КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 877
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Добро неделно утро!
Честит празник на Диди, Янчето, КАГ! (дали има и други учители в нашата къщичка, които пропускам 🤔) Момичета, имали сте и имате една от най отговорните и в същото време най-хубави професии! Бъдете здрави и горди от това което правите и сте правили! Имам мили и скъпи спомени от моите учители!
Фло, сигурно спиш още, но какви са тия закъснения, та те май ще надминат закъсненията в нашето БДЖ 😬 Днес ще ти наготвят ли пак, като вчера?
Диди, казваш, че Неда се е справила с готвенето чудесно. Че с кое не се е справяла, че и с това?
Ениса, друго си е да си имате спасител в къщи 🥰
Аз днес първо съм се заловила с тенджерите. Супа спанак и фалшива дроб сърма с пилешки дробчета, гъбки и пилешко филе, това ми е менюто за днес. После ще видя какви ще ги къдря. Работа колкото щеш.
Спокойна и спорна неделя!

# 196
  • София

Музикален поздрав за нашите учителки - КАГ, ТАНУ, ДИДИА, ЯНЧЕТО, МАЯ.
Поклон пред вас, момичета. Отдали сте сърце, знания, обич и сили на учениците си. Велика професия!
Наспах се, храна има още от вчера. Днес ще продължа с подредбата. Децата имат резервация за Хепи.
Зетко донесе вкусища от Щрьок, закуската е осигурена.
НИНКА, благодарности. HugОт както се помнех, исках да стана учителка. И така до девети клас. В десети смених желанието си.
КАССС, щом си подхванала тенджерите, значи си преборила вируса.
ЕНИСА, вас не ви мисля. То стойка, то ръцете на Ф, истински Спайдърмен! Grinning
ДИДИА, поздравления за Неда. Растат децата, променят се.
АЙША, чакаме отзиви за "кремовата"  супа.
ГЪБКЕ, честити ти ботички. С кеф да си ги носиш, напето да стъпваш. Simple Smile
Ромео ме чака за кафето. Мога ли да откажа на такава покана?

# 197
  • Вила Великула
Добро утро на празничния ден в нашата къщичка. Имаме много учители и днес значи е празник за всички ни.
Моята сестра също се върна след много години към учителската професия и е много щастлива.
Фло, при закъснение над 3 часа, зетко ти може да получи обезщетение за закъснял полет, а то не е малко. Поинтересувайте се.
Аз лекинко да се оплача от вчерашния ден. Белия кон се развали. Едвам стигнах до София, губеше мощност по магистралата. Уговорих се с майстора в понеделник да му го закарам, а сега е паркирам в квартала. Прибрах се заедно с ММ. От днес ще се движа с резервния автомобил, който е доста ретро, но пък върши чудесна работа.
Бях и на три прегледа и от трите излезнах с проблеми. При невроложката беше забавно, защото ми каза, че като ми гледа външния вид не може да предположи колко много заболявания имам, които тя вижда записани в досието ми. Даде ми направление за хоспитализация. Преди две години лежах 5 дни в болница със същите проблеми и ми слагаха системи, които после почти година ме държаха в кондиция и без болки.
После при ендикринолога, се оказа, че вместо да намалеят инсулина и т.н. след приема на лекарството, те са се завишили леко. Сега ми изписа и прословутите писалки на Оземпик, но аз още се чудя какво да правя. Малко ме е страх, въпреки че "куцо и сакато" за да отслабне ги използва. Четох, че би могло да има проблем ако нямаш нужда от лекарството за инсулинова резистентност, а го приемаш за отслабване. Значи при мен не би трябвало да е проблем.
Накрая деня ми завърши при очния лекар, който беше категоричен - операция на двете очи заради перде. Така, че сега се настройвам кое и как да вместя и в без това натоварения ми график.
Първото обаче и най-важно е, че започвам да се храня според това, което ми позволява състоянието. Ще трябва да се лиша от много неща, но .....ще се справя. ММ и при него има проблем, заради автоимунно заболяване има много нисък хемоглобин и той трябва да започне диета. Сега ще мисля менюта, за да съчетаем храната и за двамата да бъде подходяща.
Ох написах цял ферман, ще ме извините. Чудя се даже дали да го сложа в скрит текст за да не ви натоварвам излишно.
Сега и хубавото - след малко отивам на козметик. Днес е ден за глезене. После пазар и като се прибера ще правя торта за ММ. Утре е рожденик и става на 60 години. Тортата ще е за понеделник за работата му. Там имат традиция да се носи почерпка. Планувала съм освен тортата, утре да направя от моя кекс /рецептата е от едно време, но е много сполучлив/, както и една голяма питка, в понеделник ще стана рано сутринта и ще направя една голяма баница и ще купя нарязани колбаси и сирена и ще подреда плата с тях. А утре ще сме заедно с част от децата и с приятели на ресторант / Сина и приятелката му днес пътуват за остров Джерба на почивка/. Поръчала съм му изненада в ресторанта от техните торти.

