Отговори
# 450
Как се проведе тази сватба без изследвания, документи със снимки и пръстени.

# 451
Стори от Афра

Мисля, че е закачка, свързана с мача между Фенербахче и Галатасарай.
А Мерт наистина е снимал днес.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 23:00 от Iv32

# 452
mimi65 Колко удобно да ме обвиниш, че използвам събития от началото на сериала и в следващите няколко абзаца да правиш абсолютно същото. Ако съм се връщала към сцени, в които още е нямало СейФер, то е било само да покажа, че Ферит е имал проблеми с алкохола преди Сейран да се превърне в някакъв фактор в живота му. Дори пропуснах първа серия, когато така се беше отрязал, че дори не усети голата (полуголата, ако трябва да съм коректна) мацка, която се намърда до него в леглото. Тогава Сейран не подозираше за съществуването на Ферит, нито пък обратното. Виждаш, надявам се, че тази ретроспекция, която правя е само да докажа, че теорията ви, че Ферит е посегнал към алкохола след депресия, породена от раздялата му със Сейран, издиша!
Оф, пак ли това обикаляне по света?! Ама как не ви омръзна, не знам. Чета го поне  за десети път и не само при теб. Сега... вече има много семейства в Европа и Америка, които се отказват от конвенционалната форма на обучение на децата си. Наемат им частни учители, с които да минат материала или сами им преподават вкъщи и през останалото време просто пътуват с децата си (тук няма да водя дебати за и против този метод на възпитание, въпреки че сме мами). Представете си, че светът е един вид училище, университет ако щете, където много по-практично и лесно се усвояват уроците на живота. Сейран е пътувала и обиколила 36 страни. Е, и? Какво лошо има, че се е сблъсквала и опознала различни култури, че е опитала кухнята на различни народи, че е посетила галерии и музеи в различни градове, че е ходила на театър, танцувала е на концерти, разхождала се е из различни природни забележителвости и т.н. Разбирам, да се беше превърнала в една Кари (за Брадшоу говоря), да се надава вой до небесата. Макар че мен лично, много би ме накефило да я видя как обикаля из магазините в търсене на последния чифт обувки от последната колекция на Джими Чу, а вечер с приятелки скитори из стрийптиз клубовете. И обезателно искам да я видя как си пийва и танцува с младежите из истанбулските барове. Такова удоволствие би ми доставило да прочета моралните стожери тук, как с типичното им злорадство питат: "къде са защитничките на Сейран", защото, видиш ли, тя пак се е провинила в техните очи.
Дълг имаме не само към умиращи хора, представи си. Това, че ти само така би я разбрала,  за мен не означава нищо. Хората сме различни и не очакавам да имаме еднакви критерии или да влагама един и същи смисъл в думи и поведение (последният спор за връзките е показателен). Също така, благодаря на Всевишния, за което, ние имаме различни възприятия и различни естетически търсения. За теб сцената с разпадащата се в ръцете на сестра си Сейран е била разтърсваща, а за мен статичното й стоене на пейката до един, на пръв поглед, чужд й човек. За мнозинството, сцената с въргалящия се в боклуците Ферит е въздействаща, а до мен стигна Ферит, стискащ букет цветя в ръцете и цялата надежда на света в очите (въобще няма да изпадам в лирични отклонения за стъпкания букет в коридора, за дълбоката символика, която носи, макар че ми се иска).
Друга основна разлика помежду ни е, че аз се опитвам да се отърся от факта, че Сейран е плод на нечия фантазия (в случая на една камара сценаристи). През цялото време правя опити, и понякога ми се получава, да гледам на нея като на пълнокръвно и функиониращо човешко същество, да го приемам с неговите недостатъци, да превъзнасям добрите му качества, да завиждам на смелостта му, да се възхищавам на мечтите и идеалите му и да съм до него в пропаданията му.
FI79 Не те обвинявам в нищо.Ще ти отговоря колкото е възможно по-кратко.И двете се връщаме на първи сезон,защото във втори,началото Сейран я показаха танцуваща по масите.Не я съдих защото нямаше нищо лошо в това да е със съпруга си и да си танцува за него.Даже се ядосах на Ферит,че реагира така.Дойде Гюнгер и тя стана отново Сейран,която се мъчи да постигне нещо в живота сама и да сбъдва мечтите си.Една от мечтите и беше да пътува с любимия си и да трупат хубави спомени.В крайна сметка,Сейран на Гюнгер си постави други цели.Затова се цитирах от сезон 1 който за мен беше най-смисления.Ферит ходеше по барове,напиваше се когато беше ядосан,но не и да злоупотребява,както го е направил сега,дори да стигне до зависимост.Има разлика между "употребява" и "злоупотребява".Тези 36 държави за 2 г.малко трудно здрав и прав човек ще ги посети,да не говорим за онкоболни хора,които са толкова изтощени след лечение,че едва ли ще обиколят света за 2 г.Именно и за това са възмутени тези хора.Ако бяха написали,че със Синан са били някъде в чужбина за рехабилитации или нещо подобно,хората по биха го възприели.За съжаление,Сейран и Ферит са плод на настроенията и вижданията на сценаристите и могат да бъдат променени всеки момент,дали в положителна или отрицателна посока е въпрос на техните предпочитания.Тук Кари Брадшоу няма нищо общо.И тя е плод на нечий сценарий и сценарист.Въпроса е какви послания ни отправят от екрана.Да,имаме дългове не само към умиращи хора,но не си плащаме дълговете като зарязваме семействата си или любимите хора и се хвърляме в обятията на тези,на които им дължим нещо и то само заради дълг.Ами ако го нямаше Синан,Сейран трябваше да се хвърли в обятията на лекуващия си лекар ли от дълг и благодарност?Сигурна съм,че всички сме имали ходене и танци по баровете особено когато сме били млади.Някои дори и са се напивали.И не само когато сме били млади.Това означава ли,че сме по-лоши от Сейран и много си приличаме с "пройдохата" Ферит?Мъчиш се да я възприемеш като пълнокръвно и функциониращо същество,а защо само нея?И в по-преден пост бях публикувала коментар именно на човек който или се е сблъскал,или продължава да се сблъсква с такава болест,коментар от който лично на мен ми стана зле и ще разбереш защо точно тази общност я критикува и не само нея,а цялата продукция.

