МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 796
  • 417
  •   1
Отговори
# 405
Нещо има някаква грешка. ДНК фрагментациите излизат бързо, не се чакат. Пак не става ясно какъв е проблемът със спермограмата ако останалото е наред, а фрагментации не са изследвани.

# 406
А ако излезе, че има проблем с това, поправимо ли е, не знам, колко хора имат нездравословен живот, пак имат деца, ние след толкова лекарства, внимание повече от 1 година и половина не успяваме.
Какво е направил толкова, че да му се руши днк-то?
😔

# 407
При мм има само един проблем в спермограмата, заради който нямаме дете, но не можем да разберем от какво е причинено.
Направил е всякакви други изследвания и всичко е наред. Не знаем от къде е породен проблемът.
На 35 години, има си нормален здравословен живот, но е пълничък и понеже работи на смени,  не спи както трябва.
Съмняваме се от ковид ваксините, ял е 3 броя от тях.
Генетично не е податлив на такъв проблем.
Понеже не знаем проблема от какво е причинен, не знаем и как да го решим.
Най-близкото решение е инсеминация, но все още не се чувствам готова за това.

Няма как да е от ковид ваксините, мм има спермограми преди и след тях, няма разлика в стойностите, все са зле.
От къде знаете генетично към какво е податлив или не?
Инсеминация от репродуктивен ли е препоръчано? По принцип при мъжки фактор доколкото знам направо се препоръчва инвитро/икси.

# 408
Майчета и бъдещи майчета... Аз съм на 28, моят мъж на 32. Пиша тук вече с огромно отчаяние. От две години и половина се борим за детенце и нищо не се получава. Само за информация аз съм на поддържаща терапия Л Тироксин, дуфастон, инофолик комби и преднизолон. Откриха ми завишени стойности на надбъбречната жлеза и запушена лява тръба поради неустановени причини. Моят съпруг беше поискал да си направи и той изследване, защото не ни се получаваха нещата и отидохме заедно в Щерев. Там той беше дал 5% морфология по Крюгер , 22% бързи линеарни, 19% бавни, нормокинетични 41, акинетични 49% процента и общ брой на сперматозоидите 82млн. Диагнозата му беше нормозооспермия. Уролога там, каза че трябва малко да ги забързат и увеличат бройката и просто не мога да ви изброя колко много добавки му изписа. На месец давахме за него около 300 лв. Бяха към 5-6 вида . Доколкото четохме с тогавашната му диагноза щеше да бъде възможно естествено забременяване, но си рекохме , че щом доктора казва, че може да е по-добре защо да не ги пие. След половин година отива пак на изследване рязко качваме бройката на 238млн , но пък бързите падат на 5% бавните на 10,%. , акинетични на 79%, морфологията си седи и тя на 5%. Доктора каза, спокойно дори и да паднат още не се притеснявай, имаш много бройки и за ин витро имаш достатъчно.  Ето тук направо ни преряза. Аз напуснах Щерев, моят мъж също. Изминаха още един два месеца в които се лутахме и просто не знаехме къде да отидем и от колеги чухме за КИРМ Плевен. Уролога там му пуска спермограма от която и на двамата ни се подкосиха краката и му изписаха Трибестан и Меглюкон , защото се оказа , че тестостерона му е паднал в, а инсулина е на границата... Ще Ви приложа снимка, казвам ви накратко в Плевен ми проходиха тръбите и изписаха преднизолона.. в следващият месец почвам хапчета за стимулация и ще се запиваме за ин витро .. просто не издържаме вече с това лутане.. за наше огромно разочарование Щерев ни претупаха и не желаеха да ни лекуват , за да станат нещата по естествен път ..

Здравейте,

Аз бих посъветвала да идете на качествен уролог ,защото имате много близък до на моя съпруг резултат, с дефекти на главичката на сперматозоидите. Това показва варикоцеле в 99% от случаите.
Размотаваха ни по клиниките в Турция и Кипър близо 3 години, ембриони правихме с 300 зора само от свежи донорки в Кипър ( по мое настояване с донорки,за да видим къде е проблемът).

# 409
FB87003498BG, в крайна сметка имате ли успех някъде?

# 410

Не. От една страна МФ за който никой не ни спомена до преди 2 месеца,а от друга изтощението и нон стоп от трансфер на трансфер и тъпчене на конски дози естрофем, от които аз лично зацапвах постоянно. Имах вирус в матката, който изчистихме и от който НК клетките ми се бяха активирали.

Направихме операцията преди няма и месец на съпруга ми и ни пратиха да правим опити вкъщи.
ПС.  Имам резерв и имам дете от друг партньор.

