🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 492
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • София
На мен ми харесват Берке и Биляна. Изглежда любовта им е истинска, чиста и навина, точно като в книгите и филмите, а това екзотично място на което са налива още масло в огъня. Кой ли не иска да е на тяхно място сега, особено ако е млад и безгрижен.
Искрено се надявам в момента да са заедно, но не съм се интересувал нарочно.

Марина е много хубава естествено жена. Без никакви намеси, както майка я е родила, вече са рядкост такива жени по форматите ни и няма как да не направи впечатление. А за майка на две деца има убийствено тяло.

Интересни игри. Очаквах Бистра да спечели с лекота, но Рената показа отлично самообладание и победата и още веднъж идва да подскаже, че на тези игри почти всичко може да се случи и всякакви прогнози са много рискови.
Втората игра си беше идеална за Бистра и логично спечели, оставаше и на нея да падне. Нямаше как... Браво и на Иван и Грозденка. Мисля, че Бистра можеше да остане още да виси, не беше достигнала предела си.

Грозденка си призна, че е гепила едно барче, т.е. да разбираме не нейно барче. Но едва ли тя е крадеца, който се търси. Явно не е било заснето и никога няма да разберем кой е.

Според мен Бистра направи сериозна грешка така открито да придърпа Дзами, като по този начин обаче навреди не само на себе си, но и на Дзами. Аз ако бях на негово място, щях да откажа и да и кажа, да говори открито пред всички, но не се съобрази Дзамито.
Твърде рано в играта Бистра си сложи мишена на гърба и то и в трите лагера. Това е лоша стратегическа игра.

Радвам се, че участниците са наясно с това което ги чака във фаза 2. Няма скрито-покрито, като в много други формати. Картите са свалени на масата и участниците имат време за стратегия, а самата стратегия не се издава. Браво!

Венци златни ръце има. Какви гребенчета направи за жените. Прави ми впечатление от малкото кадри, които дават с него и от някои синхрони, че той е най-деен в облагородяването на лагера им.

Марина и Шериф абдикираха. Или по-точно вече си имат помагачи-балансьори в лицето на Берке и Секулички.
Четворната коалиция е превзела лагер 2 като един истински октопод с пипалата си.

Според мен към момента пакта за ненападение все още важи и повечето скандали са само буря в чаша вода. Но с поведението си Мая, Бистра и Дзами може да са причината в най-скоро време това примирие да приключи. Но засега все ми се струва, че ще се стреля по лагер 2. Без значение кой ще е златногривния.
Така че на дуел ще са или Кирил, Иван и Грозденка или Мая, Иван и Грозденка. Зависи кой ще е златногривен, но и зависи и от решението на Мая. Но нали всичко се прави с цел тя да се върне в играта с 3 гривни на ръката.

На 90% Грозденка е аут!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 14:41 от Diavolo

# 541
За Грозденка аз не коментирам, защото не е единствената, която краде храна.  Именно Грозденка за първи път постави въпроса че някой краде, и заяви че няма да се съобразява с другите. Явно е решила "щом един може да краде, позволено е на всички". Не я оправдавам, но я разбирам, от самото начало трябваше да вземат крути мерки.

Шериф и Марина много безотговорно казаха, че не искат да са цербери, това мирише на популизъм. Шериф хубаво иска да контролира храната, но това че отставя продукти да се развалят, защото не ги употребява не говори добре за него. Впрочем Шериф се оказа голям популист, първо налага контрол на храната, после раздава мекици на другите лагери без да се допита до своя лагер, и накрая като разбра че се краде вдигна ръце, за да не се скара с никого. Да не говорим, че от толкова контрол картофите се развалиха
 Разумният човек планира как да си разпредели ресурсите. А тактичният човек се съобразява с общоността си.

----
Иначе малко пояснение на горния въпрос
-разделиха се на лагери, нещо което никой не ги караше насила. Заграбиха храна кой как може. Сега е въпроса как ще я разпределят. Лагер 1 имат най-качествена храна, Лагер 2 - най-много, Лагер 3 - най - малко. Лагер 2 са много гърла, но наложиха някакъв контрол. За лагер 1 не съм сигурен, в Лагер 3 няма контрол
-всеки който спечели лидерска битка или битка за златна гривна печели храна за един човек (на практика една дълбока паница напълнена догоре). Другите имат право да се възползват, но храна за 1 разделен на 10 не е много
-морето предлага морски дарове, джунглата - плодове. Но трябва да си направиш огън и да имаш нож. Ако нямаш нож трябва да си приспобиш камък или кост от животно. Ама то не става с мързел - отнема часове.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:30 от Лорд Сняг

# 542
Рената няма мигрирал филър, нито мустак, а ужасна пигментация , но и без нея е като змийче.

Марина ми е много сладка прилича на Пипи Дългото Чорапче 😊

Ако на Полковника нещоТО му излезе ще е супер за рейтинга.