# 453
Fi79,защо продължаваш този безмислен спор,че даже и иронично цитираш думите от постовете ни?Сейран се омъжи за когото искаше.Точка.
Нека да бъде щастлива.Точка
Няма нужда от повече обяснения
Всичко е ток и жици!

# 454
Офф,стига вече...всяка е права за себе си.Аз ще се опитам накратко да кажа защо Сейран а не Ферит.Един мъж ако изпитва всепоглъщаща и изпепеляваща любов,както ни го представят Ферит,няма никога да каже на жена си,че любовницата му винаги я е имало и винаги ще е в живота му и че мисли и за дете от нея.Повече обяснения са ненужни.Това казва всичко.

# 455
Офф,стига вече...всяка е права за себе си.Аз ще се опитам накратко да кажа зашо Сейран а не Ферит.Един мъж ако изпитва всепоглъщаща и изпепеляваща любов,както ни го представят Ферит,няма никога да каже на жена си,че любовницата му винаги я е имало и винаги ще е в живота му и че мисли и за дете от нея.Повече обяснения са ненужни.Това казва всичко.
Това беше,преди да обикне с такава любов

# 456
Офф,стига вече...всяка е права за себе си.Аз ще се опитам накратко да кажа зашо Сейран а не Ферит.Един мъж ако изпитва всепоглъщаща и изпепеляваща любов,както ни го представят Ферит,няма никога да каже на жена си,че любовницата му винаги я е имало и винаги ще е в живота му и че мисли и за дете от нея.Повече обяснения са ненужни.Това казва всичко.
Това беше,преди да обикне с такава любов

