МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 20 685
  • 432
  •   1
Отговори
# 420
FBID100000475540188, за съжаление много тежък мъжки фактор. Направо сте си за инвитро, дори може да се прибегне и към оперативна намеса, ако не извадят здрав материал. Предполагам, че и ДНК фрагментацията е много зле с този материал. Задействайте се колкото може по-скоро за Фонда. Трябват ви 2 спермограми в рамките на месец, становище от уролог и да подадете документи. До 43 г на жената имате право на инвитро по Фонда. Действайте. Мъжа ви бил ли е болен от нещо наскоро - вируси, Ковид, полови болести, други болести?
Имате ли изсл-я за хламидии, микоплазма, уреаплазма?

# 421
Ми не, нямаме все още никакви други изследвания. Скоро имам час при доктора, който избрахме, за да ни насочи.
Няма ли някаква възможност това да са моментни резултати, повлияни от Ковид, друг вид инфекция, притеснението около пробата и тн.?
При мен предстои ЦС и проверка на ов.
Благодаря Ви за съветите. 🌺🌺🌺

# 422
Притеснението няма как да влоши спермограмата, най-много обемът да е по-малък.

За съжаление резултатите наистина са много лоши, според мен не е временно и в резултат на прекарана болест.

# 423
Майчета и бъдещи майчета... Аз съм на 28, моят мъж на 32. Пиша тук вече с огромно отчаяние. От две години и половина се борим за детенце и нищо не се получава. Само за информация аз съм на поддържаща терапия Л Тироксин, дуфастон, инофолик комби и преднизолон. Откриха ми завишени стойности на надбъбречната жлеза и запушена лява тръба поради неустановени причини. Моят съпруг беше поискал да си направи и той изследване, защото не ни се получаваха нещата и отидохме заедно в Щерев. Там той беше дал 5% морфология по Крюгер , 22% бързи линеарни, 19% бавни, нормокинетични 41, акинетични 49% процента и общ брой на сперматозоидите 82млн. Диагнозата му беше нормозооспермия. Уролога там, каза че трябва малко да ги забързат и увеличат бройката и просто не мога да ви изброя колко много добавки му изписа. На месец давахме за него около 300 лв. Бяха към 5-6 вида . Доколкото четохме с тогавашната му диагноза щеше да бъде възможно естествено забременяване, но си рекохме , че щом доктора казва, че може да е по-добре защо да не ги пие. След половин година отива пак на изследване рязко качваме бройката на 238млн , но пък бързите падат на 5% бавните на 10,%. , акинетични на 79%, морфологията си седи и тя на 5%. Доктора каза, спокойно дори и да паднат още не се притеснявай, имаш много бройки и за ин витро имаш достатъчно.  Ето тук направо ни преряза. Аз напуснах Щерев, моят мъж също. Изминаха още един два месеца в които се лутахме и просто не знаехме къде да отидем и от колеги чухме за КИРМ Плевен. Уролога там му пуска спермограма от която и на двамата ни се подкосиха краката и му изписаха Трибестан и Меглюкон , защото се оказа , че тестостерона му е паднал в, а инсулина е на границата... Ще Ви приложа снимка, казвам ви накратко в Плевен ми проходиха тръбите и изписаха преднизолона.. в следващият месец почвам хапчета за стимулация и ще се запиваме за ин витро .. просто не издържаме вече с това лутане.. за наше огромно разочарование Щерев ни претупаха и не желаеха да ни лекуват , за да станат нещата по естествен път ..

Здравейте,

Аз бих посъветвала да идете на качествен уролог ,защото имате много близък до на моя съпруг резултат, с дефекти на главичката на сперматозоидите. Това показва варикоцеле в 99% от случаите.
Размотаваха ни по клиниките в Турция и Кипър близо 3 години, ембриони правихме с 300 зора само от свежи донорки в Кипър ( по мое настояване с донорки,за да видим къде е проблемът).

Ами всъщност го изследваха за варикоцеле в предходна болница и в Плевен също. Няма такива данни . Причината според докторите в Плевен е заради ИР , тя смъквала тестостерона и вследствие се влияе и плодовитостта. ММ започна диета и за един месец успя и свали 7кг . Нямам търпение да отидем на преглед и проверим какво стойности ще даде .

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 23:15 от Mimii23

# 424
Бях писала по темата преди няколко месеца. При ММ значително се влоши СГ. От 40-80млн броя, само 7-8 броя. Пи антибиотици и след лечението: най-добрата СГ до момента.

Така че има вероятност и да е моментно като при Мм, но не искам да давам надежди, не съм специалист. При нас беше съкрушително, защото ни казаха, че и инвитро не може да се направи с този резултат.
Допълнителни изследвания и контролна СГ след време ще са най-показателни.

