Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 357
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Може да съм старомодна, но предпочитам старото строителство. Асоциацията ми на "ново строителство" е теснотия, скъпо и мухъл/теч.

# 706
Здравейте, има едни малко странен въпрос, търся апартамент с отделна кухня и две отделни стаи, обаче се бъркам като гледам обявите. Понеже в по-старото строителството това се води 2стаен в новото строителството се води 3стаен, до която година приблизително се този тип имот се води 2стаен и след коя 3стаен? За да мога да ги различавам като гледам обявите?

# 707
В бъдеще ще има сертификати на сградите  и те ще оказват голямо значение на цените, новите сгради ще имат по-висок.
Друго си е, че  и никой не е живял и ти си първия.
(иначе и аз харесвам старите тухли на хубави локации)

# 708
Изобщо не знам ново строителство да има отделна кухня и на база това да се води тристаен апартамент.

# 709
В бъдеще ще има сертификати на сградите  и те ще оказват голямо значение на цените, новите сгради ще имат по-висок.
Друго си е, че  и никой не е живял и ти си първия.
(иначе и аз харесвам старите тухли на хубави локации)

Интересно. Къде може да се прочете повече?

# 710
Ако говориш за сертификатите за енергийна ефективност, си е баш в настояще, а не в бъдеще

# 711
Цитат на: [b
chao [/b]link=topic=1693852.msg49010466#msg49010466 date=1734294162]
Здравейте, има едни малко странен въпрос, търся апартамент с отделна кухня и две отделни стаи, обаче се бъркам като гледам обявите. Понеже в по-старото строителството това се води 2стаен в новото строителството се води 3стаен, до която година приблизително се този тип имот се води 2стаен и след коя 3стаен? За да мога да ги различавам като гледам обявите?

Много лъжат брокерите, когато описват имотите. Трябва да се научиш, да четеш между редовете!
Разбира се навсякъде има и изключения, но..
За начало:
- гледаш година на строителство ако е НС- от 1998г>>> напред то броят всички помещения за стаи Wink
-ако е 1926г>>>до 1998г. то броя на стаите са спалните, а както си е и на запад хол/кухня/трапезария са си Отделни! сервизни помещения към жилището!
- ако е панел от 1965г>>> до 1998г. там са по стандарт- 55кв. до 70кв. 1 спалня + хол+кухня ; 72кв. до 89кв. 2 спални + хол +кухня (баня, WC..) са ясни

Това е за начало да можеш да четеш с разбиране Wink
Дано съм ти била полезна.

# 712
Изобщо не знам ново строителство да има отделна кухня и на база това да се води тристаен апартамент.
Аз имам такова. От 1994-1997ма.
Тогава изобщо не беше прието масово кухнята да е бокс. Ние сами си избихме стената в един от апартаментите, при другите си остана отделно, които даваме под наем.
Води се "ново строителство" защото е след соца и е тухлена кооперация нищо, че е на 30г.

# 713
  • 🌊
Аз съм останала с впечатлението, че брокерите изобщо не ги е еня за стандарта и пишат обявите както ще могат най-добре да привлекат вниманието.

# 714
Нито брокери, нито продавачи се интересуват какво пишат. Преустроените двустайни в тристайни апартаменти масово ги пишат тристайни. И често трябва да се разгледат снимките/схемата на разпределение, за да се установи какво са правили.

# 715
Когато изобщо има приложена схема 😂

# 716
  • Бургас
Няма как да се отсее при търсене, ако това е въпросът. Гледаш двустайни и тристайни, докато намериш твоето.
В новото строителство почти няма отделни кухни.
А за старото - едни ще напишат тристаен, други двустаен.

# 717
Трябва и малко комън сенс.
Значи пуснал съм обява за НС, акт 16, София, среден квартал, едностаен за 120 и идват някакви странни хорица, ама къде е 3тата стая.
Абе, аланкоолу, двустайните обзаведени ново строителство са 200 евра, тристайните са 350-400 евра. И това БЕЗ отделна кухня.
Кой човек с всичкия си ще пуска двустаен на половината пари и ще го кръщава едностаен. Това не е панелка гарсиониера. Пише си НС.

# 718
Трябва и малко комън сенс.
Значи пуснал съм обява за НС, акт 16, София, среден квартал, едностаен за 120 и идват някакви странни хорица, ама къде е 3тата стая.
Абе, аланкоолу, двустайните обзаведени ново строителство са 200 евра, тристайните са 350-400 евра. И това БЕЗ отделна кухня.
Кой човек с всичкия си ще пуска двустаен на половината пари и ще го кръщава едностаен. Това не е панелка гарсиониера. Пише си НС.

А коя е втората стая?

# 719
Втора също няма, с 2 стаи НС обзаведени са по 180к евро.
Ама те и за 3та питат.
Чудя се на такива хора как им се занимава да пътуват по огледи, в трафика, с автобус, закъсняха 1 час от уговорката, смятай в колко са тръгнали.
Айде, чуждото време явно не броят, ама и своето не ценят.
И снимки има, и описание, а и по телефона е говорено.
Ама надеждата умирала последна.
Започнах да натъртвам предварително на всеки.
Много народ се изненадаха, като разбраха, че няма 2ра стая.
Хора, тръгнали да харчат 250к лв, а не са си направили и елементарна справка ни с пазар, ни какво отиват да гледат, ни правят разлика между 60г панелка и 6г НС. Нито между Надежда и Ст Град.
Туристи.

Общи условия

Активация на акаунт