КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 33 712
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Вила Великула
Ей, че е хубаво тук. Цялото КГБ на помощ да намерим костенур на пИателя. Вярвам, че ще стане.
Момичета, вече имима дата за раждането на малчо. Дано всичко до тогава върви по мед и масло.

# 166

Повече усмивки да има за всички!!!!!
Фло, хич не фукай с загоряла супа. КогИ загориш чиста водица, ела ми се похвалиАко не знаеш как, питай ме - ще те науча
При мен, както казва Борянка, не е от годините. Вродено ми е да съм загоритенджера.
Мериан, благодаря за рецептата! Ще направя половин доза, да я пробваме.
Пипи, всичко ще е наред!  Знам, че се притесняваш, но си минала веднъж по пътя на бабинските тревоги и знаеш, че те са нещо обичайно.
Костенур и ние гледахме по едно време, докато ми бяха малки децата. И то воден. Имаше си аквариум с камънаци, травки и пр. Но през 5-6 дни водата трябваше да се сменя, че започваше да смърди. Нали се сещате кой я сменяше. През лятото изнасях аквариума на двора и там го чистех, докато един ден костенурчето не се мушна в тревата и както си беше зелено, се сля с пейзажа. Едвам го открихме. По едно време разбрах, че едно съседче, също като пИятеля, много иска костенурка и без да питам, и без да давам обяснения, с радост му  подарих нашето, барабар с аквариума и храна за един месец. После те го бяха пуснали в някаква река.
Спокойни сънища!

# 167
  • София
Добро утро, скъпи баби!
Кафето  днес е специално за нас и дядовците:
На 3 октомври в България честваме Деня на всички баби и дядовци!
Той се празнува в над 30 страни по света, но няма официална международна дата, затова в различните страни се празнува в различни дни.Чудесен повод е да отдадем заслужена благодарност за труда, подкрепата и помощта на бабите и дядовците у нас, които са неизменно до своите деца и внуци.
Денят на германското единство се чества на 3 октомври и е национален празник на Германия.
На този ден през 1990 година е обявено обединението на Федерална република Германия и Германската демократична република в единна държава, наречена също Федерална република Германия. Честит празник.
Хубав ден и празник.

# 168

На всички баби и дядовци много здраве и  щастливи години с внуците!
                    Ениса, и ние гледахме костенур даже два! Ран искаше и за 4-я му рожден ден получи два с аквариум и всички останали джаджи. Още първата седмица установихме каква грешка сме допуснали! За месец се изредихме всички да почистваме и .... след това усилено търсехме на кого да ги подарим. Оказа се ,че доста хора са се сблъскали с проблема костенур и никой не ги иска. Е, намерихме човек , който даже им се зарадва и .... след месец и той търсеше на кого да ги подари. Smiling Imp Сухоземните бягат от двора , а у дома е същата картинка. Внуците на приятелка събират костенури и таралежи из гората на вилата и имат  у тях  поне 5 костенурки и 3 тралежчета. Много са сладички , но ти да не се грижиш за тях. Ей, така само да им се порадваш и да ги оставиш на грижите на друг.
                  Пипи , чакаме радостната вест и спокойно - всичко ще е на 6!
                  При нас нищо ново. Студентът вчера  /като първи ден/ излезе в 7 и се прибра в 22. Няколко лекции с по 1-2 часа  междинни разходки. Преподавателите са си наредили часовете както им е удобно и хич не ги е зор какво правят младежите цял ден тичайки от една зала в друга на другия край на Сф.
                  Броим дните до заминаването на Неда и следим корекцията на полетите. Заобикалят опасните зони и полетът се удължава с още час-два. Усещам как почвам леко да се зомбирам. За два дни оплетох една жилетка за нея. Така се спасявам от нерви. Yum Избрах модел , който се получава от два шестагона . Не съм плела такова нещо , но и то не ми се опря.
                 Спокоен слънчев , есенен ден!

