КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 895
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Кубрат/ Пишурка
Пипи, без малко да закъснея. Честит рожден ден на Дани! Да е здрав и щастлив! Май повече не му трябва.
Грети, ти си висока и на тия години килцата са ти точно! Изглеждаш прекрасно!
Дидия и аз харесах много жилетката, но моите хора не си падат по плетеното. То пък и аз не съм се разплела Blush
Борянке, аз имам доксан докус (99) готварски книги. Скоро открих между тях / забравила съм я /една с 303 рецепти по окръзи. И една - стари рецепти от Шуменско. Има доста интересни неща. А най - интересното, което научих, че кавърма е не само месо със зеленчуци, ами после задължително се сервира като пълнеж на омлет. Може вие да го знаете, но аз за първи път го прочетох.

# 226
Пипи, честит юбилей на ТМ!

# 227
  • София
Пипи, да е живо и здраво гаджето! Да се разбирате и да гледате правнуци заедно!
КАГ, подтвърждавам - екстра си. Аз като цял живот влача бричове и не слагам панталон и на 62 кг. не изглеждах хубаво. Затова все съм овъртяна в дълги поли. Да сме здрави е най-важно, който не ни харесва - няма вкус и не ни заслужава.
Крем супата стана много вкусна. Мрънч опита - наблъска я с крутони, стана като попара и хапна 3 лъжици. Сестра му я отказа.
Обаче той се отдаде на ново гурме изживяване  - много вкусен сандвич с лютеница и сирене. Та дробихме, смесвахме и мазахме филии заедно. Баба му се издигна в очите като се оказа, че има налично бурканче лютеница в къщи. Даже не само едно, а и сирене има в хладилника. То и до сега ги е имало, предлагали сме, но не искаше да ги погледне.
Янке, кавърма е нещо задушено, не много запържено с парченца месо, сос и зеленчуци и задължително завито в - омлет, питка, лаваш, пърленка. Нали имаме понятие - кавърдисвам, да не го пържиш много, само за вкус. Нещо като сготвен дюнер - месо и зеленчуци.
Измислили са го хората - хем да е топло и вкусно, хем лесно да се яде. Изказах се като кулинарно гуру направо.

# 228
  • Кубрат/ Пишурка
Ами, Айша, аз пък не го знаех! Ама нали човек се учи, докато е жив и пак умирал ненаучен!

# 229
  • София
Ами и аз не знаех тази подробност - кавърма в омлет.
Погледнах в нета, а там - кавърми колкото искаш и каквито искаш. Време е да разгледам готварските книги, които имам, Омръзнаха ми нещата, които готвя от 100 години. Искам да разнообразя менюто. Ромео не е капризен, но все пак.
Днес отметнахме доста работа. Съседите пак ни донесоха храна - този път от Хепи. Иска ми се до края на седмицата да приключим с подредбите. Младежите, които преди идваха да чистят и мият прозорците, много са заети. Обещаха утре да ми кажат дали ще могат да дойдат извънредно у нас в събота или в неделя. Иначе ще трябва да ги чакам почти до края на месеца. Да не ме болеше ръката хич не бих ги чакала, но лошото е, че ме боли. След ремонтите дано ми остане време и да направя някоя и друга процедура физиотерапия.
ЯНЕ, едни се учат докато умрат, а други умират докато се научат. Дано да сме от първите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Липсват ми ТЕТКА, ТАНИТКА, МАМСИ, МАЯ. Дано да се появят на хоризонта.
Хайде, лека нощ, че от утре пак съм на въртележката.

# 230
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием кафенцето с хубаво настроение и здраве:
Веднага казах, че изплетената жилетка от Дидиа е прекрасна. Сега ще споделя, че аз плета само на две куки, но вече престанах, че ме заболя жестоко рамото на лявата ръка. След физиотерапия и мазила престана, но и аз престанах да я натоварвам. Майка ми и леля ми плетяха на една кука. В къщи имам няколко покривки за легла и безброй малки покривчици. Никой не ги иска. Преди години подарих една голяма и няколко малки в музея на Константин Величков в Пазарджик.
Книги все още не съм подарявала, но съм направила огромна библиотека на вилата. Често, често вадя някоя и препрочитам.
                                    Като тази:
Бих казала, че е от типа книги,към които мислите ви ще се връщат дълго след като сте ги прочели! И една великолепна мисъл :„Жената вечно има нужда от нечия душа – на мъж, дете, куче. На мъжете им стига тялото.”
Хубав ден, бъдете здрави и всичко добро.