# 198
  • София
Добро утро и честит празник на учителите!
Кремовата супа се вари в момента. Дано я одобрят и не си я сърбам сама. Сутринта Пл. пожела пържени филийки от стария хляб. ОК, но познайте кой пак бръкна по навик с пръсти в горещия тиган.
Фло, мислех да пиша за компенсациите при закъснял полет, но да не се повтарям с Пипи. Вие сигурно си знаете - при толкова полети.
Пипи, само който не се е изследвал той не е с висок инсулин. И при мене се получи увеличаване от Глюкофажа, спрях го. Сега гледам само да ограничавам въглехидратите и така.

# 199
  • София
Добро утро,мили дами!
   Честит празник на учителките от темата! Бивш учител няма,това не е професия,а призвание.За пример давам КАГ.
  За домашните любимци да споделя моето специално положение.Вече нямам куче.Но се очертава да имам редовно гостуващи коте и куче.Котето ми гостува само веднъж и още не можеше да излиза от кашончето,но това няма да бъде така при следващото посещение.Кучето не е по-голямо от коте,но  е много сериозно и не разрешава никой да се движи в стаята-скача и го захапва по обувката.Поради това,никога не го изпускат от ръце.Чудя се,какво ще стане като дойдат по едно и също време.
   Като споделяте за супите,да ви предложа супа от праз със сиренце.Много е хубава,малко сладнее и се харесва от децата.Аз не я пасирам,но би могло да стане крем супа с кротони,вместо да се слага ориз.За супите винаги задушавам в мазнина морковите,за да си пуснат каротина и цвета на супата става много хубав.Е,не мисля,че откривам топлата вода...Да не сте вчерашни!
  Дидиа, жилетката е много хубава.Отдава знам какви са ти плетаческите умения и възможности.За такива рУкати като теб има специална диалектна дума в нашия край,но няма да я напиша сега.
  Танита утре ще се прибере у дома и вероятно ще пише в някой от следващите дни и ще разкаже как е и как се чувства.Аз разбрах,че няма да умира,но и няма да стане чисто нова.Кърпеж ще е.На нашата възраст вече ще е така.
  Ениса,спайдермен ме може без кекс.Запомни това и изпълнявай!
  Фло,чудя се госта къде ще отседне.За спане е ясно,но за ядене може и в съседите.
  Показа се слънцето,а уж щеше да е дъждовно.Оставям ви и излизам по пазар и размотаване.
     Хубав ден желая на всички!

# 200
Добър ден!
Честит празник на учителите ни в къщичката!🍀♥️
Може би е до възпитание или вътрешно чувство,но винаги съм уважавала тази професия .
Особено за началните учители.
Както и да е.
Да им е честит празникът!

Яжка,благодаря за инфото за Танчето .
Заинтригува ме с тази празена супа.
Праз,марков ,ориз.Нещо друго слагаш ли?
Сиренето при сервиране ли?

Днес си купих два стръка праз.
Правя една да я наречем разядка със ситно нарязан праз,извара,натрошено на ситно сирене и майонеза.
Преобладава изварата.
Но тъй като си имаме две щерки по здравословно хранене,ако майонезата не е домашна и то тази с прясно мляко не ядат ,а и на нас правят забележка .
Всеки път не ми се бърка майонеза,макар че става за 5 минути и заменям с кисело мляко , олио или зехтин .
Като цяло много вкусно се получава.

Ставам да си направя следобедната кафе .
Преди малко заръмя и набегом прибрах покривки,възглавници и т.н.
Засипано е с листа от вятъра,но така ще е до утре,когато се каня да ги измета.Не,че няма пак да нападат .
Та в есенна атмосфера( нападали листа) ще пия кафето🤭🙃

# 201
Здравейте!  Благодаря за милите поздрави за  Ден на учителите!  Живи и здрави да сме всички баби, защото всяка една от нас е и учителка на своите внуци, когато помага за домашните!
Аз съм поканена да замествам от края на октомври, до средата на ноември и ще бъда учителка на 2 клас.  Чакам с вълнение срещата с деца в класна стая. Дано се справя! Сутрин в училище, следобед у дома. Ще бъде натоварено, но и друг път се е случвало. При добра организация всичко ще е точно.  

Интересно ми е да чета вашите рецепти.  Например менюто с фалшивата дроб сарма, разядката и супата с праз. Нали ви казах, че ЛЛ ме погледна строго, защото съм напълняла. Права е.  

