Мъжете, които постоянно искат разни материални неща от вас….

• 14 657
  • 375
  •   1
Отговори
# 15
Вярвам, че очакване за подаръчета има всеки, къде по-силно, къде по-слабо, и не виждам нищо лошо. Да, подпитвали са ме, като се е усещал повече шегаджийски тон, отколкото наистина да чакат нещо.
Преди много години обаче един интелигентен, с кариера, спортуващ мъж ми беше казал не помня по какъв повод - а, тъкмо сега ще ми купуваш подаръци. Май си търсех нова работа тогава, а аз работа сменям първо заради пари. Със сигурност не е ставало дума за магнитчета от пътувания или бонбони в кутия-сърце. И си личеше, че го мисли сериозно. Не ми направи добро впечатление и съм го запомнила, още повече, че бяхме минали само първа среща.

# 16
Подаръци при пътувания много хора си искат. Дават ти с един такъв изискващ тон поръчки, все едно нищо не е, в чужбина и без това въпросните неща, които ги искат, са безумно евтини, не като в България, пък и багажът в самолета няма проблеми с ограниченията, та ще е дребнаво и пари да очакваш за тези поръчки.
Едно магнитче за хладилник рядко е над 1евро/долар а на практика може да го сложиш и в джоба си дори. При положение че не съм случаен човек, а половинката ѝ (не на авторката, а на хипотетичната жена в ситуацията) би било някак си несъобразително толкова пък да не го направи. Пак казвам че тук говоря за малко символично подаръче, а не за нещо скъпо.

Говоря за хора извън семейството, не само мъже. Поръчвали са ми дрехи, маратонки, конструктор "Лего", шоколадИ, сирене, цигари, уиски... Май само магнитчета не са искали. От другата страна са тези, които, като разберат, че ще ходиш някъде, където имат роднина, връчват по някоя кутия с домашна манджа, да съм занесяла на роднината.

# 17
  • София
Да, какви подаръци точно?

Иначе за моя опит. В нас виси един плик с една скъпа блуза за един мъж, роден в началото на август... Той не я иска.
Това за блузата не го рабрах.
Ако на мене ще ми стане я взимам Simple Smile
Да не заема място не за друго Simple Smile
Ти не си роден август....

Каква ти е драмата?

# 18
  • София
Не ми се е случвало нито мъже да ми искат, нито жени. За какви точно подаръци става дума?

# 19
.
За мен е нормално за децата си да нося подаръци от пътувания, но на “мъж” да нося и да ми поръчва малко ми е странно. Вероятно ме мислят за тяхна майка….
[/quote]
 Заглавието на темата ти е малко подвеждащо.
Подаръци от пътувания е нормално да си поръчат, вече дали ти ще ги изпълниш е друг въпрос.

# 20
  • София
Ние пътуваме често и редовно ми поръчват приятелки и роднини разни неща. Близки мъже също ми поръчват. Основно парфюми или разни питиета от безмитните. Винаги си ги плащат, а аз понякога им ги подарявам, но никога не са изисквали или очаквали.
Лекарства и добавки също сме носили от чужбина. Пак си ги плащат.

# 21
Имах колежка, на която мъжът на всяка премия се тръшкаше и си искаше да му купи маратонки, парфюм или телефон например. Нямаше празно.
Другата ми колежка майка ѝ, я изнудваше за скъпи подаръци.

# 22
Фу, добре, че нямам нищо.

# 23
От мен не са искали, но мога да си представя кои точно го правят. В моя фитнес идват такива (а и някои от треньорите са от тоя тип), които помпат и правят мускул и смятат, че жените ахкат и охкат по бедния им, но оформен гъз.

Дори на предната ми тренировка чух един от тия да пита друг, дословно "Тая дъртата къдрава украинка дето идва, женена ли е?" за една от трениращите. И се продължи с детайли какъв и е статуса, както можете да се сетите, по най-грозен начин. "То не пречи" вика накрая въпросния трениран, но незаможен младеж.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 10:12 от .Hazel.

# 24
  • Out of the Mix
Моля?
Мъж да "изисква" подаръчета от жена?
Много сбъркано ми е това.

Не ме интересуват, каквото искам си купувам своевременно.
Нямам нужда от сувенирчета от воаяжи, още повече да си отрупвам хладилника с шарени магнити и лепенки.

Оставяме роднините настрана, деца и т.н.

Отвъд тях, странични хора и приятели да искат, очакват и "изискват"?
Как ще знаят къде ходиш и какво правиш, ще ти се случва, ако не ги информираш предварително, "хвалейки" се, било очи в очи, било чрез пост у Фейса, както правят много "предварително"?
Аз не обичам никой да ми знае agenda-та.

Rockstar, кво викаш за блузата? Smile
Викаш скъпа? Каква е? 100% памук, вълна, кашмир, мерино?Joy
Че сега ще обикалям магазините да си взема някакви нови в червено бордо и зелено, разнообразно.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 10:31 от Revoker

# 25
  • София
Имала съм желание, купила съм я. Но това е защото аз обичам да купувам подаръци, не защото някой ми ги е изискал.

# 26
  • Out of the Mix
Ама, разбира се, то подаръци така трябва да се купуват.

# 27
И на мен ми изглежда странно. Случвало се е да се пошегувам и да попитам жена ми преди някое пътуване - "Ще ми донесеш ли подарък", но очевидно е било и за нея, че се шегувам. Когато имам нужда от нещо, аз си го купувам. Не обичам да притежавам нищо излишно, а често подаръците са такива. Пари, хвърлени на вятъра. Материалният подарък е последното нещо, което може да ми донесе някакво добро чувство или удовлетворение.

# 28
Вече са ти го казали - щом искането на подаръци е обща черта в мъжете, които избираш, помисли защо го правят, явно отговорът е в теб.

Аз съм от хората, които доста пазарува в чужбина, но никой не ми е правил поръчки. Дребни подаръчета нося на хора, които са ми приятни и обичам. Примерно моя близка е супер фен на конкретна марка автомобили и аз съм в града, в който имат фабрика - разбира се, че й вземам нещо от музея.

# 29
  • Melmak
Не разбрах дали става въпрос за подаръчета от чужбина или някакви големи подаръци по принцип?

На мен са ми поръчвали разни мърч продукти от конкретен футболен отбор. Ама това са скъпи неща и са си ги плащали, говоря за приятел, не за гадже.

Винаги нося магнити, за най-близките някое интересно сирене или друго подобно в рамките на ЕС.

От Куба донесох магнити, кафе, малко пури и ром, то друго няма и какво да донесеш. Комунизъм, магазините празни.

На най-близките нося винаги по нещо и с мм също си разменихме подаръци последния път като пътувахме бяхме на различни локации по едно и също време.

Сега вече ако темата е за някакви готованци, чакащи на готово да им се купуват редовно скъпи неща без повод…

Общи условия

Активация на акаунт