Как да постъпя без да обидя никого?

• 5 139
  • 131
  •   1
Отговори
# 60
По целия свят хората, които искат да имат избор на работа, не седят по селата, с фирми с отдели или без. Ако седиш и чакаш някой служител от хубавите отдели да се пенсионира или умре, за да кандидатстваш, проблемът може би не е точно в селото.
В Богров и Равно поле работят и хора от София, впрочем.

# 61
По целия свят хората, които искат да имат избор на работа, не седят по селата, с фирми с отдели или без. Ако седиш и чакаш някой служител от хубавите отдели да се пенсионира или умре, за да кандидатстваш, проблемът може би не е точно в селото.
В Богров и Равно поле работят и хора от София, впрочем.

Разбира се, че е така - по-добре е да работиш на две-три места в голям метрополис, за да си плащаш наема и да си позволиш почивка веднъж годишно.
Познавах такива хора - бяха си свикнали на тоя "лайфстайл" и не знаеха друго. Е, аз не искам да живея, за да работя.

# 62
  • Melmak
Ариел, а нещо дистанционно има ли как да работиш? Или в съседно село?

# 63
Хайде без такива. Работила съм относително простичка работа, винаги на едно място и съм си плащала и наем, и сметки, и съм живяла. Нямам никакво намерение да работя на ≥2 места, докато имам варианти, различни от кашон под моста.
Не се заяждам, обаче не виждам смисъла да се забиеш в село в Германия и с години да се оплакваш, че нямаш дори елементарни човешки, даже не и добри!, професионални възможности там. По принцип категорично не споделям виждането, че човек сам си е виновен да е на дъното и трябва само да щракне с пръсти и да седне на някое директорско място, но в конкретния случай ти нямаш никаква реална инициатива за нищо. Ми няма как да ти се получи.

# 64
Ариел не е заяждане , а предложение. Правя го защото съм те засичала във форума и си споделяла проблеми, едни и същи общо взето, в различни основни области на живота . С родителите, в учението, на местоработата, с приятелите. При тази констелация аз лично бих се запитала и бих проверила себе си - къде НЯМАМ проблем. И да се започне от там - защо няма и как така няма и какво да се направи и на другите места или какво търсиш и ти е необходимо за да няма и т.н.
Т.е. бих анализирала това множество. Успех.

# 65
Абе, вие вярвате ли ѝ за нещо на Ариел? То един с друг ѝ противоречат постовете. И за Германия, наскоро беше се изцепила как около нея всички искали да стават учители, и за свекървата, па за останалата вода на свекървата, па за работодателите...

# 66
Абе, вие вярвате ли ѝ за нещо на Ариел? То един с друг ѝ противоречат постовете. И за Германия, наскоро беше се изцепила как около нея всички искали да стават учители, и за свекървата, па за останалата вода на свекървата, па за работодателите...

Аз не съм и четяла всички постове. Чат пат съм я срещала.
Вече ако ни лъже, то не е проблем, че лъже нас, много важно. Лъже себе си.
Като се пуска тема и не казваш всичко, преиначаваш, не получаваш адекватни съвети.
Така тя се върти в порочен кръг от грешни решения. Не ние.

# 67
  • София
Не мисля, че лъже умишлено, по-скоро сама не знае къде е и какво прави, но иначе раздава съвети.

# 68
Arielle,
Пътувам всеки ден по 3 часа общо до работата си в Германия в друг голям град с влак, метро и автобус. Живея в град, колкото Бургас. Работата ми е специфична и в моя места няма. Имам много колеги, които също пътуват всеки ден от други градове.
Сега на 46 г. карам шофьорски курсове, защото искам да скъся времето за път.
Та вземи излез от немското село и си потърси работа в града, може и в по-далечния град и пътувай, след като партньорът не иска да се мести. Предполагам това е проблемът.
Когато проумях, че пътуването до съседния голям град ще ми разшири неимоверно възможностите за работа, намерих за 3 месеца такова място, което ми пасва и 5 г. вече съм там.

# 69
Arielle,
Пътувам всеки ден по 3 часа общо до работата си в Германия в друг голям град с влак, метро и автобус. Живея в град, колкото Бургас. Работата ми е специфична и в моя места няма. Имам много колеги, които също пътуват всеки ден от други градове.
Сега на 46 г. карам шофьорски курсове, защото искам да скъся времето за път.
Та вземи излез от немското село и си потърси работа в града, може и в по-далечния град и пътувай, след като партньорът не иска да се мести. Предполагам това е проблемът.
Когато проумях, че пътуването до съседния голям град ще ми разшири неимоверно възможностите за работа, намерих за 3 месеца такова място, което ми пасва и 5 г. вече съм там.

Това е добър съвет. И аз го обмислях. Първо обаче трябва да запиша шофьорски курсове.
А може и с обществен транспорт защо не.

П.С. Не съм длъжна да споделям неща, които не желая. Това определено не ме прави лъжкиня, колкото и да ви се иска. Все пак е публичен форум.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 12:17 от Arielle

# 70
Не, ти това, което споделяш, е леко невероятно и противоречащо си. За това, което не споделяш, нищо не казвам Simple Smile

# 71
Arielle съветите са добри и добронамерени. Никой тук не профитира от тях , освен може би ти. Така че няма нужда да уведомяваш всички тук колко ти са все едно . Гледай какво правиш за себе си и какво взимаш за себе си. Живота не е във форума. Живота е всичко извън него.

# 72
Не, ти това, което споделяш, е леко невероятно и противоречащо си. За това, което не споделяш, нищо не казвам Simple Smile

Не мога да накарам никой насила да ми вярва - айде със здраве.

# 73
  • София
Хайде до следващата тема следващата седмица.

# 74
  • По света и у нас
Не може да се работи така - с овикване с изолация! Ти какво да не си им виновна нещо?!? Отишла си там да помагаш и съответно трябва да има човешко отношение не се учудвам че отдела им губи хора. Говори за преместване с ЧР, би трябвало дори да може да ги осъдиш че те третират различно от другите. Ако ЧР не се съгласи да те премести, тогава се посъветвай с адвокат. Междувременно започни да набираш доказателства как те малтретират - копирай имейли които го показват, сети се за моменти в които са то приказвали глупости и тн. Имаш ли свидетели, на тези свидетели може ли да се разчита да свидетелстват.

Общи условия

Активация на акаунт