🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 207
  • 765
  •   1
Отговори
# 630

Нoвото U3.

# 631
Реално това е Музейната част, в която са реликвите - има християнски и мюсюлмански. Реално те се намират в джамия и вътре постоянно се четат молитви. Там трябва шал. Преди десет години и преди дванайсет съм влизала и нямаше такова изискване. Обаче сега всичко е обновено и вероятно затова е било затворено. За мен там е интересно има например - тоягата на Мойсей, ръката на Йоан Кръстител, писма на Мохамед, косми от брадата му и при.

Извинявам се, но не можах да разбера за кой музей се отнася написаното?

# 632
  • Димитровград
Вероятно са това става въпрос: Снимането беше забранено в залата с реликвите.
https://maps.app.goo.gl/2AyuAFogMqCC7B1W9

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 12:22 от papaone

# 633
Става въпрос за част от Топ капъ.

# 634
Здравейте ! С ферибот ли стигате до Kadikoy или метро ? Конкретно искаме да идем на Cilek sk и сладкарничката с японските палачинки . Благодаря предварително .

# 635
  • София
Здравейте ! С ферибот ли стигате до Kadikoy или метро ? Конкретно искаме да идем на Cilek sk и сладкарничката с японските палачинки . Благодаря предварително .
До Кадъкьой ходим с ферибот, но не знам там да има палачинки. Те са в Ченгелкьой и Ортакьой. Освен ако не са открили трета сладкарница.

# 636
Излезна ми в тик ток клипче на заведение Moi Mama и локация там ми даде . Може ли имената и на тези в Ортакьой ?

# 637
  • Някъде в Европа...
С каквото ди решите - и при двата варианта слизате на едно и също място, т.е началната ви точка за Чилек сокак е една и съща...при метро плащате 2 билета (ако тръгвате от Европейската част), като единият е целивт за Мармарай, а с ферибот - 1...

# 638
Излезна ми в тик ток клипче на заведение Moi Mama и локация там ми даде . Може ли имената и на тези в Ортакьой ?
В Гугъл мапс пише , че е затворено за постоянно.

# 639
Е зависи откъде идваш. Ако идваш от азиатската част (където е и Kadıköy), можеш с метро, с автобус...  Ако идваш от европейската част... най-вече с ферибот.

# 640
  • София
Кафе PUUFU
В Ортакьой адресът е Mecidiye, Muvakkit Sk. No: 8A, 34930 Besiktas/Istanbul
В Ченгелкьой  е Cengelkoy, Oymak Sk. No:5/A, 34680 Uskudar

На страница 36 от темата има снимки на палачинките и от двете места.

# 641
Благодаря ви ! Наистина не съм обърнала внимание , че пише , че е затворено 🍀

# 642
  • София
Според вас Долмабахче или Топкакъ си заслужава повече посещението? Имат ли хубави градини?

# 643
Според вас Долмабахче или Топкакъ си заслужава повече посещението? Имат ли хубави градини?
Два различни са като  стил. От двата на нас 2022г. повече ни хареса Долмабахче.
Миналата година посетихме дворецът Йелдъз, много повече ни хареса от Долмабахче. Цената на Йелдъз е 850 лири.
Снимки от двореца Йелдъз
.

Цените : Долмабахче 1500 лири
Топкапъ сарай комбиниран билет -2000
Дворецът Йелдъз 850 лири.
Дворецът Кючюксу 200 лири
Бейлербей 600 лири.

# 644
Много красиво Wink

(Да знаеш само, че е Йълдъз,  Yıldız. - звезда)

Общи условия

Активация на акаунт