КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 35 821
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Честит ден на будителите!
Честит празник момичета -учителки и просветителки!

Благодаря за поздравите!
Този е втори имен ден за годината,но колкото повече,толкова повече🥰
Честито на адашката!
Аз ще почерпя и за двете,че тя работи,а аз свободна пенс 😀
Заповядайте!

И тъй като луд умора няма днес си накупих зеленчуци за още един вид туршийка.
Измих бурканите и я подхващав,че ей сега ще стъмни.

До после

# 616
Прибирам последните чушки. Малко почивка и пак.  И разни други, ама те ...не се четат.

# 617
  • София
Посипвам си главата с пепел и отивам в ъгъла да се срамувам. Е не съм очаквала от себе си такова нещо! И друг път да не казвате, че ФЛО-то помни всичко. Помни, помни, ама не съвсем.
МИЛА ГЪБКЕ, ЧЕСТИТА ДА СИ! ПРАЗНУВАЙ СИ ИМЕНИЯ ДЕН В ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И ВЕСЕЛИЕ. БЪДИ ЗДРАВА И НЕУМОРНА, КЪСМЕТА СИ ГО ИМАШ - БАТ'ПАВЛИ И ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ. НАЗДРАВЕ!
Днес много ми спори. Каквото пипна всичко става. До обяд в къщи, после на тръстиката. Сега на диванаТа.

Справка: тези, които красят света имат 4 имени дни - на 6.март, на 1.юли, на 14.септември и днес. Grinning  Е много празник, много нещо. Здрави да са, да слагат софрата и да срещат гости. Grinning

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 17:03 от Flo 51

# 618
Фло,недей да се срамуваш,а още по-малко да си посипваш главата с пепел,защото:
1.Нямаш пепел🤪🤪😀
2.И аз нямам да ти дам,защото още не сме палили камината😀
3.Хора сме,не кАмпютри
Благодаря ти за поздрава🥰🥰

Туршийката направена.
Отивам да бъркам кекс.

# 619
Честит празник момичета! Честит празник на будителите в нашата къщичка! Бъдете здрави и все така отговорни и отдадени на професията! ❤️

Мили дружки, благодаря за хубавите пожелания! Благодаря на Адашчето, че ме е отменило в почерпката! Бъдете здрави! ❤️

Тия дни рядко се появявам и не знам до кога ще е така, но много ни е притеснено и натоварено. Свекървата отново е болница, а свекъра от една седмица е на легло. Борим се търсим начин да се справим. Няма да ви натоварвам повече, просто да знаете, че съм с вас ❤️

Спокойна вечер и прегръдка за всяка една от вас 🤗😘❤️

# 620
  • Вила Великула
Честит празник на будителите, Честит празник на двете момичета, които красят света и на всички бивши и настоящи учители.
Кассс, не ни натоварваш. Нали приятелите са затова.
Гъбче, неуморна си. Личи си, че си стрелец.

# 621
  • София
Навярно вече всички спите. Така са нормалните хора. Само такива откачалки като мен будуват. Е, не си говоря сама. Само пиша - развих си въпросите, а от утре ще чета. Запънах се, че тази вечер ще приключа и успях.
ПИПИ, как се държи бебчо? А каката как е? Оздравява ли вече? Сигурно чака с нетърпение да се запознае с братчето. Kissing Heart
КАССС, не ви е леко сега. Достатъчно тревоги ви се струпаха. Дано старците да прескърцат - така казват по нашия край. Hug
ГЪБКЕ, сега каква трушийка спретна? Не се и съмнявам, че е поредното кулинарно изкушение. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ само да ти напомня - Бързай бавно. Трудолюбива мравчица си ти!  Animal Beetle Това е Баба Мравка, маскирана като калинка. Stuck Out Tongue Winking Eye Такава "квардратна" торта не бях виждала. Grinning
ДИДИА, минахте ли вече на обратно броене? Как е либето ти?
КАГ, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug Hug Hug
Едно чувалче с прегръдки и за теб, НИНКА - Hug Hug Hug
ТАНИТКА, поне малко подобрение имаш ли? Момичетата те съветват да стискаш зъби. Абе стискай, ама не много силно, че да не отвориш работа на колегите. Днес имах пациент на 95 години - извадих му последните два зъба. Познавам го от преди 40 години. С акъла си е, но краката не го държат, та си има придружителка.
Ох, отплеснах се.
Завивайте се и лека нощ. ЛамБите са изгасени. Simple Smile

# 622
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием днешното кафе и си спомним за нашите близки, които са в друго измерение, но все едно са до нас.

