Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 292
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм за peg perego follow me - е няма такова чудо. Страшно удобно е и малката много си го обича.
Момичета Вие имате ли още косопад? Аз предния месец се оплаках на личния и той ме прати на изследвания за хормоните. Излязоха перфектни ама още ми пада косата. Е не е както беше с шепите ама не е и както трябва. Не знам дали от добавките, които пия или просто си отминава… No Mouth

Пия ducray anacaps reactiv за косопада от една седмица и виждам страхотна промяна. Препоръчвам. Скъпички са, но при мен действат. Взех си опаковката с 90капсули, за 3 месечен курс.

Дайте съвет за приспиване вечер. Два часа носим ревящо бебе. Като го сложа да легне е рев и истерия. Като го нося из стаите си гледа и няма проблем. От 20ч до 22ч. беше ужас. Без значение в колко ще го сложа да си легне 2 часа е мъка. Снощи след целия този рев заспа в ергораницата. Като се събуди още 2-3 пъти.

И ние сме по абсолютно същия начин със заспиването! Последните пъти с люшкане на ръце заспива, но естествено не искам да я свиквам така.

# 91
Момичета,относно спането с ортопедична възглавница-искам да попитам тези,които са я използвали,кога се видя ефект?
След колко време?
И тъй като аз съм с юлско бебе,искам да попитам дали някоя от вас е имала проблем в началото с поставянето по корем и вдигането на главата,защото моят господин изобщо не обича и или реве и се напъва или просто ближе матрака под него и си почива и прозява.
Когато го държа изправен с гръбче към мен има напредък с главата и дори си я върти наляво и надясно,но по корем не желае и да помръдне.
Трябва ли да се притеснявам

# 92
Момичета, вашите бебета връщат ли мляко още? Нашето момче връща,  но няколко педиатъра казаха - физиологично е, ще го израсте и няма нужда от антирефлуксно мляко, защото си качва кг и няма някакъв дискомфорт. Всичко чудесно, но той се научи да се обръща от гръб по корем и постоянно го прави, което вдигане на крачетата според мен не му помага да не върне пак мляко.. Прочетох, че при захранването го израстват, но все пак понякога ми се налага да преобличам по сигурно 10 пъти на ден ( особено в случаите когато е със запек и няма мн мн място по червата)...

# 93
Момичета, вашите бебета връщат ли мляко още? Нашето момче връща,  но няколко педиатъра казаха - физиологично е, ще го израсте и няма нужда от антирефлуксно мляко, защото си качва кг и няма някакъв дискомфорт. Всичко чудесно, но той се научи да се обръща от гръб по корем и постоянно го прави, което вдигане на крачетата според мен не му помага да не върне пак мляко.. Прочетох, че при захранването го израстват, но все пак понякога ми се налага да преобличам по сигурно 10 пъти на ден ( особено в случаите когато е със запек и няма мн мн място по червата)...

Възможно ли е да преяжда?

# 94

Възможно ли е да преяжда?

Ами имало е случаи в които преяжда, но много рядко. Покрай ваксините нещо му се убиваше апетита и както ядеше по 130, намаля на 100 и след няколко дни пак увеличава мл. Другото е, че яде скорострелно и поема доста въздух, което води до големи оригвания. Но и след тях и да е ял 130, пак ще върне някой др път. А гледаме да го държим 15-20 мин изправен след хранене..

# 95
Здравейте, не съм писала отдавна, понеже моят термин  беше предвиден да е май месец, но госпожицата реши, че ѝ се излиза юни и се присъединих към юнските мами. Та сега по същество, вие по колко мл мляко давате (кърма) и оставяте ли си бебетата да спят по корем? Аз съм чела, че е опасно, но през нощта тя се обръща насън и чак като стана виждам, че е по корем….
Не знам вече, какво да я правя с това обръщане.
Иначе и на мен косата ми пада на кичури, имах супер много коса, а сега имам наполовина по-малко. Такова чудо никога не е било. Вие какви мерки взимате и явно не на всеки пада, а само на определени “късметлийки”. Да ни е честито!

# 96
Здравейте, не съм писала отдавна, понеже моят термин  беше предвиден да е май месец, но госпожицата реши, че ѝ се излиза юни и се присъединих към юнските мами. Та сега по същество, вие по колко мл мляко давате (кърма) и оставяте ли си бебетата да спят по корем? Аз съм чела, че е опасно, но през нощта тя се обръща насън и чак като стана виждам, че е по корем….
Иначе и на мен косата ми пада на кичури, имах супер много коса, а сега имам наполовина по-малко. Такова чудо никога не е било. Вие какви мерки взимате и явно не на всеки пада, а само на определени “късметлийки”. Да ни е честито!

Оставете си детето да спи както му е удобно.

# 97
Tа сега по същество, вие по колко мл мляко давате (кърма) и оставяте ли си бебетата да спят по корем? Аз съм чела, че е опасно, но през нощта тя се обръща насън и чак като стана виждам, че е по корем….
Нищо не правете. Ако бебето си обръща главата настрани като се обърне, нека да си спи така, щом ѝ е удобно. Доста бебета спят така. Опасно е, ако детето все още няма инстинкт да си завърти главата и забие лице  в матрака.
Относно кърменето, не мога да кажа тъй като е само от гърда 🤷🏼‍♀️

# 98
Момичета,относно спането с ортопедична възглавница-искам да попитам тези,които са я използвали,кога се видя ефект?
След колко време?
И тъй като аз съм с юлско бебе,искам да попитам дали някоя от вас е имала проблем в началото с поставянето по корем и вдигането на главата,защото моят господин изобщо не обича и или реве и се напъва или просто ближе матрака под него и си почива и прозява.
Когато го държа изправен с гръбче към мен има напредък с главата и дори си я върти наляво и надясно,но по корем не желае и да помръдне.
Трябва ли да се притеснявам
За стоенето по корем според мен няма причина за притеснение. Много бебета мразят тъми тайма първоначално, но изведнъж им става любимо. Такъв беше случая и с нас. До началото на четвърти месец едва издържаше по 10 - 15 минути на ден, но продължавах да го слагам на всеки буден интервал колкото изтърпи. В началото под наклон или с навита пелена под мишничките, за да не му е толкова трудно. Върху гърдите ми също съм го слагала докато аз съм облегната назад върху възглавница. Продължавай да го слагаш. Пробвай с огледало или разни играчки пред него (ако не си), за да се заглежда и разсейва. Лека, полека ще се получат нещата. 😊

# 99
Това със спането само по гръб е за новородени. Щом бебето се върти само, нищо не можем да направим и без това, все пак не може цяла нощ да дебнем. Моето спи и със забито лице в матрака, щом диша всичко е наред.

Срещу косопада не се боря, просто чакам да отмине. Много е досадно с тези косми навсякъде, добре поне, че се подстригах, че преди бях с коса до кръста 😬.

И Луиза още връща мляко, но тя и яде много често, почти като новородено 🫣. Щом за нея не е проблем и за мен не е.

# 100
  • Варна
Да се включа и аз по темата за косопада. Моята коса също пада, направо цяло топче заформям. Помага фрикции с отвара от коприва.
И Марти връща все още мляко. Не както беше преди, но се случва. Но пък си наддава добре. Бяхме на консултация вчера 6, 695 кг. и  62,5 см.

# 101
Момичета , може да е обсъждано скоро ,но нямам възможност да чета назад . Вашите бебоци с какъв режим са и на колко дремки ?
Моята е на 5 мес. +1 и от няколко дни започна да се буди в 6;00-6:30 ч ,което ми е прекалено рано . Преди това имаше стриктен режим на 4 дремки ,но напоследък прави и по 3 и си мисля дали това не промени ранното събуждане . Спомням си с баткото имаше такъв период и беше супер тегаво ,но не помня кога и за колко време пееше песни още докато навън е тъмно . Уф..😱

# 102
Ели е майско бебе и все още връща.Щом качва килограми според мен всичко е наред.Забелязвям, че ,ако й претоваря стомаха връща голямо количество.

# 103
Ели е майско бебе и все още връща.Щом качва килограми според мен всичко е наред.Забелязвям, че ,ако й претоваря стомаха връща голямо количество.

Благодаря, че споделихте! Явно всичко е в рамките на нормалното и аз се старая да не го претоварвам, но се усеща, че му се хапва повече понякога.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 09:00 от nv_st

# 104
Минавам да се отчета с един пробил зъб (има още накъде да излиза, но прогресира тук за няколко дни), Има ли други в клуба? Моето момче е на 4 месеца и една седмица и ми се струва, че сме леко подранили, въпреки че е индивидуално.
Нямам друго детенце, та исках да попитам как е положението при вас сега, дали имате предишен опит.
Не знам дали да се притеснявам, че нещата се случват преди шестия месец, дали да си го броя сега за първи зъб, или трябва да изчакам да избие доста по-видимо.
Четох, че е добре да се отиде на зъболекар за първи път 6 месеца след излизането на първото зъбче. Имате ли препоръки за детски зъболекар в София?

Общи условия

Активация на акаунт