🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 50 031
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Точно на гара Сиркеджи има паркинг на приемлива цена. В 2 през нощта трафик няма да има. За мен ще е лудост да оставите колата някъде и да търсите такси или друг начин за придвижване. Между другото задръстванията около първия пункт (условен е, защото отдавна е само с камери и не се спира) на магистралата и в центъра са еднакви. Wink Пуснете навигацията и няма да имате проблем да стигнете до паркинга.
Така е !
Ползваме гугълмапс и действа безотказно , но гълта много пари за мобилен интернет ако е през тел.
По добре е да си намерите автономна навигация тип Garmin и хем да е с осъвременена карта хем безплатно . Карайте смело , след 02 00 няма да е тъпкано

# 61
  • София
Здравейте, пътешественици! 😊
Утре пътувам за Истанбул (само за втори път) и се чудя колко т. лири още да купя.
Отскоро притежавам членска карта към Съюза на инвалидите в Бг.
Въпросите ми са:
1. При посещение в Топ Капъ (1700 TL на човек) и Долмабахче (1200 TL), аквариум Aqua Floria (950 TL) с тази инвалидна карта ползва ли се някакво намаление?
2. На тези места може ли да се плаща с дебитна карта?
Много ще съм благодарна ако някой знаещ ми отговори! 😘

# 62
Здравейте,
Може да се плаща с карта,колкото до инвалидната на този съюз немога да кажа,но като цяло инвалидите ползват доста големи отстъпкидо 50%,даже съм виждал и такива който са на цената на децата/учениците където на места е до 70-80%.
Дано съм бил полезен.

# 63
  • София
Точно на гара Сиркеджи има паркинг на приемлива цена. В 2 през нощта трафик няма да има. За мен ще е лудост да оставите колата някъде и да търсите такси или друг начин за придвижване. Между другото задръстванията около първия пункт (условен е, защото отдавна е само с камери и не се спира) на магистралата и в центъра са еднакви. Wink Пуснете навигацията и няма да имате проблем да стигнете до паркинга.
Така е !
Ползваме гугълмапс и действа безотказно , но гълта много пари за мобилен интернет ако е през тел.
По добре е да си намерите автономна навигация тип Garmin и хем да е с осъвременена карта хем безплатно . Карайте смело , след 02 00 няма да е тъпкано
Никога не ползваме онлайн навигация.

# 64
Вместо Гугъл мапс, използвам приложението MAPS.ME офлайн, без интернет. Върши перфектна работа.
На тези места може ли да се плаща с дебитна карта?
Много ще съм благодарна ако някой знаещ ми отговори! 😘
Навсякъде може да се плаща с карта. Много отдавна е така. И дюрюма на улицата съм си го купувал с карта. плащането с карта е много по-разпространено от това в България. Последните ми 5 ходения до Турция са били без никакви лири в брой. Имам колкото за разни бакшиши (когато си в заведение със сервитьор е редно да му оставиш нещо кеш, въпреки плащането с карта). Така че не се притеснявайте изобщо, ако нямате достатъчно лири в брой. Почти навсякъде са с по няколко ПОС терминала. Не е като тука... един, скрит... и да го извадят с мрънкане (предпочитайки кеша) Grinning
Това за спирката на Баязид ли става дума

Беязът.

# 65
Тези дни ми направи впечатление, че при зареждането на истанбулкарт с карта на револют ми дърпа не 100 лири, а 103.50.

# 66
Това са около 15 стотинки (3.50 лири). Но да, таксички има навсякъде Wink

# 67
  • Варна
Никога не ползваме онлайн навигация.

точно затова ползваме Гармин които хем е онлайн , но само гпс-а му и не дърпа пари за мобилен интернет Simple Smile
ако сте с евтина турска карта - ползвайте си гугъл мапс с  мобилен интернет
още щом видят синята инвалидна карта навсякъде ви дават път най напред на опашките не само в Турция , но и навсякъде по Европа и света , като някъде има намаления , даже големи , другаде не , но със сигурност ви дават ред напред

# 68
Аз също използвах maps.me досега при всичките ми ходения в Истанбул. Сега вече използвам е-сим, няма такова удобство.

# 69
Да, особено с еSIM е мн. удобно, особено когато има и евтини варианти специално за Турция. Но в Северен Кипър е резачка, там няма BNE, a AirAlo е скъпо.
Т.нар. "хазър карт", тоест Припейд сим картите в Турция са доста скъпи, по над 20 евро.

# 70
Може ли да помоля някой, който е правил скоро пълномощно за управление на МПС в Турция да го покаже Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 71
Здравейте! Благодаря за полезната тема и за готовността да помагате с информация и препоръки при възникнали въпроси. Чета ви с удоволствие и си "открадвам" идеи. Всичките ми посещения в Истанбул са планирани след обстойно прочитане на поне две теми назад. Сега имам нужда от помощ относно придвижване до гара Сиркеджи. Ще пристигнем около 2:00ч. след полунощ и идеята ни е да оставим автомобила на охраняем паркинг някъде в  начало на града, (никой не иска да шофира навътре, защото било стресиращо и опасно ). По това време май само с такси, или да се жертвам аз да шофирам? Някакви идеи за място за паркиране, което да е удобно за придвижване? Aerial TramwayBullettrain SideRed CarOncoming BusOncoming TaxiTaxiTrolleybus
Благодаря ви! Нахъсах се, ще се жертвам и ще шофирам аз. Иначе офлайн ползвам на Гугъл мапс или HereWego , а за интернет- Airalo.

# 72
  • София
da_ama_ne, ако ползваш паркинга на гара Сиркеджи, да предвидиш пари в брой, защото не приемат карти. Това са цените от май. Сега сигурно са по-високи, но все пак ще имаш някакъв ориентир:

Обикновено маршрутът ни е покрай Златния рог, църквата Свети Стефан, Египетския пазар и влизаме откъм крайбрежния бул. Кенеди.

# 73
Здравейте, дали знаете добър гид за централната част на Истанбул. Също така горе долу каква е сумата за един ден която взимат.
Била съм няколко пъти в Истанбул, но сега ми се иска да си взема и децата и поне цистерната и околностите да ги минем с екскурзовод. Някой наистина интересен човек, който да ги заинтригува с историите си.

# 74
  • Бургас / UK
Чефи ако искаш ми обясни защо не става...дай снимки ще го мъчим 😃Ако не е удобно тук ,може и на лични (въпреки ,че това е често срещан проблем и ще е помощ за доста хора)
ВеВе, Благодаря , но се оправих. Оказа се, че съм писала номера на паспорта на мъжа ми 😁
Също така искам да обърна внимание на тези, които имат регистрация на HGS , ако си сменяте паспортите пазете номера на стария.
Винаги ползвам оффлайн навигация на Гугъл мапс и никога съм нямала проблем , включително до Алания и Кемер .

Общи условия

Активация на акаунт