Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 327
  • 786
  •   1
Отговори
# 195
Като задължителни знам очен и абдоминална ехография + изследвания. Не знаех за ортопед. Явно от сега ще търся такъв, както и добър очен.

# 196
Момичета, тези които сменихме коша за новородено. Как се чувстват бебетата в коша за 6+ месеца. Повечето май сте с Балиос като мен. Моята госпожица е много недоволна че е вързана..

# 197
VaniaK има специални колектори за събиране на урина за момче и за момиче, сложничко е но се получава Simple Smile

# 198
Не знаех. Не ми се налага още, но искам да съм информирана при нужда.

# 199
Задължително ортопед на 6 м. За очен не знаех.

Не точно. Ако са минали ортопед преди това, както много бебета са, понеже още на 1-2 месеца се препоръчва, той може да каже дали има нужда и на 6 м. да се ходи пак. Нашият например каза, че няма нужда.

В началото им е странно в летния кош, моята седеше като арестувана, а сега понеже сложих и на голямата количка летния, още по-странно 😅 Първият път даже не заспа в него, после вече свикна.

# 200
Бяхме на месец и нещо на ортопед. Каза, че всичко е наред и контролен преглед на 6 м. От други приятелки с малки деца също така знам. По-следващия преглед е като проходи (около годинката), но не е задължителен. Все пак е хубаво да се види как стъпва, каква е походката и т.н.

# 201
Mokka и аз така знам.
Относно количката за 6+. Сложих я преди 2 дни, със cybex съм, но не Balios. Първия ден на мен ми беше странно, а на беба да не говорим. Всичко и беше много интересно, а тя по принцип спи на разходките. Вчера цялата разходка я проспа. По принцип коша за новоредено на мен повече ми харесва и изглежда по-удобен като за нея, но все пак става голямо бебе и няма как Grinning

# 202
  • София
Ние бяхме на ортопед в 4-ия месец. Лекарката каза следващ преглед като проходи.
За урината носихме вече да се изследва. От аптеката се купуват колектори. Има за момче и момиче. Лепиш и чакаш. Като се изпишка пресипваш в стерилно контейнерче.
За прегледите знам, че има задължително и нефролог. Аз даже записах час.

# 203
Мами, правите ли нещо за седене? Чета, че 5 месец вече можели да седят с подкрепа, а моята девойка не изглежда да може или да има интерес. Не мисля, че на 6 месеца ще седи самостоятелно, че да започнем с храните. Някой имал ли е такива мисли, притеснения, съвети? Иска ми се да го обсъдя с вас преди да започна да се филмирам и притеснявам

Иначе се обръща от корем по гръб и обратното, енергична е, правим по час-час и полвина тъми тайм на ден, бърбори

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 10:01 от MichelleM

# 204
Моята девойка седи много добре, но пък няма никакъв интерес да лежи по корем или да се обръща сама. Купих ето такава възглавничка.
Скрит текст:

# 205
Мами, правите ли нещо за седене? Чета, че 5 месец вече можели да седят с подкрепа, а моята девойка не изглежда да може или да има интерес. Не мисля, че на 4 месеца ще седи самостоятелно, че да започнем с храните. Някой имал ли е такива мисли, притеснения, съвети? Иска ми се да го обсъдя с вас преди да започна да се филмирам и притеснявам

Не бива да те ппитеснява. Столчетата за хранене имат 45градуса позиция. Аз захраних Саши пре навършване на 4 месеца. Има желания да седи и се напъва, но все още не може без подкрепа. Това не му пречи да си изяде пюрето. И той не жялае да се обръща.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:34 от MonikaMM

# 206
А, как се взима урина от бебе? Съжалявам, ако въпроса ми е глупав, но… чакам я голичка да се изпишка? А, сутрешна ли трябва да е?

https://www.instagram.com/p/C-CzZ-moW6z/

# 207
Наистина много полезно. Благодаря 🙏

# 208
За очен преглед ще заложа отново на д-р Албена Симеонова, преглежда в клиника Визус, а нефролог д-р Татяна Цанова. Предния път като водихме баткото държеше да занесем и резултатите от кръв и урина.

# 209
И си вземете повечко колектори, не винаги става от първия път 😆

Ние днес пак на док...едно и също засега ...ще пускаме носен секрет и на двете ...яде трудно,бавно на части....сополите я мъчат.

Общи условия

Активация на акаунт