Днес е АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА!
Да си спомним за всички близки и да се помолим: Вечен и Блажен да е покоят на всички починали благочестиви християни. Бог да ги упокои - вечна да бъде паметта им.
Ахангелова или Рангелова (мъжка) е една от най-големите задушници. Тя винаги е в съботата, преди деня в който отбелязваме празника на водача на небесното войнство Св. Архангел Михайл - 8 ноември.
Тази година Архангелова задушница се пада на 2 ноември.
На този ден се отдава почит към паметта на мъртвите, както и вечна признателност на загиналите в редовете на Българската армия.
Аз отивам в църквата, където ще запаля свещичка за моите близки. Вече ми е все по трудно да ходя в Пазарджик и на още други места, затова съчетавам само до църквата.
Всички добро ви желая.

# 623
  • на чист въздух
Минавам на бързо да Ви кажа добър ден, бягам за внучето

# 624
  • Вила Великула
Добро утро и от мен на Архангелова задушница. Подготвих баница, макарони на фурна и разни дребни сладки, за да раздам на съседите.
Преди малко предадох благополучно Вики на баща и. Ще я води на математика /записали са я и всяка събота ходи на уроци/ и после ще има среща с братчето си на живо. Лекалката посъветва да е с маска и да не го целува, поне още 3-4 дни. Здрава е, но има да пие още 3 дни антибиотик. Края на следващата седмица ще и се прави нов гърлен секрет за да видим дали се е отървала от бактерията.
Борянка, много е хубава квадратната торта. Вики като я видя, каза че иска такава за рождения си ден.
Ян, далеч ли е от теб внучето?

# 625
Здравейте и от мен! Приготвих се за задушницата, сега чакам ММ да дойде от магазина и тръгваме. Винаги минаваме през църквата, после отиваме на гробищата. Като цяло денят е посветен на това. Да е светло на душите на всичките ни близки, а за нас остават спомените за времето прекарано с тях.
Хубав ден!

# 626
  • София
Днес нищо не ми се работи. Обявила съм почивен ден. От сутринта - спане до късно, кафе, приказки по телефона. За днешната задушница направих един кекс. Любим на цялата рода. Това ще е. Ще си запаля и свещичка.  Писала съм отдавна, че на този ден не ходя на гробища. Ходя, когато усетя, че имам необходимост.
ЯН, с мисъл за теб съм. Hug
БОРЯНЧИЦЕ, гледах репортажа от Плевен. До кога мислят да ви мъчат с това безводие? Confused
ПИПИ, каката сигурно е много щастлива. Как приема събитието? Heart
Предложих на внучките да ги заведем до Музея за исрория на София. Голямата отказа с много уважителна причина - ще решава задачи, че в понеделник имат контролно. Малката се усуква, ама май и тя ще откаже.
Спирам до тук. После пак.

# 627
О, писах,  и съм щракнала главни букви , , аре друг път ще  е.

# 628
  • София
Борянка, ние и с главни букви нямаше да те върнем.
Нищо, другия път ще е.
Ян, нагушка ли юначето? То на колко години е?
Обаждам се, въпреки нашествието - за сега кротуват и вечерят с дядо.
Да са живи и здрави вчерашните именички!
И будителите да продължават да ни будят, дано отворим очи и вденем. Дано, ама надали.
Посетихме си днес починалите близки, спазихме традицията.
А и времето беше с нас - приятно слънчево.
Фло, аз също съм замислила музея за история на София, но като се затопли. А и Мрънч да попорасне. И в Халите искам да отидем - има интересни неща там.
Габката, спомена нова трушия. Когато имаш време може да я споделиш. Каня се, че още е много слънчево и топло на балкона. Ама дали ще си приема поканата не се знае.

# 629
  • на чист въздух
Ето, че вече баба е свободна и идвам  да ви нагледам.
Сутринта станах рано  / 4часа/ наготвих супа за внучето и кисел . За дядо - св. врат с картовки в глинено гювече и бегом към църквата. Да почетем близките си, който не са сред нас. Днес са и 11м от загубата на синът ми. Колкото ми е тежко толкова и щастлива, че благоволи г-жата да даде детето. Чудех се как й се откъсна да го пусне за цял ден.
Та за внучето на 1.6 м е. Голям бонбон. Цял ден играхме, пяхме.  Много е пъргав и жилав. Денят ни беше само за него.  В 16.30 тръгнахме да го връщаме, че майка му препираше и така в 18 бяхме в къщи . Та докато прибера колички, играчки ей го - на, кое време стана.
Сега съм се изпънала на дивана и отмарям.
 На патерица за вчерашните именнички бъдете живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт