КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 854
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
ДИДИА, нямам представа какви са в действителност цветовете на жилетката, но в този вариант е чудесна! Сигурно оригиналът е зашеметяващ.  Браво на теб! Flowers Rose Ей това не го мога - плетенето на една кука. Това съм го оставила за следващия живот. Както и свиренето на китара.  GrinningНа партера в нашия блок имаше занимания по струнни инструменти. Докато реша да се запиша и те си заминаха. Не можаха да съберат желаещи. Е, не било речено.
"Кремовата" супа, както я наричат моите внуци и у нас е много любима. Измивам, обелвам, измивам пак и нарязвам картофите,и ги пускам във вряща подсолена вода, колкото да покрие картофите, в тенджерата под налягане. Стават готови за няколко минути. Понякога слагам морков и лук, а друг път - не. Отсипвам малко от водата, пасирам и връщам водата, добавям масло и готварска сметана, ако трябва сол, може и малко прясно мляко. Приготвям крутони, както и вие и супата е готова. Не слагам магданоз. И у нас е много любима тази супа.
Лека нощ, красавици. Приятни сънища!

# 181
  • София
Добро утро скъпи приятелки!
Днес кафето ни поднася най-добрия приятел на човека - кучето:
Защото днес е  Световния ден на животните. Този ден е повод да отбележим своята обич и уважение към животните, като направим нещо специално, с което да почетем тяхната важност в света.
Датата 04.10. е избрана  заради католическия празник, посветен на Свети Франциск – покровител на животните.
Ениса на снимката има и костенур/ка.
Дидиа, жилетката е прекрасна! Браво! Мнението на Фло напълно се припокрива с моето. Айша, както и супата. Аз не слагам млеко, а само сметана .
Хубав ден и бъдете здрави.

# 182
Добро утро.
Значи и аз като баба на куче днес имам празник - да ни е честит денят на животните.

Ето го празнуващия, в профил и анфас Simple Smile - ако сколасам с днешните задачки, мога да изпия едно кафенце на теферич с него за негово здраве Simple Smile . И за мое, че без мен хич не се знае каква ще е съдбата му...

Чета ви, но или забравям на кой какво съм искала да кажа, или пък бързам и не стигам до това.

Днес ще е ,,златен"" есенен ден, много приятен за дейности на открито, изживейте го по най - добрия, а защо не и по най- приятния, за вас начин.

# 183
Добро утро и от мен!
Ехааа, Клечице, ама той все по голям сладур става твоя принц, значи е случил на стопанка, друга причина няма  Simple Smile Честит да му е празника!
Честит да е и за всички други  животинки Simple Smile Ние имахме на два пъти кученца, но вече съм казала  твърдо НЕ. И това НЕ, е защотно после ми беше много трудно и тъжно. Големият син има котка. Голяма красавица и принцеса, гледа я вътре. Тя разбира се си ходи и у нас, но навън излиза само когато те са навън и то за малко да си попасе тревичка и се прибира. Дворни котки имаме 2, като към тях от време на време се присламчват и други, но основно са две, които също много си ги обичаме, но те са само на двора.
Диди, чудесна жилетка си сътворила. Аз също така и не се научих да плета на една кука. Баба, лека й пръст, много плетеше и ме е учила, но само синджирче мога и до там. Може пък като изляза в голямата ваканция да ми дойде муза  да се науча, ще видим Grin
Айша, за супата са ти казали, аз може би като Диди я правя и е с прясно мляко. Пробвай и както му хареса на мрънчока така ще я приготвяш.
Момичета, на мен вчера много ми беше зле и чак сега влизам да ви видя какви сте ги натворили. Не знам какво беше, приличаше на вирус, цяла нощ преди това повръщах. Пих дегани, хидратин алфа, парацетамол и вит. С и днес съм пушка, но вчера едвам изкарах на работа. Днес ще продължа с парацетамола и витамините и дано това да е било.
Чакаме хубави новини от болничките Kissing Heart
Спорен и спокоен ден на всички! Hug
Heart Eyes

# 184
Привет, момичета! Кукнала съм да чакам пратка от Спиди - учебници на Любо. Уж на 1-ви или 2-ри пък то стана 4-ти. Пратили ги в квартал Витоша. Явно не правят разлика между квартал и район. Поръчах си в сряда мокасини и боти и вече ги доставиха , а учебниците - нъц!
              Да са живи и здрави всичките животинки , за които се грижите. Аз свирих отбой. Гледали сме рибки , костенури, кучета и вече не искам у дома домашни любимци. Сега има две кучета , но не са у нас ,  а при децата.
              Ще ви разкажа как се научих да плета на една кука. Преди години колежка донесе много хубава плетена яка и аз я знесох на мама да оплете същата за голямата дъщеря. Ученичка в първи клас. Дадох и всичко необходимо и излизайки от стаята чух как баща ми казва - да си я оплете сама , нали всичко може и знае. Побеснях , грабнах всичко и.....започнах да разплитам чуждата яка за да видя бримките. Е, след час занесох готовата яка и казах - ето , че мога всичко. Колежката даже не разбра какво съм правила с нейната яка.
              Захващам се с телефона и снимките.
              Лек и златен есенен ден!

ПП. Справих се със снимките! Yum
             Ето действителните цветове на жилетката. Може да има малка разлика в цвета  на различните екрани от настройките на устройствата. Преждата е меланж на сектори. Плетат се два шестагона и се прегъват под прав ъгъл. Доплитат се ръкавите и дължината.  Преди това се съединяват двете парчета на гърба.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 12:53 от Didia

# 185
  • София
Още веднъж БРАВО, дружке ДИДИА! Чудесно си го измайсторила! Хареса ми това, как татко ти те е мотивирал да се научиш да плетеш на една кука! Браво и на него!
КАССС, мисля си, че вчера се е опитал да те атакува някой начинаещ, неук, мижав и слаботелесен вирус. Ами той не знае с кого си има работа! Видя му сметката за нула време, нали! Само така!!!
КЛЕЧИЦЕ, я как позира принц Чарлз. Готов е за първа корица на водещо списание! Готов манекен!
НИНКА, Hug
Честит празник на всички домашни любимци в къщичката ни! МъжОвете влизат ли в тази група? Нищо лично, само питам заради една приятелка! Stuck Out Tongue Winking Eye
Е не мога да не ви се похваля. Щерката още снощи предупреди, че днес тя ще готви. Три степенно меню, което включва: Картофена крем супа със сладък картоф, Пилешка кавърма и Чийз кейк със сладко от боровинки. Всичко е изключително вкусно. И понеже моите манджи вече са ми омръзнали, та и супа от камъчета да ми сготвят, пак ще ми се услади. А на етажа се разнасят умопомрачителни аромати...
Отивам да си прибера чавето, от там до Касата и после обратно у дома.

# 186
Добър ден дружки-теменужки!
Да са живи и здрави домашните любимци ♥️♥️

Дидиа, ако с това си успокояваш нервАта -евала ти!🥰
Красота си сътворила!
Лично аз щях да се изнервя само от мотаенето на цветовете😀
А и не бих се захванала де.
Ще ме хванат нервите🤣
И друг път съм казвала,че мога да плета на една кука,но вече май те ми остава време .
Снощи гледах едни сладурски тиквички как се плетат,нагласих прежда,кука ама дали ще подхвана?А дано 🤷😀
Чакам тия дни да се обадят за лютеницата.Вчера нагласих бурканчетата,за да видя какви капачки да купя.Уж купих днес.
Пазарът е залят със зеленчуци за туршии.Хвана ме меракът,но ще изтрая още малко.

Пристигнаха и моите ботички.
Разгеле,улучила съм номера .
Доста джиджани,набук и лак.
Обичам лачени чанти,обувки.
Както казват,стара чанта ама лаченаа🤣🤣😁

Каси,имало такъв вирус като твоя,но ти си му видяла сметката!

Фло,и аз мислех за пилешка кавърма,че доста филе има още във фризера.
Чийз кейк не обичам .
Щерките са му майсторки и любителки .

Диди,сега видях втопата снимка.
Още по-красива е.

Канехме се с ММ да ходим малко по баирите да наберем шипки,но днес така напича,вке едно лято и се отказахме.
Аз си заех диваната.
Хайде до после

# 187
Гъбче, точно с плетене си успокоявам нервАта. Не съм следила цветове и не съм мотала кълбета , защото преждата е многоцветна. Взех три бобини като гледах да започват с един и същ цвят. Плета и цветовете както се получат. Само при ръкавите , дължината и бието следих редуване на цвят.
            Честити ботички със здраве да си ги носиш и то на хубави места. И аз съм улучила номера на моите боти и на двата чифта мокасини. Не се и притеснявам ,че ние сме толкова много жени все на някой ще станат. Само едните мокасини се оказаха велур и хич не го харесвам та ще видя какво ще ги правя.
            Получих най-после и учебниците на Любо. Обясних разликата между квартал и район , но май не ме разбраха. На бързо  обиколих магазините и напазарувах ,че доставчикът ми още не излиза.
            Пазете се от вирусите , че като си спомня през какво минах свят ми се извива. Възстновяването е бавно и продължително. И да ви кажа, че ако се наложи да ходите в спешно в частна болница  /дано не се налага на никой/ нямат право да ви взимат пари за прегледите и изследванията. При спешни случаи не се заплаща. Ние дадохме една торба пари и шефът на малката  дъщеря и казал да пише жалба. Тя отговорила , че няма да се занимава и той седнал да пише жалба от нейно име. Та се съгласила и подала оплакването. Върнаха ни всички пари. Това са всички изследвния в частна болница , на другия ден влезе във  ВМА.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 21:51 от Didia

# 188
Добра вечер, дружки! Още не е изтекъл деня, така че, честит празник на животинките и техните стопани. Да са здрави и едните и другите! В тази група и пИятеля с неговата мишка Бляки.
Дидия, поздравления, прекрасно творение, притежателката да си я носи със здраве!
Аз като се прибрах от работа, заварих пИятеля на диванАТА да зяпа детски филми. Айде пак скандал за липса на кекс, засрамих се и врътнах един бърз такъв. Поръсих го с пудра захар и забраних яденето му преди вечеря. Той ме погледна сърдито и попита:
А може ли да оближа само праха от него?
Сега играе футбол с дядо си, та аз мога малко да почивам. Лека вечер на всички!

