Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 988
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
То и на сегашните снимки се вижда, че си е за съвременен ремонт. Знам ги тези плочки в банята - модел началото на 21 век са.
По визуален спомен има 2 кооперации сталински стил на Сливница и Ботев, от двете страни на Ботев. Пред едната е спирката на ГТ, до него строят нова кооперация. На партера има магазин за (уж) италиански пердета. На спирката спират много-много превозни средства, непрестанен поток от хора е, не е приятна компания. От другата страна на Ботев в кооперацията има(ше) Ваймакс офис и някакви други офиси/магазини. 

Между другото, в един препечатан материал по медиите само на 1 място имаше изречение, че вече приемаме без възражения връщане на мигранти от Австрия. В другите препечатки това изречение липсваше. Сетих се за това, защото забелязах увеличаващ се брой разхождащи се чужденци по Витошка и из  баш центъра, които са: семейства с жена, която е със забрадка, включително имаше една цялата в черно, само с цепка за очите, с мъжа си и малко дете, както и групи от по 2-3-4 млади мъже, добре облечени в спортно облекло - маркови анцузи, суичъри и т.н., но от същия регион. Нямат вид на туристи.

# 271
Появи се същата обява с 5 к отгоре и съвсем различно описание относно състоянието на жилището.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c173133712605367&sl … bbqfmi&f1=1&fe7=1.
Предполагам, че състоянието е такова, каквото го описва собственикът. Каква ли изненада очаква бъдещите клиенти на агенцията като отидат на място.Close Но по-вероятно е обявата да е открадната с цел набиране на клиенти. Много гадна и нелоялна практика.

# 272
Ем да, как ще подбива пазара с такава "ниска" цена. Вие не знаете ли, че тристаен под 250 няма, нищо че това е далеч от тристаен, нищо, че е само скосявания и общо взето за ремонт. Нищо, че като отиде купувач няма да намери общо със снимките.

# 273
Здравейте, предстои ми среща с брокер, да обсъдим какво ще тръся като имот.
Въпроса ми е какво да го разпитам него като комисионна колко ще ми вземе, за друго не се сещам? И най - вероятно ще иска да подпишем договор, какво да гледам в този договор като клаузи?

# 274
Здравейте, предстои ми среща с брокер, да обсъдим какво ще тръся като имот.
Въпроса ми е какво да го разпитам него като комисионна колко ще ми вземе, за друго не се сещам? И най - вероятно ще иска да подпишем договор, какво да гледам в този договор като клаузи?
Гледаш цената на услугата на брокера
Гледаш и начини за прекратяване на договора, защото може да не си доволна от него и да искаш да търсиш с други фирми или сама.
Гледай за неустойки евентуално.

Всичко трябва да се прочете, разбере, обсъди с адвокат и тогава подписваш.
А може би трябва да формулираш точно какво търсиш, понякога клиентите не знаят какво точно, и след като започнат да ходят на оглед, отхвърлят локации, етажи, вид строителство...
Вземи си договора, не си длъжна да го подпишеш сега и на момента, прочети си го хубаво.

# 275
Здравейте, търся информация, кой е строителя на 6-етажна сграда в до МС Надежда, разположена на ъгъла на улиците Кубадин и Екзарх Стефан в София. Строежът е на кота 5 в момента, на мой поглед.
В сайта на Ера недвижими имоти има качена обява за продажба на апартаменти от тази сграда.

https://www.era.bg/properties/sell/building/residentialbuilding/ … -nadezhda-3302888

# 276
  • София
На всеки строеж задължително има табела на видно място, законово изискване е.

# 277
Появи се същата обява с 5 к отгоре и съвсем различно описание относно състоянието на жилището.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c173133712605367&sl … bbqfmi&f1=1&fe7=1.
Предполагам, че състоянието е такова, каквото го описва собственикът. Каква ли изненада очаква бъдещите клиенти на агенцията като отидат на място.Close Но по-вероятно е обявата да е открадната с цел набиране на клиенти. Много гадна и нелоялна практика.
Напомпали са обявата, ще кажеш, че е нещо уоу.

Някои брокери са доста интересни персонажи. Наскоро гледах тази обява. Вярно, малко неугледен апартамен, със скосявания, най-вероятно северно изложение, но реших да звънна от любопитство. Като чу за коя обява питам и за изложение: "Ама то няма смисъл да Ви казвам, тя собственичката не е сигурна дали ще продава. До две седмици ще сваля обявата."
Обява се сваля за секунди от сайта. Защо са нужни две седмици - не ми стана ясно. Мина около месец, виждате още е активна. Само не разбрах с каква цел...

# 278
Да не би да имат уговорка, че до 2 седмици трябва да реши дали ще продава? И брокерът да е с усещането, че няма да я бъде тази продажба?

# 279
На всеки строеж задължително има табела на видно място, законово изискване е.
Цитат

Вероятно е така. Освен това, тази табела трябва да е позиционирана на видно място на обекта. Но аз не успях да я видя, не съм обиколила, впрочем, цялата ограда.

# 280
  • София
Винаги досега са ми били полезни мненията ви
Ето, че отново имам нужда
https://m.imot.bg/details/1c173021554481908
Разпределението изцяло е по моя критерий
Изложение изток и запад
На акт 14 е като се очаква 2025г средата акт 16
Манастирски ливади -изток

# 281
Здравейте, какво мислите за апартамента строен с ЕПК?

# 282
  • София
Здравейте, търся информация, кой е строителя на 6-етажна сграда в до МС Надежда, разположена на ъгъла на улиците Кубадин и Екзарх Стефан в София...

Мисля, че имам отговор на въпроса ви Blush

https://nadezhda.sofia.bg/uploads/grafik-232899.pdf

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 16:14 от Exter

# 283
  • София
Здравейте, какво мислите за апартамента строен с ЕПК?

Само хубави неща мисля. Предпочитам ЕПК пред нова или стара тухла.
Но трябва много добре да огледаш блока, стълбите, етажните площадки и околното пространство.
Да е добре поддържано, да е чисто и подредено, да няма натрупани стари мебели и др. боклуци.
Входа да се заключва, външната врата и дограмите е добре да са сменени, да работят и двата/трите/асансьора.
И да не е на първи или последен етаж.

# 284
  • Бургас
Винаги досега са ми били полезни мненията ви
Ето, че отново имам нужда
https://m.imot.bg/details/1c173021554481908
Разпределението изцяло е по моя критерий
Изложение изток и запад
На акт 14 е като се очаква 2025г средата акт 16
Манастирски ливади -изток

Предубедена съм към квартала, но цената е добра и разпределението също. Купете си и паркоместа - задължително!

Общи условия

Активация на акаунт