# 231
Пипи, най-сърдечни благопожелания за твоето гадже!
    Момичета, чета ви, мятам палци докъдето стигнат и ви благодаря за хубавите кулинарни идеи. В събота готвих гювеч, който стана да си оближеш пръстите, днес ще съм на тема праз. И кекс правих, че през уикенда ни бяха на бабин-дедин дом внученцата.
    Днес денят ми стартира с ходене по доктори, но се надявам да е за добро!
    Хубава седмица на всички! 🍀

# 232
  • София
Привет, красавици!
ТЕТКЕ, ти стискаш палци за другите, аз ще стисна палци за теб. Дано всичко е в референтни стойности. Подсети ме за кекс. Отдавна не съм правила.
ТАНИТКА, чакам те да се обадиш. И за теб има стиснати палчета.
НИНКА и аз имам плетени покривчици от моята баба адашка. Сложила съм тук там по някоя, но младите не ги искат. Не били модерни. Ще чакам пак да станат актуални. Голям труд е това. Баба плетеше с конци № 80 - много тънки. И аз плета с две игли. Като се подредим, че като се кротна, мисля да хвана иглите и да оплета нещо за бездомниците - шапки и шалове за мъжете, а за жените - шапкошалове. Преди време КАГ ми изпрати много прежди, ще добавя и от моите запаси, та да стопля някоя и друга студуваща душа...
От няколко дни се боря с един кариес на малката внучка. Работата беше на кантар. Днес вече се успокоих, след като на изследването даде нормални стойности и зъбът ще го бъде. Няма да се умъртвява. Тези дни не бях на себе си от притеснение.
Следва почивка на диваната. После подхващам терасата.

# 233
  • София
Фло, твойта работа стана като оная приказка, дето обущаря ходи бос! Бива ли така да се докара твоята внучка?
Аз вече съм в метрото към в къщи. Нощес не можах да спя. Само някакви трагични сценарии с моите изследвания ми бяха в главата и трудно изкарах деня.
Затова пък се зарадвах с един закъснял слънчоглед. Айде лека вечер от мен!

# 234
Тетке, Мериан, имате стиснати палчета

Ако ви се чете - сатирична бибилиотека:

Кой какво разбира?...

Абсурд-
Твърдение или мнение, явно противоречащо на становището, което имаме ние самите по този въпрос.

Аванс-
Материализирано доверие ( ***)

Академични речи-
...кристални полилеи: блестят, но не греят.

Анекдот-
Мъдро изказана глупост.

Безизходно положение-
Положение, от което ясният и очевиден изход просто не ни харесва.

Биберон-
Първата измама, с която се сблъсква човек.

Брак-
Божествена комедия наопаки: най-напред раят, след това чистилището и най-после адът.

Брачна халка-
Първото звено от веригата на съпружеския живот.

Сватбен букет-
Подарък на бъдещата съпруга с цел да се приучи към метлата.

Метла-
Летателен апарат с мощност 1 нечиста сила.

# 235
Айде пак духовна храна от Рената, аман! Ако пък някой я светне да ходи да си разгради патешката човка....

# 236
Енисса, нещо не разбирам последния ти пост.

На всички лека нощ!

# 237
  • Вила Великула
Според мен Ениса е объркала групите - написаното май е за някое  риалити.

# 238
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Пия кафето с ММ и каня и вас:

Призивът е всички да бъдат облечени в розово, защото днес е деня от м. октомври за борбата с рака на гърдата.

Пожелавам ви здраве, хубави емоции и положителни новини.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 08:42 от Nina NN

# 239
Добро утро, разбира се, че съм объркала групата! Гледам Острова и една от участничките ужасно ме дразни. Та коментара е за нея.
Иначе нищо ново при мен, работа и пак работа. Преди пИятелят ми поръчваше да плача за него като си тръгва, сега вече не. В неделя ме предупреди да нямам друга любов освен него, защото пак ще дойде.
На Пипи специална прегръдка във връзка с днешния ден и  пожелания за много здраве на всички в групата, на семействата им и Бог с нас!
Аз все още съм ангажирана с младата жена, за която ви споделих и която в момента е в Германия във връзка с подобно заболяване, та имам макар и минимална представа за този ад.
Затова здраве преди всичко, останалото са глупости на търкалета.
В петък заминавам за срещата на дружеството във Велинград, в сряда и четвъртък съм на разкрасяване, а в събота е много важен ден за мен. Ще си тръгна към обяд от Велинград и надвечер кръщаваме пИятеля. После купон. След 5 годишна борба, се добрах до своето. И след скандал, разбира се. Днес ще му взема подаръка от банката, поръчах му златна плочка медальон на Св. Георги, а деди ще се бръкне за купона. Подробности като се видим, ама си беше приключение докато стигнем до тук.
Още веднъж здраве и прегръдки за всички!

Общи условия

Активация на акаунт