Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 312
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз ще започна от 5-ия месец. След 10-ти, още малко. Simple Smile
Как ще захранвате, момичета? ЗВБ? По класическия начин? Ще купувате ли готови пюрета или ще правите?

# 136
Аз мисля да правя като за начало. Трябва да си купя пасатор обаче,че нямам.Имаше и някакъв уред за варене на зеленчуците на пара.Трябва да потърся

# 137
Аз вече захраних с картоф, тиквички и пащърнак. Обаче като се разболя беба и всичко се провали. Аз ѝ ги варя и после с пасатора.

# 138
Сашко хапва вече тиква, тиквичка, морков и картофче. Много му харесва. Нооо картофа го запече ужасно

# 139
  • София
И аз ще правя, но и може да се наложи да давам и готови понякога.
Как са със съня вашите бебета? От 4-5 дни е ужас през деня. Има 2-3 кратки дремки от 30-40 минути. Дългата дрямка на обяд я няма, поне засега. Не му се стои много нито на гимнастиката, нито на люлката. Сложа ли го в количката и е доволен. Добре, че малко се позатопли времето, та обикаляме. Вечер заспива, но пак започна да се буди към 1-2 часа, примерно. Яде и заспива. Регресия ли е, скок в растежа ли е, не знам. Ама се върнахме в началото.

# 140
Ние започнахме днес захранването. Ще започна с готови пюренца, като порастне малко ще започна и да правя, но трябва да проуча от къде да взимам качествени зеленчуци и плодове (сигурно почти от никъде). За ЗВБ мисля, че трябва да е навършило бебето 6 месеца, той няма толкова, на 5 е, ама така или иначе аз не съм готова за този метод.

И при нас от около седмица е  доста тежко със спането. Започна да се събужда в 5:40-6:00 и не иска да заспи. Ще започна промяна в режима и дано да проработи, че като сменим времето в края на месеца... не ми се мисли. Заради ранното ставане върнахме пак 4та дряма.

Някой дали има прерпоръка за термос (подходящ за вода за бебета)?

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 17:38 от sedi_

# 141
Аз мисля да пробваме ЗВБ, ще изчакам да навърши 6 месеца и да покаже всички признаци за готовност. Сега чета книгата на Маги Пашова и намирам информацията за добре обяснена и синтезирана.

# 142
Готови-малките на Гербер...🥳🥣
Реших вчера.. да не дочакам 5м защото каката е на градина и ми по-спокойно,а и ми каза лл преди ваксина да бъде (10.10)

Някой да пере с бебо течен,вчера поръчах ужае ..ужасно 🥴

+1....Вчера спеше по 30-40 Мин също го НЯМАШЕ големия обеден сън ... ужасно...и днес стана в 6🥴

# 143
Аз съм за класическото захранване с пюрета, като мисля да започна към 5м. и половина. Тя е изключително кърмена и не проявява към момента интерес към храната. Как е при вас?
Аз гледах уебинарите във фейсбук на списание Кенгуру и училище за родители Ма-Ма.
Всъщност много допирни точки и още толкова различия в препоръките. Май съвсем се обърках.

Сега новото умение е започна да си хваща крачетата и все това прави от около 4-5 дни. И също непрекъснато обръщане по корем, може да стои така цял ден.

# 144
Аз съм за класическото захранване с пюрета, като мисля да започна към 5м. и половина. Тя е изключително кърмена и не проявява към момента интерес към храната. Как е при вас?
Макси е на изключително кърмене и проявява интерес към храната. Гледа ни и понякога отваря леко устичка, когато се храним с баща му.
Аз ще си изчакам да навърши 6м. или да прояви всички знаци. Към момента може да седи седнал с възглавници около него, но не го оставям за дълго, защото още ме е страх. Ще изчакам да заякне, както и да отмине избутващия рефлекс. Интереса вече казах, че си го има.
Ще правя ЗВБ.

# 145
И ние днес ще започваме с тиква. Щеше ми се да изчакам 5++, ама не беше качила много и педиатърката каза да почваме. Така или иначе е на 5+, за една седмица няма да се ядосвам 😀

# 146
Купувам готови пюрета.
Яде картофи,моркови,пащърнак,тиква,
тиквичка,
ориз ,праскова,ябълка,кайсия,бананова каша.
Повече обича плодови.😁

# 147
Днес увеличих лъжичките и веднага изпи ам 180 ...мисля,че млякото не й е стигало тези дни ама ще "захлеби"както се вика хаха
Два дни дали стигат за тиквата 🤷

# 148
От къде четете за захранването? Каква схема използвате?

# 149
С каката бях изтеглила това
https://bimbobam.com/2019/03/16/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D … 0%BF%D0%BE%D1%80/
Сега с второ не го мисля толкова много маййй ....е пак ми изскачат въпроси понякога🙂

Общи условия

Активация на акаунт