КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 933
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Привет , момичета!
                Признавам , че не съм в час! Седя , като зомби, и следя полета! Кацнаха в Истанбул и сега чакат полет Истанбул - Токио! Чудя се как ще го следя , че е повече от 11 часа. Сега се чудя дали да и звънна!
                Лек ден ви пожелавам и отлитам първо на пазар!

ПП. Не се въздържах! Чухме се и весело чурулика! Разхождат се из летището и разглеждат.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:33 от Didia

# 241
  • Вила Великула
Ениса, благодаря за съпричастността. Не беше лек пътя, но се надявам, че е успешен. Дано да е така и при твоята позната.
Дидия, знам че е трудно, но съвет от мен - не следи полета. Аз така щях да получа инфаркт като следих полета при първата евакуация на сина от Тел Авив. Самолета им изчезна от радарите над морето. Половин час, докато го чух, не ми излизаше звук от устата. Буквално, мъчех се да кажа нещо и само стоях с отворена уста. Не си го причинявай. Тя като пристигне-ще ти пише.

# 242
Обеден привет и от мен!
При мен е малка лудница. Влизаме в ревизия от НОИ, период 2008-2024 - 15 години. От вчера приготвяме каквото са поръчали и утре идват, но много натоварено. Отделно имам много друга моя работа, която трябва да наваксам, защото другата седмица трябва да съм отпуск поне 4 дни да гледам малкия. Мама и кака ще са на изследвания в голямото село, демек в Софето. Снощи тъкмо се прибираме към къщи, звъни малкият. Свекървата получила нещо като гърч и не знае какво да я прави. Бързаме, звъним на бърза помощ, казаха да измерим темп. и ако е висока да знаем че това е вирус койято в момента върлувал и дадаваме парацетамол и вит. С. Мерим 39.2, и се започва кърпи с оцет на китките и т.н. Слава Богу започна да  спада и тя живна леко. Днес уж е по добре, но не съвсем. Свекъра и той хич не е добре и до сега тя се грижеше, но сега не знам направо не ми го побира главата. Ще търсим решение. За капак сутринта одрали колата на ММ докато чакал да паркира. Та такива неща около мен, извинете ме , че ви натоварвам, но и да знаете ако се загубя защо не пиша.
Диди, стискам палци, полета да мине безпроблемно и довечера в късните часове да чуеш Неда Kissing Heart
Ениса, аз пък не смея нищо да кажа по въпроса с кръщавката. Моите и двамата са кръщвани. Като кажат ще направим, но за сега не се коментира. Иска ми се, но май не искам да се меся. Здраве да е, каквото и както стане.
Чакам вести от нашите болнички. Палците не съм пускала. Оправяйте се момичета Kissing Heart
Хубав и спокоен да ви е остатъкът от деня! Heart

# 243
  • София
Пипилота, много хубаво кръщене да направите на нашия човек. И без това ти напомня да н обичаш други хора, сладурчето! 😆
Касс, лошите неща се скупчват наведнъж, дано се измъкнете скоро. Най-трудно е да гледаш възрастни хора. Ако е дете ще порасне и ще почне да се оправя само, а възрастния обикновено отива на влошаване.
Айде успех, хора!

# 244
Мериан, не е Пипи, аз съм тази с кръщението. От Пипи други новини чакаме Stuck Out Tongue Winking Eye

# 245
Пипи, докато следих полета точно за теб си мислех! Престижна професия , но мама си е мама! Няма как да не го мисли!
                 Касс, много ти се е струпало наведнъж, дано свекърва ти се пребори с вируса. Следете за обезводняване от високата Т , че е опасно. Стискам палци изследвнията да са в норма. С Неда ще се чуем в ранните часове на утрешния ден. Само ще погледна от къде ще мине полетът , че всеки ден е различно.
                 Ениса, чакаме снимки! Yum

# 246
Ето ви една

# 247
Ениса, прекрасен подарък! Ние отдавна подаряваме монети - сребърни и златни. Бях още малки , когато решихме , че играчките са на купчини и по-добре да имат нещо за спомен от различните събития. Имат монети със зодиите си по китайския календар от годините на раждането им.

# 248
За раждането имаше такава монета, сега му взех плочка. Води се инвестиционно злато заради високите карати, но може да се носи и като бижу. Св. Георги убива змея е иконата, но ще има и Лего, това няма да се оцени в момента.

# 249
  • София
Ениса, с един акъл за лято ли, за зима ли? То ясно, че приятеля ще го кръщавате, ама на, обърках се!
Важното е добре да мине и после да ни разкажеш какви нови бисери е сътворил по повода.

