Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 343
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте хора!
Някой да изкаже мнение за сграда Premium park до бул. Климент Охридски, инвеститора е buildstroi. Ходих на мястото обиколих района има спирка пред комплекса, но реално моето мнение е че без кола там си загубен. Сградата е на акт 15, естествено ме притеснява дали ще бъде завършена, но брокери ме уверяват, че ще е. С цел инвестиция е, да се отдава под наем. Всякакви препоръки бих приела най-ниска цена на двустаен намерих за 114900

С този инвеститор трябва да се приготвиш да си късаш нервите. Довършват си сградите, но много бавно, с много неуредици. За всяко нещо трябва да ги викаш по 20 пъти. Използват свързани гербаджийски фирми и ако имаш проблем няма кой да ти помогне. В тази глуха гора, по-добре се ориентирай към Малинова Долина.

# 751
На мен пък ми е интересно защо толкова много фирми се навъдиха с подобни имена? Често се различават по 1-2 букви. На теория става дума за различни фирми, но на практика ми изглеждат като ментета, дори не като дъщерни фирми. Говоря най-вече за няколкото, които са с buildstroi, bulstroy, sofbuild-нещо-си.

# 752
Винаги може да си провери човек в търговския регистър и за свързани лица. Въобще не е забранено да има подобни имена- всички строят(строй) , всички са билд, всички са бул..

# 753
Какво мислите за комплекс Teritoria, в Овча купел се намира, срещу Павлово. Инвеститор са Home2U. Цените са прилични, въпреки че не харесвам комплекси...

# 754
Като вида това име се изприщвам.
Адски са ми съмнителни и ги учат да лъжат по много. Или такива ги събират.

# 755
Какво мислите за комплекс Teritoria, в Овча купел се намира, срещу Павлово. Инвеститор са Home2U. Цените са прилични, въпреки че не харесвам комплекси...
Голяма реклама имаше на този комплекс. В Ютюб ме заливаха техни реклами, чак започнаха да ме дразнят.
Като брокери и инвеститори, нямам представа от личен опит, всичко е каквото съм чула от тук, от там...
И на мен би ми било интересно да разбера повече, макар че кварталът не ми е от най-предпочитаните.

dany1,
дай поне някой пример, ако си имал лично съприкосновение с тях. Simple Smile Да знаем, че не за нищо ги плюеш...

# 756
Ами, ето пример.
Пуснах обява за продажба на апартамент наскоро.
Обадиха се "имаме интерес да го купим". Уредиха среща в офиса им да говорим.
Там ме прихванаха 2ма изпечени манипулатори и ме обработваха към час и половина. Като си измислиха 100 неща, колко било лошо това, което предлагам и настояваха да го купят на 1/2 от цената.
Натиск, колкото искаш. А не се поддавам лесно на натиск, имам и глава, опит, логика, математика.
Показваха и някакви примерни обяви, на които директно им казах, че тия обяви са абсолютно нереални и няма как да ги е имало.
Сега имам капаро за 2 бройки от тоя имот, на цена близка до моята начална и много много далече от тази, която те твърдяха, че била истинската.
Много държаха да се хванат за нещо през тия 1.5 часа "бързаш ли, какъв ти е срока", "ама ние сме професионалисти, а ти нищо не разбираш" и безброй такива в кръг.

След това се обаждаха поне още няколко брокера на същата фирма с ключовата фраза "Много ни хареса имота ти и имаме интерес да го купим". Които вече директно отказвах.

Имаше и една брокерка от същата фирма, която също се обади която я хванах в лъжа и противоречие сама със себе си, но ми изскочи от акъла конкретните изречения. Нещо от сорта, че някакви колеги и дали номера ми и аз съм търсел съдействие.

Във фейсбук група за имоти без брокери ми пише друг брокер от тази фирма. "Имаме интерес да купим имота" "Вие собственик ли сте?"
Кои сте вие? Питам.
На профила му пишело. (лого на горната фирма)

Друго, което сама спомена, чудовищни количества реклама във всяка медия, ютуб, фейсбук, и тн.