Не разбрах смисъла на това?След редакцията,ок.А Дияр,негово семейство,не може без нея и т.н....историята се повтаря.Просто Ферит е свикнал да е заобиколен с жени...каквито и да са.Поне аз виждам така нещата и не ми се спори.Само ще вметна отново Пелин,бременна...отиде и каза на вече много обичаната си жена,че всички са изключително щастливи че Пелин е в ялъто,просто чудничко,много примери има.Ферит полудява от любов по Сейран,само когато започва да я губи,през останалото време само я нараняваше.И още нещо,ако примерно Синан беше Алп Навруз,ми щях да се изкефя и да му се натрие носа на скъпия Ферит.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 23:25 от Милена Тодорова 756835

# 457
Офф,стига вече...всяка е права за себе си.Аз ще се опитам накратко да кажа защо Сейран а не Ферит.Един мъж ако изпитва всепоглъщаща и изпепеляваща любов,както ни го представят Ферит,няма никога да каже на жена си,че любовницата му винаги я е имало и винаги ще е в живота му и че мисли и за дете от нея.Повече обяснения са ненужни.Това казва всичко.
Само,че той каза и друго:"Заради нея ме простреляха,но заради теб съм готов да умра,без да ми мигне окото" и и го доказа.

# 458
Само,че той каза и друго:"Заради нея ме простреляха,но заради теб съм готов да умра,без да ми мигне окото" и и го доказа.

Което е едно и също.Като те прострелят,може и да умреш.Не му мигна окото и за Пелин.

# 459
Забравете старите два сезона, старите ГГ, любовници им, роднини им, ситуациите, защото ще стане манджа с грозде, то стана де. Няма последователност в образите, тях ги използват за други цели, да става филм. Трябва да приемем тези Ферит и Сейран, това е. Така ги пишат, така играят. Ама тя не била такава, пък той бил казал преди 2 години еди какво си, затова не може да е забравил колко я обича. Ама сега е такава, преди беше друга. И ние се променяме, всеки ден сме нови. Харесва или не, това се пише, това се играе.
Аз гледам докато ми е интересно. Ако не ми е, изобщо не страдам, минавам на друг филм. Смятам че е разумно, отколкото да се ядосвам.

# 460
Наистина е излишно да се спори,  но и не се спира с не отстъпването. Били принизявани, били плод на еди кой си, ама златен Ферит и глупава Сейран...
Някои сме без очила...
И съм съгласна с други "знаещи" и "аналитични" личности, че обсъжданите 36 държави са препратка към 36 епизод.

# 461
  • София
Спойлер за поведението на Сейран

Скрит текст:

Да видим, ако е верен, Ферит с кой е бил и какво е правил.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 00:23 от MysteryG

# 462
Добро утро! 🫶

И това! 😂😂😂
Скрит текст:

# 463
Спойлер за поведението на Сейран

Скрит текст:

Да видим, ако е верен, Ферит с кой е бил и какво е правил.
Е,тя през цялото време време вижда нещо и без да е разбрала,или поговорила къса и хвърля
Факт
Преди няколко поста се обърнах към момичетата,които когато излагат тезите си продължават да преразказват първи и втори сезони
Моля Ви,момичета,не го правете
Получават се едни дълги,предълги постове,които наистина не ни се четат вече,защото знаем всичко това наизуст
Давайте да гледаме сега,има нови емоции и нови преживявания,нови Сейран и нов Ферит
Когато виждаме със сърцето си,не саамо с очите,разбираме и това,което не ни е казано
Какво предстои да видим нека да оставим на сценаристите
Има някои въпроси,на които все още няма отговори
За сега положението е такова:
-Ферит е неистово щастлив,че Сейран е направила колекция за него.Но той все още не знае,че тя вече е омъжена
-Сейран се омъжи за Синан.Да и пожелаем щастие и късмет.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 07:56 от VAL*

# 464
АфРам са номинирани за наградите "Златна палма" ,важна награда на големите звезди от света на телевизията, културата, изкуството, музиката и медиите.

Общи условия

Активация на акаунт