# 250
  • София
Ениса не си сама в борбите, относно кръщаването.
Когато голямата внучка се роди и й направиха акушерска пареза, там някъде в Централна Европа, колко рев съм изревала, само аз си знам. Вдигнах нивото на Дунава поне с една педя. Обещах на Богородица, че ако детето се оправи, ще бъде християнка. Оправиха ръчичката в България. Роди се и малката. Все подсещах майка им, че съм се врекла и трябва да изпълним обещанието. А днес, а утре, а тук, а там, а в черква, а в манастир, времето си вървеше.
И един ден казах, че започвам подготовка за кръщене. Зетко беше пас. Каза, че няма мнение по въпроса и да правя, каквото съм решила. На щерката като че й се струваше, че само така си приказвам. Отидох, записах ден - 15, август, накупих всичко за кръщенето, купих им верижки и кръстчета, обички, еднакви бели дантелени рокли и бели лачени обувки, бели венчета. Аз също бях с дълга бяла рокля, с интересни мотиви и в косата същото венче. Приготвих погача и всичко останало, викнах фотограф. Отидохме дядо, баба и двете деца. Мина ритуала, а след това отидохме в ресторант да се почерпим. Майката така и не дойде. Беше ми сърдита няколко дни. Какво било това баба им да е кръстница. Предварително говорих със свещеника и той каза, че няма никакъв проблем. И от тогава си почитаме датата 15. август. Получават подаръци специално за този ден. Имат и по една икона, изографисана от известен иконописец.
Спирам до тук. Може би после пак,
 ДИДИА, не следя полетите. Действа ми много изнервящо. ПИПИ ви спомена, а и аз го знам това, че по пътищата е много по-опасно, отколкото във въздуха. Не си го причинявай! Аз от както се помня все някой от семейството лети на някъде. Ами до сега да съм се побъркала. Споко, всичко ще е наред. Hug

# 251
Фло, ясно ми е , но любопитството ме гризка! В момента са над Казахстан. Като се качиха в самолета писа ,че до нея има възрастно семейство  много сладки японци! Тя е до прозореца разбира се! Yum За всичките полети сме взели точно място.
                Ениса, знам , че се води инвестиционно злато. ММ е в час за всички подробости и ми се налага постоянно да слушам кое и как. То е ясно , че на тази възраст няма да се оцени и винаги има и нещо друго.
                При нас е нямало проблеми с кръщенетата. Сами си избраха дни и ги кръстиха още когато бяха малки. По на една годинка. Кръстници на децата са кумувете им. Те им подариха златни верижки с кръстчета. И четиримата имат, но никой не проявява интерес да ги носи.

# 252
  • София
Дидиа, всичко ще е точно, ще кацнат без проблеми и ще се чуете.
Тя сама ли е или има и други съученици?
Аз нали съм все на обратно - много обичам да следя полети. Дори и да не пътува близък. Понякога следя произволен полет, гледам график - колко % закъснения има. Много по-страшно ми е по улиците на София с тези весели самоубийци. Сега и Ани като се изживява като новия Фитипалди и  се пъне да вози всекиго и навсякъде. Но а не съм критерий - нали винаги мечтая за турболенция и си я пожелавам.
Кръщене и на двамата е правено, родителите така пожелаха. За Мрънла малко се забавиха, че се чудеха кой да и стане кръстник, избираха. Накрая поканиха жената на кръстника на Мрънч. Те са си приятели отдавна, разбират се. Аз не съм кръщавана, така и не се е наканила майка ми. После за Ани - два пъти насрочвахме дата и все възникваха сериозни проблеми с кандидат-кръстниците. Накрая се кръсти преди Мрънч.
И друго мислех да пиша, но какво беше.
Фло, гледаш ли сериала Тревожност по БНТ? За семейство твои колеги/не зъболекари/ и различни сеанси.
https://www.youtube.com/watch?v=dE_apIB4jtQ

# 253
  • Вила Великула
Айша, ти явно правиш добра статистика на полетите. Компанията в която работи сина е подписала същия договор и за догодина, защото били впичатлени как те единствени са планирали така добре всички полети, че закъсненията им са били сведени до минимума, дори и когато стана проблема с операционните системи и всички полети закъсняваха. Затова и при тях винаги инженера лети в самолета, а не е на земята. Мен не ме кефи особено това за другата година, но всичко зависи от развитието на войната там.
Кассс, няма страшно - ревизиите на НОИ минават леко, стига да си в час и да им подадеш необходимата информация. Никога не съм имала проблеми, а съм минала доста техни ревизии и проверки.
Болните близки дано бързо да оздравяват, че особено като са на възраст става трудно и за нас.
За кръщанетата - и двете деца са ми кръстени. При дъщерята беше интересно, защото наш съсед беше доста високопоставен свещеник в Александър Невски. Той дойде и я кръсти в къщи. После след години и трябваше кръщелното, защото тя самата беше кръстница и отеца беше починал вече. Отидохме в Александър Невски и от там от архивите ни извадиха копие на кръщелното. Така, че тя е от малкото хора с кръщелно от там.
А сина го кръстихме в Българска Православна Старостилна Църква в София на бул. Бъкстон. Сега внучката не е кръстена. Родителите са решили, че когато пораснела, сама трябвало да определи дали иска и какво да прави. Не им се меся.

# 254
Айша, от време на време поглеждам. Сега са над Китай! Само три деца са и пътуват сами без възрастен. С подписани декларации са , че могат да пътуват сами. Момичето е съученичка от нейния клас,  а момчето е от 138-мо у-ще. Живот и здраве ще имаме японски 18-ти рожден ден! Yum В Токио ще са 4 дни ,  след това всеки сам заминава в различен град. Момичето е в Хирошима , а за момчето не си спомням. Ние сме в най-далечния град . До там ще лети със самолет. Канеше се за влака - стрела , но той не отива до там и трябва да се прехвърля на друг и времето за пътуване става 9 часа. Навсякъде ги посрещат доброволци и ги придружават  и изпращат по гари и летища.
              Нещо сън не ме хваща!

Общи условия

Активация на акаунт