Счетоводител в нужда се познава 22

• 29 335
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря много за отговора. Правилно ли съм разбрала, че ако се изплати сумата за един месец, работникът ще получи по-голяма нетна сума, отколкото, ако се плати за три месеца?
Никога няма да получите адекватен отговор, ако не зададете откровено въпроса. Обикновено при такива случаи питам "къде те стяга чепика". Колежката преди мен ви е отговорила кой е тънкия момент - времето, за което е положен труда, е свършена работата.
Защото по начина на задаване на въпроса ми се струва, че може и да не иде реч за трудов договор.
Ако имате желание конкретизирайте изходните данни.

# 121
Благодаря на всички за отговорите. Няма нужда от допълнителна конкретика. Разбрах ясно информацията, която ме интересуваше.

# 122
Здравейте,

Разрових се и в предишните теми , но не открих отговор на моя въпрос. Ще бъда благодарна, ако някой знае и ми отговори Simple Smile
При продажба на лични стари вещи/дрехи и обувки/ през сайта за дрехи втора употреба remix, продажбите подлежат ли на данъчно облагане? Като от сайта съответно ми издават фактура . Продажбите не са чести, а при разчистване на зимен и летен гардероб .

# 123
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,

Разрових се и в предишните теми , но не открих отговор на моя въпрос. Ще бъда благодарна, ако някой знае и ми отговори Simple Smile
При продажба на лични стари вещи/дрехи и обувки/ през сайта за дрехи втора употреба remix, продажбите подлежат ли на данъчно облагане? Като от сайта съответно ми издават фактура . Продажбите не са чести, а при разчистване на зимен и летен гардероб .

Не, не подлежат.

# 124
Благодаря за отговора.

# 125
  • София
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Колежката която досега е правила интрастат декларации напусна. Натоварена съм да я заместя. Имаме фактури за работно облекло закупено от Германия, за ползване от персонала(ръководния). На фактурите си има кодове и ги въвеждах в ИНтрастат декларацията, но като поразгледах видях, че колежката не ги е въвеждала. Сега се чудя какво да правя. Моля за помощ.

# 126
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Колежката която досега е правила интрастат декларации напусна. Натоварена съм да я заместя. Имаме фактури за работно облекло закупено от Германия, за ползване от персонала(ръководния). На фактурите си има кодове и ги въвеждах в ИНтрастат декларацията, но като поразгледах видях, че колежката не ги е въвеждала. Сега се чудя какво да правя. Моля за помощ.
ако става въпрос за код на стоката, трябва да се въведе
не съм сигурна, че системата ги приема без код

# 127
Здравейте,

Вижте дали нямате разрешение за съкратено въвеждане и затова предходните ви декларации да са без точните кодове. Ако получавате стоки от ЕС и то в големи количества, има вариант да имате разрешение за съкратено деклариране. И все пак дори и да имате, то облеклата са различни от стоките ви и трябва да си ги въведете с код.

# 128
  • София
Много благодаря. Ще ги въведа. Пък ще търся някакъв курс да изкарам, че ми изглежда много сложно

# 129
Здравейте, моля за помощ пак, има ли нещо особено при попълване на трудова книжка на служителка след смяна на фамилията . При постъпване е госпожица, напуска с фамилията на съпруга. Когато имаше болнични и сменена лична карта вече беше по новата фамилия, за трудовата книжка не знам да се налага смяна . Благодаря .

# 130
Здравейте, замествам колега, който работи с програма Аладин. Не е удобно изобщо да го безпокоя тези дни, а има и срокове, който трябва да спазя. Има ли някой дама тук, която работи с тази програма. Имам нужда от малко помощ. Благодаря ви Simple Smile

# 131
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, моля за помощ пак, има ли нещо особено при попълване на трудова книжка на служителка след смяна на фамилията . При постъпване е госпожица, напуска с фамилията на съпруга. Когато имаше болнични и сменена лична карта вече беше по новата фамилия, за трудовата книжка не знам да се налага смяна . Благодаря .

В трудовата книжка, на заглавната страница се записва новата фамилия. Друго няма какво да се прави.

# 132
Не се поправя ,а само се дописва и на новата страницата горе ( където се вписва назначаване и освобождаване)пак новата фамилия   Благодаря .

# 133
  • София
sunrise, да.

# 134
Може ли да се сключи граждански договор, но без възнаграждение?
Примерно да пише - за извършената консултация не се дължи възнаграждение?

Общи условия

Активация на акаунт