Берке ще даде фира заради Биляна.

Бистра каза на Дзами, защото той като златогривен сключи Пакта, който е вече супер безмислен и най-вероятно трябваше да се преразгледа със ставането на Гогов на златогривен или трябваше да има срок.
Дзами не виждам кой му е реална партия в Лагер 1 реално, засега е ясно, че го играят вечна дружба на народите, но имаше вметки, че всъщност неговите хора са в лагер Глория ( с които се познават вече)  и тогава към тях прибавяме Мая и Бистра и стават 7 човека.

# 543
Аз също мисля, че Бистра си сложи мишена на гърба в старанието си да осигури на Мая връщането в кастата на богатите. Освен, че събра гривни и показа силните и слабите си страни в игрите си създаде и “неприятели”. Според мен играе доста първосигнално и без дългосрочна стратегия.
По отношение на това, кои участници ни показват, мисля че е нормално да ни покажат тези, покрай които има някаква интрига в текущия ден / цикъл.
Това, че храната не стигала, защото участниците я оставяли да се развали или мухляса ми е странно като разсъждение. Сигурно и те като нас нямат идея как и за колко време могат да съхранят продуктите при съвсем различни температури и влажност,  при това на открито. Чудя се обаче защо в лагера на Мимо няма конфликти за храната, а те уж бяха с най-малко.

# 544
Тоя пакт аз останах с впечатлението че се сключва само са седмицата. Понеже не го уточниха това той се обезмисли.

Дзами се изявява като някакъв тартор, отделно сключването на пакта.Бистра прояви несъобразителност, че той не е капитан, а неофициален лидер (и то не единствен). Постъпката ѝ бе много глупава. Защо ви обяснявам, че е наивна.  Остави се Мая да я води за носа.

Отделно от това не бе етично да го пита "да номинирам ли Рената", защото той може да е в лоши отношения с нея. А още по-неетично бе че се опита да се скрие зад гърба на Дзами и той да каже решението ѝ на Рената. Етиката изсикваше тя да застане пред лагера и да каже "Рената реших ти да си едната номинирана". Бистра не иска да е враг с никой, ама това ще ѝ изиграе лоша шега, защото издава бехарактерност. Човек не може да е приятел с всички, избира си някой.

Не харесвам Рената, но се зарадвах че би. Бистра "летеше" в облаците, Мая я бе надъхала и тя си повярва. Имаше нужда от "приземяване"

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 14:04 от Лорд Сняг

# 545
Кънчо, брат, като стенещата Миртъл си. Всичко живо ти е криво, сал ти прав.

Ох, СлаБе, цвиля от смях! Цвиля! Smiley Чудех на кого ми напомня този дивен ДЖ/студент, а то - на Стенещата Миртъл! Smiley

Допълвам: Да, Кънчо е един от онези герои, които седяха по-добре в миманса. Като се показа под прожекторите, лъснаха завист, мрънкане и слабохарактерност, в комбинация с мързел и лукавост. Но пък ми беше интересно да видя, че Кънчо е гъст с Владимир и Еляса, освен със Сашо. Очаквам от него скоро да се завърти около някой в Лагер 2 и да затопли отношенията и там.
Иван, пък, е на другата крайност - неочаквано за мен, ми стана симпатичен. Справи се добре с игрите, умее да се надсмива над себе си, загуби с достойнство и за капак, намери сили да утешава Грозденка. Все по-симпатичен ми е и Владимир. Определено успя да надделее в спора с Дзами, просто защото запази присъствие на духа. Всеки път, когато Дзами влиза в конфликт с някого, се държи като 19-годишно пишлеме - обижда, прекъсва, говори супер много и надъхано. Един път му мина номера с Яна, защото тя замълча и беше гузна, че е "крала", после му мина номера с Гогов, защото Гогов е същия и си се надвикваха, но сега с Владимир не се получи точно така.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 15:56 от Gripping

# 546
Кънчо, брат, като стенещата Миртъл си. Всичко живо ти е криво, сал ти прав.

Ох, СлаБе, цвиля от смях! Цвиля! Smiley Чудех на кого ми напомня този дивен ДЖ/студент, а то - на Стенещата Миртъл! Smiley

Топ топ топ Joy Joy
Много досаден

Всъщност Марина, по мои наблюдения, има филър в устните, така че не е абсолютно натюрел, но тялото и е абсолютни адмирации за жена, родила две деца.

