Разбира се, на отговорните за управлението на екипа им е все тая дали Пенка тормози Ганка, най-вече при нискоквалифицираната работа, но и в офис среда съм го срещала.
В повечето ми работи съм имала сравнително нормални отношения с хората. На едно място не случих, малка фирма от около 20 човека с кофти фирмена култура.
Имаше една колежка, дошла от друга фирма преди години, където търпяла години наред тормоз. И същото отношение към новите си го носеше и не си беше сменила манталитета. Демек “мен ме тормозеха като бях без опит, дай сега да го връщам на всеки новобранец”.
Разбира се, това не се вписва в моите разбирания и съм била и опитна в предишни фирми, нов човек не съм тормозила. Въобще не толерирам тормоз на работното място! И съответно не се поддавах на провокации, нито на опитите им да се величаят.
Накрая се разделихме набързо, без въобще да им цепя басма. Не им пукаше много, че ще се наложи да работят двойно, понеже напусна и още една колежка малко преди мен. Тоест нейната работа дойде при мен, а тя не беше малко. И те това трябваше да го поемат като задължения. Явно предпочитаха да работят безплатно овъртайм за да движат и тази работа, вместо да общуват с мен. 😁😁😁