# 169
  • София
Ей, то било голям проблем гледането на костенури. Не съм и предполагала. Имам племеница, която от много години, може би от двадесетина си гледа водната костенурка. Нямам идея колко живеят в домашни условия. В природата са дълголетници.
Браво, ДИДИА! Ще покажеш ли новото творение?
Втурнах се направо в разговора, без да поздравя.
Привет, красавици!
ПИПИ, споко, миличка. Не си баба първескиня. Ние стискаме палците, а момичето ти ще свърши останалата работа. После всички ще се радваме и ще поливаме хубавото събитие.
НИНКА, пак благодарение на теб разбрахме, че днес ни е празник.
Да сме живи и здрави, бодри, в час с новите тенденции, на крак и с акъла си, за да се радваме на внуците си! Наздраве, бабчета!!!
ТАНУ, класирам те на първо място. Кажи как го правиш този номер, вода да загориш. Joy
АЙША, крачетата са от ВМВ на Габровски. Отлично обработени! тези дни пак ще отида да взема.
КРАСИВА БЕЛЛА, слуша ли притурката? А ти как си?
БОРЯНЧИЦЕ, изпрашам ти чувалче с прегръдки. Hug
Отиваме с деди да си вземем внучето от училище и тримата - в кабинета за дребни ремонти.

# 170
  • Вила Великула
Ето ме и мен в празничния ден за всички баби и дядовци.
Днес бях на ползотворна среща с кмета на Общината. Имам и неговото обещание, че ще се уреди въпроса с нашия достъп и дори ще ни сложат чакъл на пътя, който ще ползваме. Дано да стане скоро, но аз ще продължавам да досаждам и да изисквам, така че трябва да го направят. С комшийката си записахме час за среща още следващата седмица, така че до тогава трябва да е взето решението.
Бяхме 6 човека от селото на тази среща и доста се плю по сегашния кметски наместник. Дано най-сетне да му светне червената лампа в главата на кмета на Общината, че този е дебил и не става.
Утре ми е ден за прегледи. Записала съм си часове при три специалиста - невролог, ендокринолог и очен.

# 171
Привет и честит празник на всички! Присъединявам се към пожеланията на Фло за по-лесно. Аз имах малко работа в централата, та ме изнерви на мах софийския трафик, да ви се чуди човек какви нерви имате всеки ден в тая лудница. Прибрах се в градО,  бях на фризьор и сега ще отмарям.
За костенура - само градина предлагам. Вътре в къщата не. Но явно това е период, който трябва да се изживее. Някога, с баща му на пИятеля, съм гледала кажи речи всичко, което мърда.
Сега е техен ред, ако искат и крокодил да му вземат.
Хубав и слънчев ден на всички ви желая!

# 172
Точно така, Ениса. Всеки да си гледа това, което желае в своя дом.
И аз съм всички възможни
животни, но живеехме в къща, дворът беше за зоокът и градински растения. Костенурките живееха на оградено място.
Дворът беше 1дк и имаше място за всичко.
В апартамент любимец не.

# 173
Фло, в домашни условия при добро гледане костенурите живеят много дълго. Имаме приятели , които още гледат костенурите на сина си. Подариха му ги когато беше на 5-6 години, а сега наближава 40 год. Така , че живеят над 30 години в аквриума. Бяха малки около 3-4 см ,  сега са големи колкото сухоземните. Даже женската снася и яйца, но костенурчета не можаха да завъдят. Изяждат си яйцата. Хранят ги с пилешки дреболийки. Та се радвам ,че се отървахме навреме от нашите.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 15:53 от Didia

# 174
  • София
Честит бабешки празник!
Дидиа, ако може и където може да покажеш жилетката, стана ми интересно.
И сега спешен въпрос - как се прави картофена крем супа.
Моля да не ми се смеете много и да обясните като за начинаеща.
Имам зеленчуците, масло, мляко, сметана, имам и пасатор. Мрънч поиска миналата седмица и сега сме му обещали, ако ги доведат за почивните дни.

