Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 942
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Е, хайде малко изчисления за обявата за еднопространственото жилище, тип боксониера, на Дани.
По обява в полето е 65 кв.м. за 122 800 евро, цена на кв.м. 1889 евро. В самата обява пише 53 кв.м., при същата цена съответно кв.м. става 2 319 евро. И тези 53 кв.м. включват 22 кв.м. тераса (онази с паветата), на която не живееш. Та ако от 53 кв.м. извадим 22 кв.м., получаваме 31 кв.м. жилищна площ (застроена вероятно), а цената на кв. м. става 3 916 евро.
Като гледам по картинка и се ориентирам по мебелите и уредите - дължина на стаята максимум 6-6,30 м. Ширина - около 3,20 - 3,30 м., хайде да е 3,50 м. (едва ли). 6,30 м.х3,50 м. е 22 кв.м. Баня 2х2 (грубо), 4 кв.м., антре (пак грубо) го слагам пак толкова, 4 кв.м. и стана 30 кв.м. ЕПК гарсониерата ми беше толкова стаята, банята и коридор+килер. Но още 9-10 кв.м. кухня. А, лоджия, гледаща към покрива на партерен магазин, ама не влиза в площта на апартамента и за да излезеш на нея, трябва да прескачаш парапета на лоджията или да избиеш дупка. А на покрива - фасове (стотици), горе-долу толкова се събираха за около седмица-две. Отделно други боклуци, включително използвани презервативи. Т.е. същото като боксониерата в СГ, с единствена разлика, че няма да прескачаш, а директно ще излизаш в калта върху паветата. Поне са позамели от боклуците. Но пък водосточната тръба и тарабите са уникаТни.
 Ако бях преместила в моята гарсониера кухнята в стаята (около 2 м. разстояние), нищо работа, кухнята си ставаше малка спалня. Няма гардеробът, недобре затварящ се, с всички дрехи, да е на 60 см. разстояние (ширината на барплота) от печката (същата беше и при мен, 50 см. ширина). Продадох на цена малко над 1500 евро на квадрат ЗП (по н.а.) точно преди първия локдаун. Люлин-10 на 2 мин. от входа на метрото Западен парк и на една пешеходна пътека от входна алея на вече оправения Западен парк. Изглед - към Западен парк, не към съседната кооперация. Заведения, МОЛ, макар и малък, магазини различни, вкл. Била в мол-а,  ГТ - освен метро, автобус на булеварда пред блока и трамвай на 2-3 мин. до входа на метрото, детска градина и училище на пешеходно разстояние.

Ето ти калкулация и сравнение на сходни жилища.

# 556
Никъде не се прави цена върху чиста площ. Освен в старото строителство.
Никъде и не говорим за сравнение с ЕПК или Панел.
Въпросът е за ново строителство. А там цените са с общите части и стените. Че и терасите.
А преди локдауна цените бяха с поне 1/2 надолу.
Освен това, Люлин е по-евтин квартал от студентски и се отдава за по-малко пари. Дали е хубаво или лошо, оправдано или неоправдано, безмислено е да го бистрим.
Панели все още излизат с 2 помещения за по 120к евро тук там. Често, обаче на тая цена са за пълно изриване. С плочките, настилките и мазилките. На това има едни 20 евра за довършване. А общите части и асансьорите са извън амортизация. Има хора взимат такива, но единствено заради цената, не защото много им харесва.

# 557
Никъде не се прави цена върху чиста площ.
Аз правя, винаги, смятам само отопляемата площ. Ако има голяма тераса, преценявам дали си струва сумата на отопляем квадрат само щото има тераса. Същото правя и с гараж/паркоместа, добавям им цената и деля на отопляема площ. После преценявам примирявам ли се с цената на квадрат за да имам тези екстри. Така съм свикнал от чужбина. Така и преценявам дали в София или в чужбина.

# 558
  • София
Никакво довършване няма да му правиш за 20 евра, той е отдаден дългосрочно - само рентиш и прибираш в джоба. Ето свалих ти цената с още малко:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a172319450961697&sl … bficvh&f1=1&fe7=1
Ако не побързаш, утре вече няма да я има, щото взе да ми харесва и на мен Grinning

# 559
Никъде не се прави цена върху чиста площ.
Аз правя, винаги, смятам само отопляемата площ. Ако има голяма тераса, преценявам дали си струва сумата на отопляем квадрат само щото има тераса. Същото правя и с гараж/паркоместа, добавям им цената и деля на отопляема площ. После преценявам примирявам ли се с цената на квадрат за да имам тези екстри. Така съм свикнал от чужбина. Така и преценявам дали в София или в чужбина.
Няма лошо, стига да сравняваш с алтернативна, реална оферта.

Никакво довършване няма да му правиш за 20 евра, той е отдаден дългосрочно - само рентиш и прибираш в джоба. Ето свалих ти цената с още малко:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a172319450961697&sl … bficvh&f1=1&fe7=1
Ако не побързаш, утре вече няма да я има, щото взе да ми харесва и на мен Grinning
Ако всички вкупом се обадим да не вдигнат цената Simple Smile

# 560
Дани, добре ме разбра, но се правиш на ударен. В самата обява има голямо разминаване в квадратурата, сметнах ти колко ще излезе като квадрати без този покрив, наречен тераса. 31-32 кв. ЗП.  Толкова е.
Обзавеждането на стаята е от евтино по-евтино. Кухнята е с готови модули, 1 шкаф под мивката, в който нищо домакинско като посуда не можеш да сложиш, и един под котлона, дупка за пералнята, 2-ен горен шкаф, но нисък и това е.  Банята е ремонтирана, което е добре, защото това е голям разход. Но откъм материали - най-евтини КАЙ плочки, тоалетна и мивка, както и като дизайн, и тя е компромисна, силно компромисна. Ако ме питаш - всичко е за изхвърляне от кухнята. Без хладилника, ако работи. И барплотът. Легло тип кушетка срещу гардероба, нещо телевизор къде да сложиш. Гардероб гледаш. Единично легло тип Приста, вероятно ценово е Виденов или Мьомакс. Това е, повече няма.