Каня се да  почна повторение на  диетата на ПИПИ, но и вашите предложения ще приема. Вчера бях на грозде и снощи картофена супа. Днес  диня и съвсееем малко тиквеник, който правих за семейството.
Освен това се движих доста, макар и с болки в бедрото.
На всички вас лежерен съботен следобед!

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:00 от K.A.G.

# 202
КАГ, какво да ти кажа ,съвсем прилично изглеждаш. Не ти давам годините. Синът е на диета, отслабна доста ,втори път е така, след първия вдигна килограми ,но  за мен нормално.  Ами в лице ми е   да не казвам какъв ама мълча. Не ми е работа.
 Вярно ,че не е здравословно да си дебел, тежи на сърца, стави, но и на тази възраст клечка не е добре..  Висят му дрехите на сина и бръчки има доста. И гледа особено.
 За какво е това, не знам.  На когото прилича, на лице е на мен, но надолу на бащин род,  си бяха набити, заоблени.  Няма да избяга от гена.
 Както искаш, но аз не бих  на твоя място се притеснявала. Пък и  ти се очертава движение, най-доброто  е. Синът е закотвен на стола.

# 203
  • София
Привет!
Грети/КАГ/, честит празник ! Пожелавам ти с желание и здраве дълго да упражняваш благородната си професия. Пожелавам ти и много пътувания. Хареса ми на снимките и ще ти кажа, че не си пълна. Аз съм против диетите, само намалявам количеството на храната и хляба. Трудно ми е и няма кой знае какъв ефект. Успокоявам се, че съм генетично обременена, а другото ми успокоение е и на тебе го препоръчвам да спазваш,  че цветето е красиво, когато цъфти, а не когато съхне на стеблото. Не ти препоръчвам строги диети, а  усмивки:
Поздрави

# 204
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник, момичета!
Ех, за мен беше наистина празник! Днес пенсионерския клуб на учителите в Кубрат посреща гости клуба на учителите от Попово. Моя състудентка и приятелка от Попово се записала само, за да се видим. Аз пък се обадих на един колега от близко село, а после и на едно семейство от Разград - всички от нашата група. Всички дойдоха и се получи много хубаво! Не можахме да се наговорим. То бяха спомени, разкази за деца и внуци, снимки... В профила си ще пусна снимка. Направо си беше мини среща на състуденти! Какво по - добро отбелязване на празника! А и колегите от клуба се отчетоха достойно. Нали сме от старата генерация - имаше официална част със стихове за учителите, имаше и забавна част със сценки и вицове. И понеже бяхме със жива музика имаше много хорА и танци. Двата клуба общо бяха около 60 все луди баби - даскали. С малко фантазия можете да си представите какво чудо беше!
Прочетох ви, но след толкова емоции просто само това ми е в главата, за което моля да ме извините.

# 205
  • София
Честити да са учителките в темичката ни! КАГ-втори клас-това е голямо предизвикателство! Браво! И между другото много добре изглеждащ. Аз съм нещо подобно на теб, но годините са ми по-малко.
Пипилота, да ти е поздравен още от сега набора, че да не забравя утре! Вярвам, че ще се представиш подобаващо с почерпката. Ще им вземеш ума на колегите му!
За здравословните въпроси-начертай си план и го спазвай, но приоритет да ти е здравето. Всичко друго да отива назад. Ще стискам палци всичко да е ок.
Ние предадохме внуците и сега робота чисти.
Лека вечер от мен.

# 206
Пипи ,сетих се за нещо, нали ще чистим "новата " къща когато можем, та исках книгите да пратя някъде ,не става. Но между другото научих, че за библиотека към читалище трябват 3000 броя, за толкова  е видяла зор моята позната ,вече не иска стари книги , участва в програми за нови и  повечето на български автори. Не и променя нищо бройката в повече.
 но за начинаещи е полезна информация, може поне половин щатна бройка в това читалище ,дето ще правите да отпуснат. И ще трябват едни 3000 книги за библиотека, има значение да е признато читалището.
 В този ред на мисли, от сега да  правим сметка  как може да помогнем, да не ги изхвърлям на боклука, ако кажеш. Преди се възмущавах, ама как може книги - вече ми е ясно ,купил си жилище и не искаш нищо от този дом, все едно старите им дрехи да носиш  или паниците да ползваш. било е радост някаква , когато не е имало нищо ,чак толкова бедни вече не сме.
 Не упреквам  който носи от рови-рови дрехи , има маркови,  има нужди, има чисто нови,  и човек си преценява. Но  като не знаеш чии са е различно, като знаеш - имаш предубеждения.
 Та казвай, да пазим ли, да хвърляме ли. Повтарят се с моите , има хубави ,не съм ровила още и разглеждала.  Запазени са. Някои се преиздават сега, често имам нова книга от старо издание ,читанка веднага затваря книга по желание на издател. Не само нови трябват,  същите са като старите, някои са вечни.
 Леле колко изписах за агитация. Някак ще ги придвижим до София ,ние  поне. Когато стане време ,стига да не минат години.

