Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 271
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
Аз давам към 150 пюре, а млякото 180. Моята дъщеря стана на 6 месеца на 18, минахме на Аптамил 2 и с него увеличих на 180.

И аз така. Ани е на 7 от вчера. Мисля, че 150 гр. твърда храна е достатъчно за момента.

Иначе Дени, в готовите пюрета месото е чувствително по-малко като количество от заготовките, които ти си добавяш по половин бурканче примерно. Та не е проблем и с тях да въвеждаш.

# 751
Да така е.Все пак реших на заготовки да карам,като не стигам до голямо количество.Даже тези бурканчета ги хвърлям след второто ядене почти наполовина пълни.Много ми се вижда половин бурканче месо за първоначално въвеждане,по 60 гр.

# 752
На 2-ка АМ не се ли минава след 6-я месец, т.е. от 7-я?

# 753
Педиатърката ми каза като навърши 6.

# 754
Да така е.Все пак реших на заготовки да карам,като не стигам до голямо количество.Даже тези бурканчета ги хвърлям след второто ядене почти наполовина пълни.Много ми се вижда половин бурканче месо за първоначално въвеждане,по 60 гр.

То не е изцяло месо, 30% е. Другото е оризово брашно и вода. Назад в коментарите обяснявах сметките.

И ние сме на 2ка от навършен 6 месец.

# 755
  • Варна
И аз никога не съм будила детето, за да го храня. Старите хора казват, че и съня храни.
Ние сменихме бибероните на шишета след 6-ти месец(6+). Но дупките са много големи и непрекъснато тече мляко от устата на Марти, и върнах старите с 4 капки.
Нашите хранения са през 4 часа, 4 часа и половина. Сутрин между 07:00 и 08:00, на обяд между 11:00 и 13:00, следобед - 16:00 - 17:00, за вечер 21:00, имаме и нощно хранене между 01:00 и 03:00 ситринта. Като млякото е 160 мл.

# 756
Хей момичета. Ние сме с количка buddy joy. Мноого съм доволна, не е мръднала, а направо и разказвам играта. Може би багажника се е пораскъсал, ама аз го тъпкам, че чак повдигам детето 🤣. Ние също минахме на 2ка АМ от навършен 6ти месец. Също и при нас бибероните за шишетата 6+ не са удобни и има изтичане на млякото, та и аз върнах 4 капки. Два пъти вече родителите ми идват на гости тази седмица, а Саши като ги види и започва да плаче изтерично. Незнам какво стана. До скоро така им се радваше....

# 757
За АМ попитах приятелка-майка и фармацевт. Тя ми обясни, че 2-ката не е толкова хранителна, както 1-цата. Може да се мине на 2-ка, когато има поне едно заместено  хранене.

# 758
Дами, как разбирате в коя лаборатория за кръвни изследвания вземат проби често на бебета и имат опит с мъници? Или да ми препоръчате някоя лаборатория, където са внимателни и мили, нещо около центъра (в София)?

# 759
Цибалаб централата трябва да взимат проби от бебета. Имат и стаичка за деца. Там ми харесва, че са с номерца и бременни и деца са с предимство. Освен това работят и в неделя.

# 760
Аз съм много доволна от нашата количка - abc design. Супер удобна, здрава и издръжлива на ежедневен тормоз 😀.

Вече въведох яйце и млечни, остават ми само риба и ядки и сме готови с алергените. Започнах да съм малко по-смела, за сега Луиза има интерес към всичко, вече започна да схваща дъвкането, вчера се справи супер и с лъжица. 😊

# 761
Marisol как въведе млечните?

# 762
Дами, как разбирате в коя лаборатория за кръвни изследвания вземат проби често на бебета и имат опит с мъници? Или да ми препоръчате някоя лаборатория, където са внимателни и мили, нещо около центъра (в София)?

Отидохме в най-близката Рамус по обяд/следобяд, когато няма хора. То където и да отидете ще го боли все пак го боцкат и после му натискат пръсчето за да източат колкото кръв е необходимо.

# 763
Бях чела една мама тук беше писала, че детето не е плакало изобщо. Аз не вярвах, че и при нас ще бъде така, но и моето дете не гъкна. Даже бодоха още едно пръстче, защото не се събра достатъчно кръв.
Имаче и аз отидох в най-близката лаборатория.

# 764
Идвам да се оплача, че 4 или 5 дни вече Явор не иска да близне никакъв зеленчук и не знам какво да правя.. Всеки ден предлагам нещо различно, с или без месо, но няма успех. Пробвах и по различно време през деня, пак нищо. Най-много 2-3 лъжички и то с много мъка. Със следобедната каша с плод обаче няма никакъв проблем и се опасявам да не стане това, което майка ми се предупреждаваше..

Общи условия

Активация на акаунт