# 561
  • София
Последен жокер ти давам и повече няма да те навивам:

# 562
Браво за жокера, от който е видно че продажбата е мъка по бели гащи. Иначе не разбирам какво толкова има за обсъждане и чудене на тази обява, голяма площ като за едностаен заради терасата и от там е непродаваемо. Който има очи да чете с разбиране - чете.

# 563
Дани, добре ме разбра, но се правиш на ударен. В самата обява има голямо разминаване в квадратурата, сметнах ти колко ще излезе като квадрати без този покрив, наречен тераса. 31-32 кв. ЗП.  Толкова е.
Обзавеждането на стаята е от евтино по-евтино. Кухнята е с готови модули, 1 шкаф под мивката, в който нищо домакинско като посуда не можеш да сложиш, и един под котлона, дупка за пералнята, 2-ен горен шкаф, но нисък и това е.  Банята е ремонтирана, което е добре, защото това е голям разход. Но откъм материали - най-евтини КАЙ плочки, тоалетна и мивка, както и като дизайн, и тя е компромисна, силно компромисна. Ако ме питаш - всичко е за изхвърляне от кухнята. Без хладилника, ако работи. И барплотът. Легло тип кушетка срещу гардероба, нещо телевизор къде да сложиш. Гардероб гледаш. Единично легло тип Приста, вероятно ценово е Виденов или Мьомакс. Това е, повече няма.
Не се правя на ударен, май вие се правите на ударени.
За пореден път, Декември 2024та, какво ново строителство, акт 16, обзаведено, вътре в Ст Град се продава като алтернатива, било и 32квм светла част.
Цитираните по горе обяви бяха или на 120 или фалшиви, но всичките по-малки (говорим само за вътрешната част), и на по кофти локации.
Хубаво, ще хвърлиш кухнята, ама нова е 20к.
Вие май не сте ровили по обявите и говорите наизуст. За 100к се продават панелки с мебели от ранния соц, тотално изгнили. ония белите скш-та, белите плочки от време оно.

# 564
Именно това виждам и аз и затова си мислех, че човекът си е направил профил тук, за да види реално колко струва имотът му. Ама се е запънал като магаре на мост, въпреки всичко. Ако не е така и толкова много ти харесва - купувай го, какво ни занимаваш и се опитваш да ни убеждаваш.

# 565
Аз аргументи пак не видях никакви. Само лалане и хаос.

# 566
  • София
Е, стига де.
Тоя спор така се разрастна, че си направих труд да видя какво се предлага в Студентски до 120к.

Ми има поне 5 по-добри предложения, плюс куп необзаведени на цени до 100к, които могат да се довършат много по-красиво и функционално за същите пари.

Аргументът е, че има предложения, които ни допадат повече от твоето. Не можеш да се сърдиш на хората, че харесват едно, а не друго.

Купи го, щом ти харесва. Действително, може да си спретнеш мини зеленчукова градина на терасата, а на другите имоти не може. Аз само това виждам като плюс. По останалите параметри - светлина, обзавеждане, разпределение, другите имоти в района и ценовия диапазон, са по-добри.

# 567
  • София
...човекът си е направил профил тук, за да види реално колко струва имотът му...
Ако е така и има всички валидни документи, да ми даде оферта на лични, за да избегнем излишните комисионни Blush

# 568
Е, стига де.
Тоя спор така се разрастна, че си направих труд да видя какво се предлага в Студентски до 120к.

Ми има поне 5 по-добри предложения, плюс куп необзаведени на цени до 100к, които могат да се довършат много по-красиво и функционално за същите пари.

Аргументът е, че има предложения, които ни допадат повече от твоето. Не можеш да се сърдиш на хората, че харесват едно, а не друго.

Купи го, щом ти харесва. Действително, може да си спретнеш мини зеленчукова градина на терасата, а на другите имоти не може. Аз само това виждам като плюс. По останалите параметри - светлина, обзавеждане, разпределение, другите имоти в района и ценовия диапазон, са по-добри.
Не е така. Обявите, които ги има из имот и бяха цитирани са или над 120к или ФАЛШИВИ.
А недовършените нямат и акт 16, което пък е дявол на магаре. Освен това, недовършените са дълбоко в калищата на Малинова Долина, до околовръстното. Ни магазини, ни транспорт, ни улици, ни тротоари.
Има и разлика 3г х 5к евро пропуск от наем и 20к евро довършване.
Изобщо не е само обзавеждането. Има баня, уреди по 1к, климатик 2к, бойлер 1к.
Колко струва 12.2024 да се направи една баня? поне 10-12к, ако включим и бойлера и оборудването.
След това има плочки по кухнята, настилки, шпакловки по стените.
И разправия едни няколко месеца с всичко това, което е пак едни 2к лв на месец човекочасове.

Аз пак се повтарям. Много емоционална теория, малко практика и реална информация.
Даде се някакъв пример с обява, обадих се и се оказа фалшива. Свалиха я.
Друга обява, КОНКРЕТНО може ли да предложите, която е по-добра. Една, не 10. И на нея ще се обадя да проверя дали е реална.

# 569
  • София
Абе Митко, може ли да се хванеш на кукичка бе, шаран такъв Grinning
Защо се бъзикаш с дамите във форума, ние с теб тука сме само гости.

И още нещо, имота ти не струва, кофти инвестиция си направил и сега няма излизане…

Общи условия

Активация на акаунт