# 207
  • Вила Великула
Борянка, благодаря за предложението. Предполагам ще мине поне една година докато намерим финансиране и успеем да ремонтираме течащия покрив и стаите. След това с удоволствие ще приемаме книги.

# 208

КАГ, чудесно изглеждаш! Твоята ЛЛ може да ти завижда, за това ти е направила забележка.
Дидия, поздравления за жилетката! Гледах клипчета за тези модели, но за сега никоя от домашните мацки не си е поръчала.  На една кука и аз се научих да плета от инат. Една колежка от времето на плетените рокли и костюмчета само ми натякваше, че съм мързелива и за това никога няма да нося такива модели. Аз обаче не ги харесвах, а и не ми стояха добре, защото и на младини си бях доста обемна. Но, за да ѝ докажа, че не съм мързелива, изплетох костюмче на една голяма кукла. И тя взе че млъкна.
Пипи, бързо взимай мерки за здравето, че работа те чака!
Аиша, одобриха ли ти супата?
Клечи, Чарльо има направо царствена осанка. Сладур е той!
Ениса, само да си се оплакала, че няма кой да те спасява! Но трябва да си го заслужиш с повече кексове.
Янче, видях ви във фейса. Блазя ви, че подържате връзка.
"Загоритенджерата" и днес се представи подобаващо. Правих си сладко от пъпеш и половината тава стана на карамел А това с водата беше преди много години. Бях решила да правя картофена салата, сложих водата да се топли и излязох в градината да извадя картофи. Е, да, ама първо мина една съседка, дъра-бъра с нея, после дойде още една и пак дъра-бъра, сетих се, че бях обещала на снаха ми да ѝ вапцам косата и хукнах натам. По това време бях с газова печка и емайлирани тенджери. Та, като се прибрах, водата беше само спомен, а дъното на тенджерата се беше излющило.
На неспоменатите - гушкане /по Фло/

# 209
  • София
Готварски курс

Руска кухня:
- Пригответе какво да е, колкото да става за мезе.
Белоруска кухня:
- Гответе каквото ви се иска, стига да е от картофи.
Украинска кухня:
- Като блатове за торта вземете две свински пържоли и сланина с кожичка.
Грузинска кухня:
– Пригответе нещо и го посипете с кориандър и сулугуни.
Френска кухня:
- Опечете някакси месо, залейте го със сос, над който сте се трепали 3.5 часа.
Италианска кухня:
- Съберете всички остатъци от хладилника, позагрейте ги и ги изсипете върху паста. Поръсете с пармезан.
Китайска кухня:
- Вземете какво и да е, наберете трева от двора и залейте с литър соев сос.
Японска кухня:
- Хванете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парчета и го поднесете докато още шава с уасаби.
Мексиканска кухня:
- Добавете люто. Друго може и да не слагате.
Ливанска кухня:
- Намажете сусамово масло, залейте с лимонов сок, поднесете в рамките на 20 минути, колкото да не се разбира какво е било в началото.
Индийска кухня:
- Смесете къри с пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито.
Гръцка кухня:
- Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и гордо повтаряйте "натурален продукт!"
Еврейска кухня:
- Разделете тенджерите на месни и млечни. Сега гответе каквото щете, важното да е разделно. Да няма престъпление.
Казахска, киргизка, туркменска кухня:
- Вземете сушено месо, пушено месо, прясно месо. Варете дълго, добавяйки сол на вкус.
Узбекска кухня:
- Вземете най-тлъстия овен, заколете го. Сложете 10 кг. лук и 100 гр. от месото. Останалото е тесто.
Ромска кухня:
- Идете всички на пазара, пазарете се дълго, откраднете каквото можете. Гответе това, което сте донесли вкъщи.
Немска кухня:
- Купете всички намиращи се в магазина кремвирши и наденички. Яжте ги с бира, наричайки ги с немски имена. Кръстете рецептата "всичко върви с бирата" или "ех, да имаше брецели!"
Норвежка кухня:
- Хапнете херинга.
Татарска кухня:
- Пригответе нещо от грузинската кухня, икономисвайки подправките.
Северокорейска кухня:
- Сварете малко ориз, ако намерите.
Българска кухня:
- Каквото и да сготвите, да знаете, че не се приготвя така...  🙂

Общи условия

Активация на акаунт