🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 49 997
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Актуална цена на пълен билет за възрастен за Долмабахче сарай - 1200 турски лири... За деца и студенти - за да се ползва намаление трябва да се представи ученическа карта или студентска... На входа има отделни каси за в брой и с карта.

# 16
Някой да има зимното разписание на Шехир и новите тарифи, че сайтът не се отваря.
Да, за съжаление все още не може да се достъпне, но ако си свалиш приложението на телефона, може да видиш цените и при задаване на направление излиза и разписание.
Иначе файл с цялото разписание (т.е. малката книжка Simple Smile ) пак не може да се изтегли.

В биото на профила на Шехир в ИГ има линкове, но и те не се отварят.
В коментари обаче прочетох, че няма голяма разлика от лятното разписание.

Има един друг сайт, но и там още стои лятното разписание.
Изобщо трудна работа. Sad

Ако, някой вече се е сетил да си вземе книжка от Истанбул, може да ни скрийншотне Simple Smile някое направление.
От мене малко цени  от приложението (дано са актуални).

# 17
  • София
Някой да има зимното разписание на Шехир и новите тарифи, че сайтът не се отваря.
Аз имам новото зимно разписание, което е валидно от 9 септември 2024 до 22 юни 2025год.
Сайтът се отваря само с турски IP адрес с VPN
ПДФ е файла и няма как да го кача тук.
Ще го кача във ФБ групата за Истанбул и от там ще може да го изтеглите
ПС. Вече го качих във ФБ групата затова можете спокойно да си го изтеглите от там

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:46 от Роже

# 18
Много ти благодаря, Роже! Скоро се опитах да отворя линка към първия апартамент, който беше споделил, но не става. Знаеш ли дали е спрян от отдаване? Иначе вторият апартамент се отваря.

# 19
  • София
Много ти благодаря, Роже! Скоро се опитах да отворя линка към първия апартамент, който беше споделил, но не става. Знаеш ли дали е спрян от отдаване? Иначе вторият апартамент се отваря.
Ако говориш за апартамента в Юскадар от АирБнб- да, в момента е спрян от предлагане, защото собственикът му прави ремонт.

# 20
Да, ясно, благодаря за инфото!

# 21
Роже,  благодаря за разписанието! ❤️
Изтеглих го и това вече е половината от подготовката ми за пътешествието.
😂 😀
Надявам се най-късно до 7.11. да съм реализирала третото за тази година.
Понаправих резервации за хотел, чакам приятелката ми да се освободи от ангажиментите си и да заковем датата.

Тя е ходила само веднъж преди 💯 години, но не проявява претенции към програмата.
Иска само плаване с корабче. 😂
Най ми е лесно и без това на ред е Саръйер.
Еми,😍 давай предложения, знам, че ти е любим квартал! ❤️

Някой знае ли колко стана входът за Йълдъз палас?

А някой ходил ли е в този Булгур палас?

Ето и малко видеа от мене, които ме заинтригуваха и може би ще влязат в плановете ми.
https://www.instagram.com/reel/C5q8ktVrpKV/?igsh=MWlzcnl4dDVvaWlvaA==

https://www.instagram.com/reel/C97-YVKtpdJ/?igsh=OHVwMXQ1NG5jNzJh

https://www.instagram.com/reel/C_Le0VZNz0C/?igsh=MWN3dzVyNzNjZzBhNg==

# 22
pepel_ot_rozi, входът на Йъдъз е 850 лири.

Бях в Булгур палас и на мен много хареса, но аз като цяло си падам по такъв тип пространства, гледката също е уникална! Принципно се влизаше с qr код от appa Istanbul Senin, но там регистрацията без турски номер не е възможна и като чужденци ни пуснаха без проблем.

Аз за Саръйер ти препоръчвам Sadberk Hanım Müzesi и Sakıp Sabancı Museum(до Емиргян), за хапване последно съм била в Araka, Pero и Taka balik, където хапнахме много вкусен балък екмек.

# 23
Неолитка😍, много благодаря! ❤️
Сега ще прехвърля това в записките и ще започна лека - полека да разглеждам (и мечтая 😊).

Йълдъз отпада, съжалявам, но за друго ще ги дам тези пари. 😂
Тоз дворец няма ли си нещо като безплатна градина например? 😀
В моите списъци мисля, че имам още други неизследвани кьошкове и май безплатни- ще погледна и ще ви информирам.
Но мога и само да плавам и да ям. 😂
Особено това последното много ми се получава. 😉 😜

# 24
И аз ще заплавам за на там другата седмица Wink Корабчетата от Саръйер към Каракьой май вървяха по на рядко нали? Да знам като седна на това кафене дето го пуснахте, кога да се надигна Joy

# 25
  • София
Пепелче, да отидеш в Саръйер и да на хапнеш бюрек за мен е престъпление. 😃 Това е техният специалитет. Задължително си взимаме парче от този с кайма. Вътре слагат кедрови ядки и стафиди. И парче със сирене взимаме, но той е по-традиционен. Също е вкусен.

# 26
А къде да го намерим Simple Smile ? Има ли конкретно място или по всички пекарнички е популярен?

# 27
  • София
А къде да го намерим Simple Smile ? Има ли конкретно място или по всички пекарнички е популярен?

Яли сме на 2-3 места. Навсякъде е вкусен. После мога да пусна линкове от лаптопа, защото в момента съм седнала на едно столче на плажа, топнала съм краци в Средиземно море и чакам да видя залеза. 😃

В Sakıp Sabancı Museum може да се влезе безплатно в градината му. Приятно е. Има и гледка към Босфора.

# 28
Е, щом е популярен, ще го намерим. Почивай си сега като си на почивка.

# 29
Таничка, Heart това с каймата в Турция хич не ми се получава, също и със сладкишите с прясно мляко.
Всичко ми мирише на овца и кюнефето даже, може би заради кашкавала и каймака отгоре.
А необяснимо защо, но само сирене, кашкавал и бьорек със сирене хапвам с кеф , така че поне това ще гледам да опитам в Саръйер. 

Ох, край- извадих едни турски кори от фризера. Simple Smile
Бяха ми спомен от една юфкаджийница в Бебек близо до френската сладкарница. Simple Smile
Дано още стават за нещо, че от юни месец все ги отлагам за "като отслабна". Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт