Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 259
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
Идвам да се оплача, че 4 или 5 дни вече Явор не иска да близне никакъв зеленчук и не знам какво да правя.. Всеки ден предлагам нещо различно, с или без месо, но няма успех. Пробвах и по различно време през деня, пак нищо. Най-много 2-3 лъжички и то с много мъка. Със следобедната каша с плод обаче няма никакъв проблем и се опасявам да не стане това, което майка ми се предупреждаваше..

Извинявай, но ми стана интересно - за какво те е предупреждавала?

Моето не се кефи на зеленчуците, а оризовата каша също не е а почит. Днес ще пробвам царевична каша. Давам ги без плод иначе.

# 766
Дами, как разбирате в коя лаборатория за кръвни изследвания вземат проби често на бебета и имат опит с мъници? Или да ми препоръчате някоя лаборатория, където са внимателни и мили, нещо около центъра (в София)?

Отидохме в най-близката Рамус по обяд/следобяд, когато няма хора. То където и да отидете ще го боли все пак го боцкат и после му натискат пръсчето за да източат колкото кръв е необходимо.

И ние отидохме в Рамус (в Лозенец) предиобед 10-11 нямаше хора и нашето човече не гъкна. Simple Smile Сестрата, която беше на смяна е изключително мила и каза, че не ги боли според нея, а по-скоро им доскучава, защото отнема някакво време цялото събиране на кръв от пръстчето. Носих една книжка, но той все пак надничаше да види какво му правят Grinning А на преглед при педиатърката .. за да го претеглят, може да крещи до небесата, ако му нарушиш дрямката. Simple Smile) Та, не мисля, че е много драматично взимането на кръв от пръстче.

# 767
Ох, не знам вече с този сън какво да правя... Вчера през деня много ѝ се спеше, будя я и след 2 минути пак заспива. Оставих я в крайна сметка да си поспи и тая нощ беше страшно. Спала е общо 3 часа нощен сън, през другото време будуване и игра... Сега ужасно много ѝ се спи, реве жално, аз не ѝ давам... Супер зле се чувствам и психически, и физически.

# 768
Идвам да се оплача, че 4 или 5 дни вече Явор не иска да близне никакъв зеленчук и не знам какво да правя.. Всеки ден предлагам нещо различно, с или без месо, но няма успех. Пробвах и по различно време през деня, пак нищо. Най-много 2-3 лъжички и то с много мъка. Със следобедната каша с плод обаче няма никакъв проблем и се опасявам да не стане това, което майка ми се предупреждаваше..

Извинявай, но ми стана интересно - за какво те е предупреждавала?

Моето не се кефи на зеленчуците, а оризовата каша също не е а почит. Днес ще пробвам царевична каша. Давам ги без плод иначе.
Бях писала преди няколко дни, беше ми казала да не бързам с плодовите пюрета, защото тя първо с тях ме е захранила и после не съм искала никакви зеленчуци да ям. 😑 Дали е възможно този отказ сега да е заради зъби? Все още няма пробило зъбче, но долния венец му е подут и ясно се очертава зъбчето отдолу.

А добавяш ли нещо друго към кашите или просто така ги предлагаш? Те са доста безвкусни без добавка. 😁

EllieFromTheValley, съчувствам, звучи доста изтощително това. Бих те посъветвала да стиснеш зъби няколко дни докато й се регулира съня и постепенно да го изместиш.

# 769
@zoya, честно казано се сещам само да слагаш плод в зеленчуковите за да яде и зеленчуци все пак и постепенно да намаляваш количеството.

@EllieFromTheValley препоръчвам работа с консултант по сън. При нас за 1 седмица успях да оправя всичко, като още първите дни имаше промяна. Може да опиташ и само с курс "Сънят на бебето" от Мамо, спи ми се (аз лично не успях да се справя сама, но някои хора успяват). Но като цяло, ако бебето вече е 6/6+, интевалите му на будуване обикновено трябва да са около 2.45-3:30 часа и не повече по 3 дремки. Като дневният сън максимум 3 часа. Доста трудно се учи бебе, което до сега е будувало по-малко да стои будно, буквано с инат.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 14:39 от sedi_

# 770
А има ли такива, които са въвели направо плод заедно с кашата за първи ден?
Вчера дадох ябълка, може ли днес да дам за първи път каша с вече дадената вчера ябълка?

# 771
Аз вчера така направих. Всички казват, че кашите са ужасни без нищо и реших направо с ябълка да дам.

# 772
Аз давам поне два дни нещо ново

Днес имаме излизания насам натам с колата и мм и следобед ще бъде на мляко

# 773
Marisol как въведе млечните?
Ами имах намерение още да изчакам, но реших да правя едни солени гофрети с моцарела и понеже нямах нищо подготвено за бебето, направо й дадох и на нея от тях. Тук е "виновен" и мъжът ми, който ме надъха да съм по-смела със захранването. Той искаше още на 5 мес. да й даваме какво ли не, едвам го удържах до 6ти месец 😁.

Ellie, подкрепям и аз за консултант. Иначе опитай по малко да намаляваш дневния сън, за сметка на нощния. При нас на около 2 часа общо дневен й е добре, ако откара над 1,30ч дрямка будя. През нощта не пали лампи, не давай играчки, не сменяй памперс и т.н. за да свиква бебето, че през нощта се спи. Също ако можеш отдели съня и будуването в различни стаи. Направи си стабилен ритуал за сън вечер и го следвай всеки ден. Ще се наредят нещата, спокойно!

# 774
Вчера дадох ябълка, може ли днес да дам за първи път каша с вече дадената вчера ябълка?

Аз. Мисля, че поне за трети път го пиша 😁

Млечните въведох с едно пюре с извара на БиоНино много го хареса.

# 775
Да, сетих се. Благодаря за отговора и извинявай. Нещо съм се паникьосала, това хранене не си го представях точно така. 😁 Малко съм объркана и изникват непрекъснато въпроси.

Аз. Мисля, че поне за трети път го пиша 😁

Млечните въведох с едно пюре с извара на БиоНино много го хареса.

# 776
Аз днес за първи път дадох пюре на БиоНино с тиква и картоф и добавих едно със загоровка пиле, че имах останало бурканче. Много хубава консистенция беше, гъстичко, зеленчуковите на Хип и Гербер са като сок и голямо мазане беше с тях.

# 777
Аз днес за първи път дадох пюре на БиоНино с тиква и картоф и добавих едно със загоровка пиле, че имах останало бурканче. Много хубава консистенция беше, гъстичко, зеленчуковите на Хип и Гербер са като сок и голямо мазане беше с тях.

Аз ако уцеля някое по-рядко слагам 1-2 лъжички каша, малко да стегне, че то иначе трябва да се пие.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 15:43 от sedi_

# 778
Да, буквално са като сок.

# 779
Ние днес ходихме на ПКК.С колектора не се справих,не съм го залепила хубаво и всичко беше изтекло.Трябва до 2 дни да отнеса нова проба.Много плака,като му боцнаха пръстчето,направо ужас.8,200 тежи,70 см.Следва да минем на Нефролог,ако имате препоръки за някой в София,моля споделете Blush

Общи условия

Активация на акаунт