# 411
Благодаря за отговора! Желая ви успех и късмет! Heart

# 412

Не. От една страна МФ за който никой не ни спомена до преди 2 месеца,а от друга изтощението и нон стоп от трансфер на трансфер и тъпчене на конски дози естрофем, от които аз лично зацапвах постоянно. Имах вирус в матката, който изчистихме и от който НК клетките ми се бяха активирали.

Направихме операцията преди няма и месец на съпруга ми и ни пратиха да правим опити вкъщи.
ПС.  Имам резерв и имам дете от друг партньор.

Желая Ви успех! Дано по-скоро да се получи така желаното от вас бебенце 🙏❤️

# 413
Здравейте, много ли е зле положението с тази спермограма Sad Може ли да препоръчате лекар за София? Има ли добавки, които биха помогнали в случая? Предстои да пуснем и микробиология заради левкоцитите…

До колкото разбрах това може да е сигнал за някаква инфекция. Имате ли годишните изследвания за кръв и урина от личния лекар поне да започнете с нещо не толкова скъпоструващо, че моите изследвания бяха 313лв и още ме държи.

# 414
Здравейте, много ли е зле положението с тази спермограма Sad Може ли да препоръчате лекар за София? Има ли добавки, които биха помогнали в случая? Предстои да пуснем и микробиология заради левкоцитите…

До колкото разбрах това може да е сигнал за някаква инфекция. Имате ли годишните изследвания за кръв и урина от личния лекар поне да започнете с нещо не толкова скъпоструващо, че моите изследвания бяха 313лв и още ме държи.
Пускахме микробиология, няма бактерия, но единични трихомони.. Вие какви изследвания сти пускали?

# 415
Пускахме микробиология, няма бактерия, но единични трихомони.. Вие какви изследвания сти пускали?

Значи може би сте открили причината? Неприятното е, че отнема време самото лечение и дори вземането на добавки казват, че отнема поне 2 месеца понеже отнема време за регенерацията. Аз си поръчах една добавка, но пишете ми на лично да не правя някаква реклама или нещо тук.

Ще отговоря малко по-подробно ако помогне на някого това.

Първо на своя глава след месеци опити си направих разширена спермограма. Резултатите бяха 1% по Крюгер.
Реших да си запазя час при андролог. Всичко беше наред при прегледа с ехограф.

(СУЕ и Глюкоза аз лично не направих, понеже седмица преди това минах годишните от личния лекар, но когато има глюкоза е хубаво да се изследва и инсулина. Отново пуснах ПКК понеже от личния не е с морфология)
ПКК+ДКК+Морфилогия
Глюкоза
СУЕ
Тестостерон
Пролактин
LH
Estradiol
Инсулин, FHS, TSH
Микробиология на еякулат - микоплазма, урея, трохомони, хламидия + гарднерелла (лабораториите имат някакви пакети, които включват няколко от изброените)
(за еякулата беше сутрин преди първото уриниране в стерилен контейнер, но не помня дали имаше въздържание)

Същи имаше: ХИВ, Хеп Б и Ц, Сифилис, които за мен лично не бяха нужни, но ги направих. Начинът ми на живот не предразполага да имам нещо такова. Също ако някой иска да ги изследва конкретно Б и Ц и ХИВ са безплатни ако дарите кръв.

# 416
Дженифър, трихомоназата е сериозна инфекция, която се предава по полов път, т.е. може и вие да я имате. Често мъжете нямат никакви симптоми, дори и да я имат. Задължително и двамата си пуснете ПСР тест за трихомони, прави се в Геника, може също така и да пуснете Фемофлор и Андрофлор да се види какви бактерии имате. Ако правите секс задължително с предпазни средства и НЕ се правят опити за забременяване, стимулация, инсеминации или трансфери, докато не се излекува инфекцията.

# 417
Дженифър, трихомоназата е сериозна инфекция, която се предава по полов път, т.е. може и вие да я имате. Често мъжете нямат никакви симптоми, дори и да я имат. Задължително и двамата си пуснете ПСР тест за трихомони, прави се в Геника, може също така и да пуснете Фемофлор и Андрофлор да се види какви бактерии имате. Ако правите секс задължително с предпазни средства и НЕ се правят опити за забременяване, стимулация, инсеминации или трансфери, докато не се излекува инфекцията.
Salsera, разбирам напълно, но за съжаление ПСР тестовете не хващат трихомони. Пакетът от Геника би хванал най много, бактерии и плазми. За хламидия също има уловки и различни тестове. Трихомоните се изследват в специални среди или най-добре опитен микробиолог/паразитолог да погледне проба под микроскоп. Лечението е почти невъзможно… Приятелят ми е изпил купища отрови и правил дълги курсове лекарства от БГ, Турция и Франция. Ако все пак някой има такъв проблем и се е излекувал, ще съм много благодарна да каже какво му е помогнало. Разбира се нямаме полови контакти, така че няма риск от презаразяване.

Общи условия

Активация на акаунт