# 175
Като супа, пасирана.

# 176
Айша, пробвах да кача снимка от телефона и не стана. Дава ,че е друг формат. Опитах се да сваля снимки на лаптопа и пак не се получи. При това става дума за всички снимки в телефона ми. Половинта ги свалих , другите - не става. За първи път ми се случва. Чакам някой от специлистите да се върне и ще искам помощ.
             Картофена крем супа -  картофи, лук, морков, сметна или прясно мляко около 100 мл., масло. Белиш картофите , морковите нарязваш ги на парчета и вариш. Аз не слагам морков ,че ММ мрънка. Лукът го пасирам и тогава го слагам да ври с другите зеленчуци. Като се свари вадя зеленчуците от водата , пасирам, добавям мляко или сметна, масло и сипвам от водата , в която са врели зеленчуците за да получа желаната гъстота. Обикновено преценявм колко вода ми трябва та слагам всичката. Отново пасирам и поставям да поври около 5 мин. При сервиране - крутони и пресен магданоз, но малчовците може и да не искат магданоза.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:42 от Didia

# 177
Айша ,щерките слагат и броколи😁
И става зеленикава крем супа.
Аз като Диди я приготвям.
И само май аз я обичам🤭😁

Сега привет на всички .
И днешния ден почти отмина.
Топъл,приятен есенен ден.
Ден за разходки.
Аз - фитнес-агро.
Май вече за последно или почти .
Имам едни местенца,където трябва да мина с мотиката преди да дойде трактора да оре .
И ,както съм казвала много пъти -най-обичам изорана градина и празна😀🤪🙃
Днес с ММ изгорихме събраното от градината,а използвах огъня и изгорих един куп кашони,кутии и т.н.Само еко матРиали.
После изгасих прилежно,че на ММ му нямам много доверие😀
Сега пиша и мисля какво да слагам на масата за вечеря.
Салата е ясна.Май ще е ,каквото има в хладилник.

За домашни животни-гледахме морско свинче-Мима,което живя 12 години.
Обичам котки и кучета,но мисля,че мястото им е навън 
Доста години гледахме котка в къщи,но излизаше и вън .
Тази пролет си замина .
Ревахме всички .
Рекох и отсекох-повече в къщи Не!
Умря и кучето на свекър ми,което взехме при нас .
Не искам и куче .
Скоро ММ ми показваше едно дребосъче,но съм запънала краци и не искам.
Иначе навън имам един куп котки.
Гледам си ги,обгрижвам ги.
Надух ви главите.

Танче,драсни редче как са нещата при тебе!

Ставам да правя салатите .

# 178
Воала - разбрах какво е станало със снимките! Има промяна в настройката на камерата в телефона ми и сега прави някакви високонезнамкакви си снимки и .... утре ще свалям и ще търся програма да сменя формата. Оказа се , че така снимам от 15 май. Как е станало идея нямам. Направих снимка на жилетката , но на изкуствена светлина цветовете не са това , което са! Най-тъмното е тъмно розово, бялото не е бяло и т.н. Няма нищо общо цветово с оригинала.
Скрит текст:

ПП. Сега забелязах , че и гардеробът ни не е бял. Yum

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 20:11 от Didia

# 179
  • София
Ха, добра ви вечер!
Айша, моята рецепта е доста различна за супата. Не обичам лук, морков, нищо друго освен картоф, мляко за супата и крутони,  запържени с много масло. Изцеждам водата от варенето на картофите до последната капка. Така я обичам аз, а внука ми я обожава. Обелвам картофите, нарязвам на няколко части, сварявам във вода, колкото да са покрити. След сваряването изсипвам водата, добавям мляко и пасирам, добавям още мляко и сол и това е супата. В тефлонов тиган разтопявам 100 грама масло, нарязвам хляб на кубчета и го запържваме в тигана с маслото. Тези крутони стават много вкусни и внука ми ги обожава. Обикновено изяжда две купички. Той е много злояд и знам, че с тази супа се е нахранил и съм спокойна.
Имали сме различни домашни животни през годините. Водни костенурки на дъщеря ми като беше малка, по- късно хамстер. За внуците гледахме рибки, един ден внука им сложил много храна и буквално ги беше задушил, нямаше кислород във водата, не бяхме видели това и умряха. Засега други нямаме.
Хубава вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт