🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 49 997
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз ще заплавам за на там другата седмица Wink Корабчетата от Саръйер към Каракьой май вървяха по на рядко нали? Да знам като седна на това кафене дето го пуснахте, кога да се надигна Joy
Espressolab Sarıyer Eski Büyükdere İskelesi

https://maps.app.goo.gl/gKMCNf3L2YKZVfXF7
41.161020, 29.046005
https://maps.app.goo.gl/e7m143JYxo85HVMo8
https://maps.app.goo.gl/BY4utdtPUzD6s6yN6

# 31
“Тичам” да ви кажа и тук голяма новина хаха Кулата Галата е с безплатен вход до 6 октомври.

# 32
Що ли да не сме на 07.10 в Истанбул😡😡

# 33
“Тичам” да ви кажа и тук голяма новина хаха Кулата Галата е с безплатен вход до 6 октомври.
От къде е инфото, сигурно ли е и дали включва 6 октомври?

# 34
От къде е инфото, сигурно ли е и дали включва 6 октомври?

Има голям културен фестивал, включително множество безплатни изложби в Истанбул. Едната е в изложбената част на Галата. Едно момиче ми потвърди в Инстаграм, че вчера е влязло безплатно, имало голяма опашка, но вървяла сравнително бързо.

Фестивалът е от 28.09 до 06.10, като Галата и Дворецът на Ибрахим Паша са с безплатен вход, заради изложбите в тях.

https://www.instagram.com/p/DAbiERbspeH/?igsh=MXhmMDhyZWJkcHNubw==

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 10:09 от Neolita

# 35
Минах днес. Наистина е безплатно, но опашката е огромна. Колкото и бързо да върви, ще падне голямо чакане. Аз бях тръгнала за сладкарницата с Дубайския шоколад, но и за нея опашката беше голяма. Пак не успях да го опитам този десерт.

# 36
Преди време питах, ама забравих какво ми обяснихте. 😂 Къде точно в парка Гюлхане е това водохранилище - дайте някакъв ориентир?
Безплатно ли е или вече има вход и там?

Дубайския сладкиш ще го прескоча значи.
Аз още не съм опитвала соук баклавата, ама като си помисля, че е с мляко и малко се двоумя.
Май пак ще заложа на Сан Себастиан. 😂

# 37
    # 38
    Пепелче, цистерната си е безплатна и е толкова малка, че не допускам, че е възможно да и сложат вход.

За дубайския шоколад има много опции, знаеш къде съм споделила хаха
    Студената баклава на мен ми хареса и не усетих “екстра” аромат, а аз имам голям проблем с някои млечни. В Хафъз Мустафа съм я опитвала два или три пъти

# 39
    Пепелче , от централния вход на парка Гюлхане като влезеш и походиш на вътре  ,  намира се отдясната ти страна, ориентир е тази чешма ( моя снимка) , втората снимка е как изглежда сградата ( от интернет) , водохранилището Гюлхане е малко.

# 40
    Благодаря ви за отговорите! Heart
    Ориентирах се.
    Гюлхане винаги ни е било по път и не сме пропускали да влезем, но сега се сетих за цистерната.
    Хубаво ще е да я видим, не толкова заради мене, а за дружката.

Не зная защо никога досега не съм обръщала сериозно внимание какво пишете по въпроса за чейндж бюрата.
    Винаги съм разчитала на дебитната карта, въпреки че задължително нося и някое и друго евро за "всеки случай", но такъв не е имало. Simple Smile
    Та след толкова години посещения в Истанбул, реших и аз да се поинтересувам къде обменяте без притеснения за някакви тарикатски номера.
    Помня , че Таня препоръчваше някакво бюро, но и не само тя.
    Моля, дайте инфо за предпочитано от вас място, където обменяте валута.

Нахвърлях някаква програма с голямо "корабоплаване", направо получих морска болест. Simple Smile
    Не мисля, че ще успеем с всичко, но за спокойствието на моята спътничка, която е новак и затова оптимист. Simple Smile
    Аз лично се целя главно в Саръйер, защото другото съм го "минавала" неведнъж, та поне да има нещо ново и за мен..
    И ако може и да похапнем туй- онуй. Simple Smile

# 41
    • София
    Пепелче, не съм аз. Никога не сме обменяли в Истанбул. В повечето случаи плащаме с карта и дори ни остават лири, които да изхарчим накрая в супермаркета. За София съм препоръчвала.

# 42
    • Варна
    Здравейте,  съжалявам ,че измествам малко темата , но имам въпрос към ползвалите BNESIM  - Papaone, Bebe, Mitko dvd и всички други. Изтеглил съм приложението, купил съм 10 Гб и получавам това съобщение. Някой неща ще ги преведа.

This is the QR code you will need to scan later to activate your eSIM.

QR кода е валиден еднократно.

QR code - снимка

Make sure you are connected to a data or Wi-Fi network before starting the eSIM installation.

Ако сте с  Android, не забравяйте да настроите APN. Отворете "Настройки", натиснете "Връзки", "Мобилни мрежи" и после "Имена на точки за достъп". Enter "BNESIM" as name and "globaldata" as APN. Save the settings.

Въпросът ми е - първо се сканира QR кода и после се правят настройките или е обратното, Настройки  - Сканиране на QR кода ?
     QR кода откъде се  активира  - от Диспечер Sim - добавяне eSIM и Сканиране на QR код ли или може от телефона, като се плъзне горната лента на екрана и оттам с предварително  направена снимка на кода ?
    Питам ,защото имам неприятен спомен , понеже преди година чак на втория ден успях да активирам Аиралото.
    Там не ми искаше QR код.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 07:33 от ninoto

# 43
    • Димитровград
    Не помня последователността, но се ориентирах оттук:
    https://www.bnesim.com/how-to-install-bne-esim-on-your-android/
    Инсталираш картата и после и правиш настройките.
    Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 08:42 от papaone

# 44
    Изложба "Дневниците на Фрида Кало" в Истанбул , Турция
    28 септември 2024 | 26 октомври 2024 г
    Вдъхновена от личните дневници на Фрида Кало, изложбата „Дневниците на Фрида Кало“ ще се срещне с любителите на изкуството за първи път в Турция  в историческата сграда на Истанбул Гранд Пера, като част от фестивала Istanbul Culture Route.
    Адрес: Hüseyinağa, İstiklal Cd. No:56/58, 34435 Beyoğlu/İstanbul, Турция
    Работно време 10- 22ч.

Археологическият музей в Истанбул е безплатен до 6 октомври ( информация от Инстаграм).

Общи условия

Активация на акаунт