# 189
  • София
Благодаря за насоките за крем-супата. Утре ще дебютирам,  дано хапнат нещо. Иначе аз ще си я изсърбам с кеф. Мамка им реши утре като се наспят да дойдат,  съгласих се - къде ще ходя.
Дидиа, интересна е жилетката. Неда да си я носи с кеф на новото място. За плетенето на 1 кука - сама се научих в 5 - 6 кл. Получавахме 1 руско списание за жените и там имаше разни модели. Купих си някаква прежда и куки и започнах да ръчкам. Тогава бяха модерни и някакви като бюстиета, върху ризи или тениски от наплетени квадратчета. Обзаведох всичките ми чуждестранни приятелки в  Москва. А те бяха очаровани, че не е шега - парижки модни тенденции долових и изпълних.
После си купих още прежда и обръчи - започнах да плета за мене си някакви неща. Къде от списание, къде си  доизмислях шарки и модели. И като студентка бях известна как вадя плетката  по време на купон. До 90-те години всяка вечер пред тв мотах куките. После дойде евтината конфекция и зарязах хобито.

# 190
Айша, сега пак са полудели по "бабиния" квадрат. Новата мода е забравената стара! Yum За жилетката ме провокира една тема във фейсбук. Плетат , смятат и при прегъване не им се получава прав ъгъл. Та реших да опитам. От раз стана.
                  До сега бях на генералната репетиция на Неда. Покани ни на вечеря приготвена от нея. В Япония ще има вечер със семейството с български ястия. И това и иде от ръки! Веднъж и показах как се прави баница и я направи перфектно. До сега само брат и влизаше в кухнята , а тя  - нула интерес към готвене. Две години разхожда студенти от Япония от Киото - готвачи и покрай тях е научила много неща. Та похвалих си гарджето!

# 191

Ако се питате къде е Спайдърмен в момента, у нас е, спасява ни.

# 192
Късно е, но да се обадя. 
Нина, благодаря за инфото за днес!
Честит празник на всички животни, които имате! У нас са 3. Не са мои, но се грижа за тях, когато ги няма стопаните им. Като днес например.
Клечи, много изтупан Чарли!  Голямо конте е !
Диди, моите адмирации за жилетката! Със здраве да си я носи момичето!
Аз мога да плета на една кука и на две куки, да бродирам на ленена панама, но вече не ми се занимава. Никой не ги иска.
Айша, успех за супата! И аз никога не съм правила. Може да пробвам, но първо ще питам госпожицата дали ще я яде. Иначе обича картофена курбан чорба. 
Фло, блазе ти! Имаш вече отмяна!
Енисса, твоят внук е гениален на измисляне на нови бисери. Днес  ме разсмя с  "праха" отгоре.
Гъбка, мен ме е прихванал  някакъв мерак за туршии и други зимнини. Днес правих кьопоолу. Следващото ще е царска туршия. Камбите вече са станали. Утре ще ходя до пазара, ако не ме заболи пак бедрото . Днес на няколко пъти много ме боля. Ляковете не помагат.
За сега толкова. Лека нощ и до скоро!

# 193
  • София
Кой тропа по клавиатурата в този късен час?
Аз тропам, каза Фло-то. Stuck Out Tongue Winking Eye
Рано заспах, защото трябваше да ставам по това време-рано ли е, късно ли е. Ще се разходя до летището, че зетко пристига. Вместо да кацне в 22.00, ще кацне сега - в 1.20. Как пък веднъж не спазиха разписанието.
Коментарите оставям за после. Simple Smile

# 194
  • София
Добро утро, мили дами!
Да пием днес специално кафе:
Защото днес е Международен ден на учителя - 05 Октомври.
На тази дата се отбелязва Международния ден на учителя. Идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът „Препоръки, засягащи статуса на учителя". Тя е реализирана едва през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО.
Честит празник на настоящи, пенсионирани и бъдещи учители. Майка ми също беше учителка - преподаваше история. Честит празник на всички учителки в темата ни. Едно лирическо отклонение: "Колкото повече се остарява се добиват много знания, но и бързо се забравят" Та и аз да не пропусна някоя наша учителка - тя да вдигне ръка.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ!
Хубав ден.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 07:46 от Nina NN

Общи условия

Активация на акаунт