# 425
При мъжете повечето бъгове са временни, да. Ние също бяхме с много, много лоша СГ преди 2 години, но Слава Богу се подобриха нещата. Така че, пуснете Андрофлор да се види дали няма някаква инфекция, тестове за Ковид ( ПСР), за полово-предавани болести, да се сети дали е боледувал наскоро или дали е изкарал заушка като дете. Проверете дали няма диабет или друго, което може да се отключи. Ковида удри много гадно върху потентността, кръвната захар, кръвното налягане.

# 426
Здравейте и от мен момичетеа,
имам огромна дилема - да продължа ли с доктора, с който съм била до сега - д-р Владимиров, или да го сменя?
Колебая се между д-р Станулов и д-р Македонова.
Моята история започна 2020 г. и е следната:
Здравейте,

С мъжки фактор сме - азооспермия обструктивна/мъжът ми изобщо няма канали през който да излиза материал и за да се вземе такъв му се прави биопсия/. Към момента има две направени.
Имам две стимулации и общо 7 или 8 трансфера.
От първата стимулация, имах 3 трансфера, но нямах успех и се наложи да правим втора. След нея на свеж трансфер забременях и родих живо и здраво дете, за което съм много благодарна. Родих 2022 г.
Миналата година правих нов трансфер, след който забременях, но в 15та седмица трябваше да се прекъсне бременността по мед. причини... и направихме аборт. Sad
Сега юни пак правих трансфер, но беше без успех.
Имам две останали ембриончета, които за 4CC и шанса за успех клони към 0... Все пак ще ги върна по настояване на д-р Владимиров и д-р Станулов, с който правих консултация, но за мен там надежда няма.
Със сигурност искам още едно детенце, въпреки че ме е страх, защото пак трябва да мина през всичко и пак трябва да се прави биопсия на мъжа ми.
Моля Ви за съвет.. До сега бях при д-р Владимиров, но мисля да го сменя, основно заради тежките стимулации, които прави.
Насочила съм се към д-р Станулов, но все още имам колебания.
В момента съм на 33 години, а мъжът ми е на 34.
Препоръчайте ми лекар или споделете при кой лекар сте успяли с тежък мъжки фактор.

Благодаря на всички предварително!!!

Успех на всички в пътя, който сме поели!!!

# 427
Върнете си двете ембриончета и се преместете, ако ще се чувствате по-спокойна.
2022г. Не е толкова отдавна, едва ли се е променило нещо кой знае какво при д-р Владимиров, но щом искате да се преместите - нищо не Ви спира.
Щом д-р Станулов Ви е допаднал (Оставам с впечатлението, че вече сте имали контакт с него) не виждам какво толкова се чудите 🙂
Успех, каквото и да решите! 🙏

# 428
В момента има много мнения на жени, споделящи че ембриологията в  Доверие където работи д-р Станулов не е на ниво и Ви съветвам да обмислите хубаво дали точно при него да се преместите щом сте с тежък мъжки фактор. Ние успяхме при него с тежък мъжки фактор, но докато беше още в Афродита и като цяло при нас беше чист късмет и случайност, че успяхме, защото ми заносаха 26 яйцеклетки в рамките на две стимулации, от които успяха да направят само един ембрион. Но и при нас нямаше нужда от биопсия. А при вас е особено важно да сте на място с опитен уролог, който да направи биопсията на мъжа Ви, както и опитен ембриолог да оплоди яйцеклетките. Д-р Станулов каза ли кой щe оперира мъжа Ви и имат ли опит и успех с такава процедура. Което ме води към следващото което искам да кажа, а именно, в никакъв случай не подценявайте потенциала на даден ембрион само по морфологичната му оценка (по хубост). Аз забременях с единствения бластоцист който беше станал от 26 яйцеклетки и който беше с качество 3CB. Сега едно прекрасното бебе. Шансът за успех на ембриони с качество 4CC не е 0, а около 20-30%. Това което мога да ви посъветвам е или да останете там където сте имали вече успех, или да се преместите, но след като проучите кои са уролозите, които ще направят биопсията на мъжа Ви, какъв опит имат и какъв опит имат ембриолозите на съответното място. Винаги може да помолите за по-лека стимулация, ако само това Ви притреснява.

# 429
Д-р Станулов не се ли премести заедно с част от ембринолозите на Афродита в Доверие?

# 430
Д-р Станулов не се ли премести заедно с част от ембринолозите на Афродита в Доверие?

Ключовата дума е "част". Главният ембриолог Георги Дойчев си остана в Афродита.

# 431

Ключовата дума е "част". Главният ембриолог Георги Дойчев си остана в Афродита.
Разбирам. До колкото бях чела си е тръгнал с тези, с които е работил в Афродита. Не съм пациент нито на Д-р Станулов, нито на Афродита, просто питам.

# 432
А можете ли да ми препоръчате добър инвитро специалист, който работи с добри ембриолози и уролози?

Общи условия

Активация на акаунт