# 547
Рената има стабилен мустак, причинен от пигментация и не е първата участничка в риалити, при която се наблюдава. Правят си лазер над устната и после не се мажат достатъчно често със слънцезащита и цъфват.

Аз имам много странни отношения с религията, но Бистра не ме натоварва. Не прекалява и говори за това в правилните моменти.
Веднага ви давам пример с човек, който е олицетворение на това, което ме дразни в "религиозните" (кавичките не са случайни) - Георги Валентинов в последния "Сървайвър".

# 548
Щом се вижда златната гривна на ръката на Бистра от промото, то тогава залагам, че ще прати за елиминация Мая, Грозденка и някой от новите мъже - така ще имат двоен шанс някой  от нейният отбор да обере трите гривни, а тя като златногрива ще спаси другия. Предричам отпадане на Грозденка довечера.

# 549
За Мая и Грозденка разбирам, но е глупаво да праща човек от новите двама. Така в лагер 3 ще останат трима на петима в полза на Мимо.
По-логично е да прати Мимо,  Мая и да речем Грозденка и да спаси Мая.

# 550
Ако прати Миро или Йочколовски, му дава шанс да спечели още две гривни и да може да участва в битката на богатите. Друг е въпросът, че ако прати някой от новите може да подлее вода на Мая и да ѝ изяде шанса да си спечели още 2 гривни. Бистра така или иначе няма да избере Миро, Йочколовски или Мая, ако има и някой друг с тях. Т.е. трябва Грозденка, примерно, да спечели и Бистра да избира между Мая и Миро, за да изгони един от тях.

# 551
Е как ще е глупаво като и двамата от нейната група ще се върнат - единият от играта с три гривни, другият от спасяване с една допълнителна гривна от продукцията. Това в случай, че Грозденка не ни изненада и тя да победи.

# 552
Бистра на първо място ще иска да даде възможност на Мая да спечели гривни според мен, особено ако властта да спасява е в нея този цикъл. И за да стане това, трябва да изпрати 2-ма по-слаби от нея. Грозденка и Иван са добра опция, защото тогава със сигурност един от лагер 2 ще отпадне, ако целят все пак да се запазят като лагер. Иначе и Мимо е вариант, но тогава се рискува третият човек да спечели и да трябва да избира между Мимо и Мая, в който вариант е ясно, че Мимо ще отпадне. Ако не спаси сега Мая, следващият цикъл има голям шанс гривната да е в някой друг и да се пробват да я елиминират, защото вече двете ги виждат като стратегическа заплаха.

# 553
Е как ще е глупаво като и двамата от нейната група ще се върнат - единият от играта с три гривни, другият от спасяване с една допълнителна гривна от продукцията. Това в случай, че Грозденка не ни изненада и тя да победи.

Първо няма гаранция че Грозденка няма да победи. Второ ако Бистра изрита представител на друг лагер, ще останат в най-добрия случай 4 в едната фракция - Мая, Бистра и евентуално двамата нови. В другата фракцияще са Кънчо, САшо, Мимо, Нина и Яна. А мисля че и други жени имаше.  усещаш ли как ти куцат разсъжденията? Нали в такъв случай другата фракция ще определя темпото, защото при гласуване винаги ще печели.
Смисълът е да разкарат Мимо, защото всички се водят по неговия акъл, а той е мързеливец

за мен правилната опция е Мимо, Мая и един трети слаб играч - да речем Грозденка. Тогава Мая е сигурна, защото дори да е накрая с Мимо или Грозденка  Бистра ще я спаси, а има  66, 66 шанс да изрита Мимо. но не очаквам от Бистра да играе тоя вариант, за да изрита Мимо трябват топки, а тя е слабохарактерна и иска да е приятел с всички

# 554
Гледам надкаст със Симеон и обясниха за играта с раците. Намалили са теглото, защото една част от раците са избягали от капаните, а те са разбрали чак когато двамата са започнали да ги изкарват от морето.

Общи условия

Активация на акаунт