Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 330
  • 786
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,днес започнахме със захранването.4 месеца и 20 дни сме.Направих картофено пюре.Сварих 1 картоф и добавих 20 мл АМ.Педиатърката каза да го правя с вода,но аз четох доста коментари,че се прави с мляко.Утре ще пробвам  да го направя с водичка.Малкия си изпапа 3 лъжички,надявам се да му е харесало.Също се чудя при въвеждането на нов зеленчук,самостоятелно ли се дава или се добавя към предходния.Тези от Вас,които правят пюренца вкъщи,ще се радвам да споделите Blush

# 211
  • София
Дени, добавя се към предходния. Поне според схемата на Хип. И аз започнах захранване от вчера. С тиква започнахме. Странно му е на Гого, сякаш не му харесва особено. Тези дни ще продължа с картоф. Ще си го сваря, че тиквата беше готово пюре. Което мога ще го правя. И имам време.

# 212
Ние още не сме почнали със захранването. В края на месеца сме на преглед и ще говоря с педиатърката дали да започвам.

Та чета ви и си събирам информация.

# 213
Аз всеки зеленчук го давам отделно. След това ги смесвам.

# 214
  • София
Коя марка пюренца сте харесали и защо?

# 215
Аз съм харесала на BabyBio. Виждам, че състава им е изцяло натурален. Може би и други марки също имат хубав състав, но т.к. сме още на 3.5 месеца, не съм се задълбочила с проучването. Иначе ми допадна схемата на ХИП, която (мисля) беше споделена тук. И ще се водя по нея. Там дават втория зеленчук да се смесва. Мисля да почна с тиква, защото е разхлабваща, а моето бебе понякога не е редовно. После ще продължа с картоф - той е запичащ. Като за начало ще й ги правя аз, защото с тия 2-3 лъжички и 50-60 гр в началото, просто ме е жал да отворя цяло пюренце и да не се изяде. После ще видя как ще продължа. Със сигурност ще купувам. Едва ли като заместя повечето хранения, ще имам време да приготвям всеки ден разнообразна храна за няколко хранения. Но ще правя, където мога.

# 216
VaniaK, в "По-здрави бебета" четох, че останалото отворено пюренце може да се сложи във формички за лед във фризера. Съхранява се така до три месеца и при нужда се размразява и предлага като пюренце пак или се добавя при готвене на друго ястие за допълнително зеленчук.

# 217
  • София
Това е хитро! Мерси 🫶

# 218
Да, едната ми идея беше да го вложа в друго ядене, но съм една готвачка… 😃 За формичките е идея. 💡

# 219
Ваня, къде си ги гледала тези BabyBio?

Иначе да, аз качих схемата на Хип, по нея се смесват. Тази седмица започваме, намерих си домашна тиква, после ще си взимам и био зеленчуци, и купени пюрета. Съставът на ДМските от био серията и тези на Holle също е добър. Но не открих моно варианти, все са смес, поне в нашия ДМ.

Една мацка сподели за тази приставка https://www.ikea.bg/products/klockren-pristavka-za-gotvene-na-para/00459277/ Много е удобна за тенджера, ако не ви се купува цял уред. В Практикер също има подобна.

# 220
Една мацка сподели за тази приставка https://www.ikea.bg/products/klockren-pristavka-za-gotvene-na-para/00459277/ Много е удобна за тенджера, ако не ви се купува цял уред. В Практикер също има подобна.
Аз поръчах такава, дано е удобна. Взех и посуда, лигавници с ръкави и от тези с джоб отпред. Сега мисля какво ще постилам на пода, да не обира всичко паркета 🫣. Чакам и табличката за стола и искам да изкажа върмущение от Stokke - не стига че са им доста скъпи столчетата, но продават всяка част отделно. Можеше поне да са в комплект, да спестят малко време 🙄.

# 221
Mokka, в Би Фит ги гледам. Има ги в Ремедиум, а сега видях, че и във Вис Виталис са с 20% намаление, но сигурно трябва да се види и срока им на годност.

# 222
Аз съм харесала на BabyBio. Виждам, че състава им е изцяло натурален. Може би и други марки също имат хубав състав, но т.к. сме още на 3.5 месеца, не съм се задълбочила с проучването. Иначе ми допадна схемата на ХИП, която (мисля) беше споделена тук. И ще се водя по нея. Там дават втория зеленчук да се смесва. Мисля да почна с тиква, защото е разхлабваща, а моето бебе понякога не е редовно. После ще продължа с картоф - той е запичащ. Като за начало ще й ги правя аз, защото с тия 2-3 лъжички и 50-60 гр в началото, просто ме е жал да отворя цяло пюренце и да не се изяде. После ще видя как ще продължа. Със сигурност ще купувам. Едва ли като заместя повечето хранения, ще имам време да приготвям всеки ден разнообразна храна за няколко хранения. Но ще правя, където мога.

https://www.magipashova.com/2021/03/11/kak-da-syhranqvame-bebeshka-hrana/
Чисто пюре може да се съхранява до 48 часа в хладилник.

# 223
Аз започнах няколко дни после се разболя и спрях...ми тя едва си пиеше млякото 😢...пет дни мъки с млякото... ..от събота на обяд си яде нормално и си отдъхнах,неделя продължихме със захранването 🙂
Още има сопол сякаш,чакаме да видим ще излезе ли бактерия,засега отложихме ваксината миналата седмица .....

За колко дни заместихте цяло хранен без ам?

# 224
  • София
Моето бебче от раждането има сополки, всеки ден чистя. Ама мисля, че е нормално, педиатърът не каза да е проблем. Чудя се обаче как ще разбера кога са сополи от болест – по-обилни ли са, текат ли…? Извинявам се, вероятно въпросът ми е глупав, но като цяло нищо не ми е ясно. Също няколко пъти съм чувала, че бебче го боли гърло - това как се разбира Sad

Общи условия

Активация на акаунт