Общувам с много агенции и по много.
Тук там може и някой да изнаглее, пак групирани околко конкретни фирми (Екс, например), но 95% е било добро и възпитано отношението от останалите агенции.

Чисто математически, фирма, която отделя толкова много средства за реклама задължително компенсира с "inflated value". Т.е. съмнително е качеството (и изобщо истинността) на това, което предлагат.
Най-типичният пример е на кока-кола. 98% реклама и 1% себестойност на съдържанието.

# 757
Благодаря, че сподели. Определено е важно да се знаят такива тактики, за да могат хората по-лесно да ги разпознават и да се пазят.

Като цяло, не им се носи много добра слава. Поне що се отнася, когато те ще купят имота. Тъкмо това подбиване на цената, което ти споменаваш. Но не мислех, че ще е толкова зле направено и без никакъв финес...

Също се забелязва, че при тях работят предимно млади хора. Даже някои ми изглеждат като току-що излезли от гимназията.

# 758
  • София
И аз имам не особено добро мнение за тях.
Преди три години продавахме ремонтирани и обзаведено ателие в топ центъра на партер със самостоятелен вход.
Заради позната, която работеше за тях, поискахме оценка. Оценката беше нещо около 2000Е кв.м. (по-ниска от тази, на която го бяхме купили за тотален ремонт).
Разбира се, изобщо не се съобразихме с оценката и продадохме на над 4000Е кв.м.

Още тогава ни предлагаха да инвестираме в Територия (уж на преференциални цени, по-високи от тяхната оценка на квадрат за топ център), преди да са пуснали рекламата. Но кварталът, мастодонското излъчване на проекта и цените не ни убедиха.

# 759
  • София
И от тях има полза. Апартаментът, който купихме беше с една провалена продажба поради отказ за кредит от банката на купувача. Продавачите бързаха, гледахме и още не бяхме решили, когато ни се обадиха да питат дали го искаме, че от Home2U им дали оферта. Та, подпазарно го взехме благодарение на офертата им.

# 760
Коплексът е много голям, което не ми харесва опредерено. На думи изпълнението ще е много добро, дали е така в действителност не знам. Може тези дни да ходя да разгледам, все пак е напреднал строежа. Мястото за мен горе-долу бива, в нещо като складова зона е, но пък май бавно и славно се застроява.  Доста близо е да трамвай 5, могат да се ползват удобствата на Павлово. И супер много ме блазни цената на четиристаен - 275 000 евро. Тези имат и някаква сграда до Парадайс, но няма идея дали е проблемна или нещо дали са лъгали и мазали там.

# 761
Днес минах по Данаил Николаев, направо се шашнах (а районът по принцип ми е познат, последно минавах преди 3 месеца вероятно). Всеки свободен парцел от жилищната част (южната) се застроява. Освен Театрална резидънс и втората сграда на мястото на бензиностанцията (на ъгъла със Силистра) на Инфинити, и други сгради са вдигнати или започнати. На Подуене за тези 2-3 месеца, са застроили ъгъла до старата сграда на болница Вита.
На ъгъла на Данаил Николаев и Злетово почти е вдигната сграда на калкан с БСК, вероятно калканът със Светльо Шишков също предстои.

А няма някой в тази тема (или тази кварталите) да се е изказал положително за кооперация на булеварда, въпреки че е в центъра ( края на центъра, но пък примерно от моста Чавдар до Театър София, парка Заимов и метрото са 2-3 мин. пеша).

# 762
Как е името на новата сграда на Инфинити на д.николаев?

# 763
  • София
Как е името на новата сграда на Инфинити на д.николаев?
Antara.
Тъкмо съм до нея в момента 🙂
Аз си харесвам района - много пъти съм споделял плюсовете и минусите му.

# 764
За Антара има ли цени?

Общи условия

Активация на акаунт