Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 969
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofiа
И в двата цитирани случая виждате крайна цена.
Ако е обявено “цена без ДДС”, то следва да се счита, че сумата, която виждате не екранна цена и върху нея ще се начислява ДДС

# 496
  • София
От две-три седмици попадам на обяви за продажба на апартаменти в София от City Home. Снимките са на съвсем прилично обзаведени апартаменти. От типа - купуваш и живееш, ако нямаш възможност/желание да правиш ремонт. Цените ми се струват относително ниски. Последния път имаше около 30 обяви в различни квартали.
Някой да е чувал за тази фирма? Аз намирам само някакви комплекси в Гугъл, а не АНИ.

Ето една от обявите:
https://www.olx.bg/d/ad/tristaen-apartament-dianabad-CID368-ID9BJxk.html

# 497
Raya, има ли ги в специалните сайтове за недвижими имоти?

От споделения линк, прави впечатление, че са се регистрирали през Ноември 2024. Т.е. доста скоро.

# 498
  • София
Да, видях че са пресни-пресни. Май не съм попадала в друг сайт на тях.

# 499
Здравейте, искам да ви питам има одобрение от банката за 200 хилияди за жилищен кредит максимална сума, ако харесам имот дали е възможно да ми го оценят на по-малка сума и да ми кажат например получаваш 160 лв. Понеже оглеждам апартамента около 1980 г

# 500
Да, видях че са пресни-пресни. Май не съм попадала в друг сайт на тях.
Доколкото ми е известно, в някои от порталите за недвижими имоти има такса, която се заплаща, ако агенция иска да се регистрира и да пуска обяви. Не зная в какъв размер е и дали се плаща месечно/годишно/еднократно. Пак не е сигурно, че няма да има измамници, но поне е някакъв филтър.

Ако нямат сайт или най-малкото публикуван начин за контакт с тях, както и адрес - бих се усъмнила.

# 501
  • София
Ако нямат сайт или най-малкото публикуван начин за контакт с тях, както и адрес - бих се усъмнила.
Не намерих. По името - сайт на City Home park  със собствени комплекси сгради и апартменти. И по телефонен номер нищо не ми излезе. Затова питам - има много по-опитни от мен потребители. Може нещо да пропускам.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 17:34 от Raya

# 502
По телефонния номер излиза че той е притежание на някаква женица от долна митрополия, резервен член на избирателна комисия от бсп ..
По нейно име нищо не излиза ..
Партенка

# 503
  • София
Прикриват се, не е ясна причината. Текстовете на обявите са доста общи, от снимките не могат да се идентифицират локациите. Има толкова агенции с подобно име, че може и от плагиатство да се страхуват Grinning Иначе в една от обявите се категоризират като агенция.
Само със позвъняване и допълнителна информация можем да изследваме още Blush

# 504
  • София
Тристайния в Дианабад от горната обява е последен етаж.
Като знам какви главоци живеят в съседните  панелки - едва ли ще дадат пари за ремонта му.
Цената ми се вижда висока.

# 505
То и това изглежда на панелка.
Маркирали са тухла.
Маркирали са шести етаж, отделно последен етаж, отделно сградата е на 8 етажа. Въобще едно с едно не пасва.

# 506
  • София
Почти съм сигурен, че не е на 6-ти етаж. На снимка № 8 /даже и на първата/ се вижда короната на дървета. На 6-ти етаж не съм сигурен, че короната на дърветата ти е пред терасата, освен ако не е някоя топола, а тези дървета не ми приличат на тополи Blush

# 507
Преди време мисля в тази тема (може и да е била в тази за кварталите) една дама даваше примери, че различните ЕПК блокове в София, имат различен вид материал във вътрешните стени и от това зависело дали ще се чува шумове от съседите. Може да бъркам, но ако някой има представа, ще съм благодарна да сподели. Конкретно ме интересува бл.74 в Младост 1 от кой вид е. Благодаря ви.

# 508
Хубав е блокът, ходила съм на гости. В 3-стаен. Хол с трапезария и кухня/кухненски бокс. Съвсем прилични хора живееха.

Сега вече блокът е до пазара, голяма лудница е наоколо. Това е и минус, и плюс. Паркирането наоколо, заради пазара и въобще, е ужасно-ужасно.

Живяла съм в ЕПК, в което преградните стени НЕ са тухла, а панел/бетон. Пак не е било шумно. Има значение, ако искаш да правиш някакви преустройства.

# 509
Много благодаря! Бях на оглед, входът е много приличен и е на 50м от метрото, което е огромен плюс за мен, не съм шофьор и не ме вълнува паркирането, тоест пазарът ми е само плюс също. Преустройства не се налага да правя, само ремонт. Дано още някой се включи 🙏

Общи условия

Активация на акаунт