МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 493
  • 412
  •   1
Отговори
# 405
Нещо има някаква грешка. ДНК фрагментациите излизат бързо, не се чакат. Пак не става ясно какъв е проблемът със спермограмата ако останалото е наред, а фрагментации не са изследвани.

# 406
А ако излезе, че има проблем с това, поправимо ли е, не знам, колко хора имат нездравословен живот, пак имат деца, ние след толкова лекарства, внимание повече от 1 година и половина не успяваме.
Какво е направил толкова, че да му се руши днк-то?
😔

# 407
При мм има само един проблем в спермограмата, заради който нямаме дете, но не можем да разберем от какво е причинено.
Направил е всякакви други изследвания и всичко е наред. Не знаем от къде е породен проблемът.
На 35 години, има си нормален здравословен живот, но е пълничък и понеже работи на смени,  не спи както трябва.
Съмняваме се от ковид ваксините, ял е 3 броя от тях.
Генетично не е податлив на такъв проблем.
Понеже не знаем проблема от какво е причинен, не знаем и как да го решим.
Най-близкото решение е инсеминация, но все още не се чувствам готова за това.

Няма как да е от ковид ваксините, мм има спермограми преди и след тях, няма разлика в стойностите, все са зле.
От къде знаете генетично към какво е податлив или не?
Инсеминация от репродуктивен ли е препоръчано? По принцип при мъжки фактор доколкото знам направо се препоръчва инвитро/икси.

# 408
Майчета и бъдещи майчета... Аз съм на 28, моят мъж на 32. Пиша тук вече с огромно отчаяние. От две години и половина се борим за детенце и нищо не се получава. Само за информация аз съм на поддържаща терапия Л Тироксин, дуфастон, инофолик комби и преднизолон. Откриха ми завишени стойности на надбъбречната жлеза и запушена лява тръба поради неустановени причини. Моят съпруг беше поискал да си направи и той изследване, защото не ни се получаваха нещата и отидохме заедно в Щерев. Там той беше дал 5% морфология по Крюгер , 22% бързи линеарни, 19% бавни, нормокинетични 41, акинетични 49% процента и общ брой на сперматозоидите 82млн. Диагнозата му беше нормозооспермия. Уролога там, каза че трябва малко да ги забързат и увеличат бройката и просто не мога да ви изброя колко много добавки му изписа. На месец давахме за него около 300 лв. Бяха към 5-6 вида . Доколкото четохме с тогавашната му диагноза щеше да бъде възможно естествено забременяване, но си рекохме , че щом доктора казва, че може да е по-добре защо да не ги пие. След половин година отива пак на изследване рязко качваме бройката на 238млн , но пък бързите падат на 5% бавните на 10,%. , акинетични на 79%, морфологията си седи и тя на 5%. Доктора каза, спокойно дори и да паднат още не се притеснявай, имаш много бройки и за ин витро имаш достатъчно.  Ето тук направо ни преряза. Аз напуснах Щерев, моят мъж също. Изминаха още един два месеца в които се лутахме и просто не знаехме къде да отидем и от колеги чухме за КИРМ Плевен. Уролога там му пуска спермограма от която и на двамата ни се подкосиха краката и му изписаха Трибестан и Меглюкон , защото се оказа , че тестостерона му е паднал в, а инсулина е на границата... Ще Ви приложа снимка, казвам ви накратко в Плевен ми проходиха тръбите и изписаха преднизолона.. в следващият месец почвам хапчета за стимулация и ще се запиваме за ин витро .. просто не издържаме вече с това лутане.. за наше огромно разочарование Щерев ни претупаха и не желаеха да ни лекуват , за да станат нещата по естествен път ..

Здравейте,

Аз бих посъветвала да идете на качествен уролог ,защото имате много близък до на моя съпруг резултат, с дефекти на главичката на сперматозоидите. Това показва варикоцеле в 99% от случаите.
Размотаваха ни по клиниките в Турция и Кипър близо 3 години, ембриони правихме с 300 зора само от свежи донорки в Кипър ( по мое настояване с донорки,за да видим къде е проблемът).

# 409
FB87003498BG, в крайна сметка имате ли успех някъде?

# 410

Не. От една страна МФ за който никой не ни спомена до преди 2 месеца,а от друга изтощението и нон стоп от трансфер на трансфер и тъпчене на конски дози естрофем, от които аз лично зацапвах постоянно. Имах вирус в матката, който изчистихме и от който НК клетките ми се бяха активирали.

Направихме операцията преди няма и месец на съпруга ми и ни пратиха да правим опити вкъщи.
ПС.  Имам резерв и имам дете от друг партньор.

# 411
Благодаря за отговора! Желая ви успех и късмет! Heart

# 412

Не. От една страна МФ за който никой не ни спомена до преди 2 месеца,а от друга изтощението и нон стоп от трансфер на трансфер и тъпчене на конски дози естрофем, от които аз лично зацапвах постоянно. Имах вирус в матката, който изчистихме и от който НК клетките ми се бяха активирали.

Направихме операцията преди няма и месец на съпруга ми и ни пратиха да правим опити вкъщи.
ПС.  Имам резерв и имам дете от друг партньор.

Желая Ви успех! Дано по-скоро да се получи така желаното от вас бебенце 🙏❤️

Общи условия

Активация на акаунт