е много голямо и солта е дезинфектант. И като се замисля морската сол не се мие след добив май, а?

# 877
Ами то и да не е миризма, нали кожата пак става един вид суха, пясък полепнал тук там.  Пътувал си до там, стоял си на слънцето с часове, мазал си се, в морето си плувал и накрая да се прибера и само да се преоблека ли?
Като пием някъде бира след плажа и нямам търпение да се прибера, да махна банския и да се изкъпя. Да изтупам (в банята) и изпера хавлиите, банските, мия чехлите, мия пак играчките на детето, чантата да изтръскам и проветря..

Ее, никой не е казал след всяко плуване, а след плажа!

При нас е много влажен и мръсен въздуха..

# 878
То след всяко плуване ако ще е, по-добре да си спестя плажа. За мен си е минавка като цяло това занятие с ходенето на плаж, но ходя, за да не се цепя от колектива, пък и за детето полезно. Имам роднини, дето могат да откарат 12 часа на плаж, без да влязат дори да плуват. За мен това си е наказание.
А иначе не се бях замисляла за солта - от сега нататък  само хималайска сол Laughing

# 879
Аз след плаж винаги се къпя! Даже малко ме е яд как след като ми изсъхне косата ми става много красива на леки къдрици, не намирам продукт, с който да си я правя така без да се налага да я топя в морето.

Има много хубави кремове за къдрици.
Не говоря за някаква пяна или спрей, бъкани с глупости.
А за наистина качествен кремове за къдрици.
След изкъпване с шампоан на влажна коса се нанася с пръсти и седи страхотно.
И вятър като ме духне, вече си имам стабилна прическа Grinning

И аз се къпя след плаж като се прибера, няма как.
То пясък, то водорасли, то лепнене.

# 880
  • Melmak
Елора, и това пробвах. Не става. Реално моята коса е от тия бухналите, нито права, нито къдрава. И 10 години често използване на преса и да е имало чупливо, вече е заминало отдавна. Само на морето добивам тоя плажен вид къдрица. Колко кремове изхвърлих с надеждата да ми помогнат. Остави пяна и подобни, там ставам като таралеж…

# 881
Ами при мен работят тези кремове.
И моята е такава рошава и бухнала ако мина само с гребен. Къдрава е, ама без крем се къдри където си иска и седи недобре.
Но като се изкъпя първо реша с гребен, после слагам малко от крема на влажни ръце, навеждам се , и наведена почвам да разресвам мократа коса отпред и отзад. Понягока добавям още малко за задната част. После се изправям и пак с ръце оформям.
На сутринта нямам нужда от гребен, просто оформям и мачкам пак с ръце. Ако се случи да се обезформи до следващо къпане, просто реша, намокрям леко и  пак с кремче намачквам.
Нещо може би бъркаш в поставянето.
Така ме научи предишната ми фризьорка.
Аз от прически не разбирам, но винаги ми е било трудно да поддържам и оформям косата си.
Та тя  и ме пострига по-начин, който и да ми отива и с крема се фиксират къдриците.

# 882
  • Melmak
Кажи кой е тоя крем! 😁

# 883
В момента съм с този
https://didiembg.com/krem-aktivator-za-kadrava-kosa-fusion-co-pr … er-up-250ml-.html

Подарък ми е.
Използвала съм и други на база качествени масла. От златната рибка ползвах този

https://zlatnaribka.com/collections/stilizanti-za-kadrava-kosa/p … rfect-curl-180-ml

Сменям ги иначе.
Сега след 2 месеца ще взема от витамаг
https://vitamag.bg/magazin/kozmetika-cosmetics/druga-grija-za-ko … -krem-za-kudrici/

Първия ми също беше хубав, но съм му забравила име и опаковка и не мога да кажа.

При използване на такъв крем не се ползва сешоар, но ако се ползва с дифузер трябва да бъде.
Рядко ползвам, предпочитам естествено да изсъхне косата.

# 884
Мен ме дразни миризми на манжда, напоени в дрехите, ужасно, но не се усещат хората, мръсни якета, колко време трябва да го носиш за да смърди така. Всеки ден с едни и същи дрехи вкъщи, на работа естествено, че мирише.

Общи условия

Активация на акаунт