Счетоводител в нужда се познава 22

• 29 816
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Няма никакъв проблем дори да има дупка 1 месец. Иначе ако е съкратен да кажем на 15.11. /в рамките на месеца/,  даже няма да му се води прекъсване, тъй като ще има подадена декл за осигуряване през ноември от работодателя. После здравните се поемат от борсата от 15.12. Така няма да има “гол” месец.

# 181
На 20.09. е съкратен, записан е на борсата в срок, после обезщетението по чл.222. и сега е ноември е получил частичен превод от борсата за няколкото дни в октомври .

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 22:31 от sunrise_67

# 182
На 20.09. е съкратен, записан е на борсата в срок, после обезщетението по чл.222. и сега е ноември е получил частичен превод от борсата за няколкото дни в септември .
Частичният превод за септември или октомври е? И в двата случая има непрекъснати здравни.

# 183
На 20.09. е съкратен, записан е на борсата в срок, после обезщетението по чл.222. и сега е ноември е получил частичен превод от борсата за няколкото дни в септември .
Частичният превод за септември или октомври е? И в двата случая има непрекъснати здравни.
Няма здравни от 20.09. до 20.10.
И мисля, че системата ще ги покаже като такива. Най-добре да си извади ПИК на НАП и да си провери сам.

# 184
Поправих се , частичен превод за октомври

# 185
Няма здравни от 20.09. до 20.10.
И мисля, че системата ще ги покаже като такива. Най-добре да си извади ПИК на НАП и да си провери сам.
Системната вади справка по месеци, а не от - до периоди. Макар и частично се зачита за пълен месец. НАП не търси неподадена декларация за здравни, а здравните права се прекъсват при липса  на 3 месеца.

# 186
Практически е точно така. Аз не бих подавала декларация 7 и не бих плащала. В този случай

# 187
Благодаря !

# 188
Има ли някой, който работи със Стил на МСофт?

# 189
  • София
Има ли някой, който работи със Стил на МСофт?

Аз. Не че съм изцяло в час с всички функционалности, но ако мога ще помогна.

# 190
Здравейте, интересува ме какви са законите за продажба на козметика и хранителни добавки и храни онлайн? Ако имам фирма и продавам онлайн за пасивен доход, къде и като какво трябва да се регистрирам и трябва ли да издавам касови бележки? Ако ползвам куриерска фирма може ли от там да ползвам бележките? Ако приходите са малки, говоря 100-200лв на месец трябва ли да се подават декларации и плащат доходи?

Благодаря

# 191
  • до най-прекрасния мъж
Подавах декларация 7 и си платих здравните. И при мен периодът обхващаше два месеца. Това си е задължение на работника и въпреки че има вратички да не го прави, за мен е погрешно. Съкратиха ме на 22.01, получих обезщетение за един месец от работодателя. Подадох си декларация 7 и системата ми изчисли пропорционално за месец януари колко дължа. За следващия месец изчаках 25-то число, за да ми декларира държавата от коя дата ми плаща тя осигуровките и системата на НАП си преизчисли колко трябва да доневнеса за февруари. Не бих разчитала, че имам платени суми за конкретните месеци.

# 192
Аз не го приемам за вратичка, а защото просто няма смисъл ако е за няколко дни. Сумата не е голяма да не каже някой, че това е причината. Мисля, че масово не го правят, къде от незнание, къде нарочно.

# 193
Ако решите да ползвате.данъчно облекчение и то не мине по бързата процедура, например, ще се наложи да декларирате и платите тези няколко дни здравна  осигуровка, а пък сумите така или иначе са малки и ако искате всичко да ви е наред, няма причина да спестите точно това.

Krirstina1 имате интересно определение за пасивен доход ...това си е търговия и няма значение от размера на приходите, ако искате да спазвате законите, следва да се регистрирате в Търговския регистър и да си наемете счетоводител

# 194
Каква дейност ще върши счетоводителя, ако имам 1 бр. вендинг машина и искам да продавам чрез нея, какви ще ми бъдат отношенията със счетоводителя? Месечни, годишни? Да речем, че имам вече открита фирма. Интересува ме след това какво ще прави счетоводителя.

Общи условия

Активация на акаунт