Августовски бебета 2024

• 21 658
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Мая, препоръчвам ви групата Бебеносещи приключенци. Има много полезна информация - статии за обличане, типове и модели раници, ергономия, безопасност. Препродават се неща за бебеносене. Дава се обратна връзка за поставено бебе по снимки. И то от консултантка Флор. Много е отзивчива и отговаря винаги. В Бебеносене с любов също се пускат използвани неща за продажба.

Гери, абсолютно същото килимче съм харесала, и ще го поръчвам вече. Стига съм умувала. Голямо е, дебело е, отговаря на стандарта за безопасност, дет вика Джоуи what's not to like.

Преди две години живеех в жилище с килим и прекарвах много време на пода на постелката за йога. Правех... йога, но си и четях, нещо си творях, работех си. Сега не знам как ще ми е да се въргалям по пода, усещам се някак... дърта...

# 106
Да не се прецака само някой с килимче на екоплей! Купих едно, разлепи се горния слой, върнах им го, дадоха ми друго, на което едно от кучетата повърна върху него и ня-ма чистене. Накрая го изпрах с маркуча и се разлепи и то, а хич не са малко пари. Бебешки килим, който не се пере, страшна глупост, не се прецаквайте.
Тези от пяна са супер, ако нямате кучета, че те правят дупки с ноктите си, аз за свекървата бях купувала от kilimche.bg и не е мръднало 2 години, а се ползва всеки ден.
Надя, от рефлукса е опъването, извива се на дъга назад, нали? Баткото ми беше с рефлукс и го правеше това нещо. За мен спри да дохранваш, а го изправяй да мине кризата и да оригне и после предложи пак гърда, вместо да се цедиш. Опитай и да го кърмиш по-изправен в биологична поза, виж тази статия на хедра:
https://xedra.wordpress.com/2014/11/12/reflux/
Иначе аз храня на 2.5-3 часа или ако наистина не я успокоява друго, но тя преяжда и ако предлагам гърда постоянно просто повръща. Не пие вода и като се разхълца става страшно.. ако дам гърда и е яла скоро повръща, ако не и дам реве, че я дразни хълцането..

Бебе в слинг също е хубава група, но пак ви казвам, не е задължително да се запасявате със скъпи дрехи за бебеносене и всякаквите му аксесоари и нам си какво. Може и да си вземете само приставка за някое ваше яке, мисля Мама Мишка правеше.

Мама, аз срам не срам ще питам, как се оправяш с 4 деца? Имаш ли помощ? Аз често се налага да съм сама с бебето и тодлъра и изнемогвам, отнема ми цифра време само да се облечем и излезем тримата, а вътре да седим затворени просто няма шанс. Бебето поне спи в количката докато тичам по баткото в парка, ако сме вътре нито бебето спи, нито на баткото мога да обърна внимание и настава двоен рев/мрънкане..

# 107
Здравейте, дами,
И аз да се включа с ъпдейт от нас. Беба е на 8 седмици вече, 5700+, 58 см.
От самото ни прибиране от болницата излизаме всеки ден. В началото само до магазина и обратно. В Лидл си пазарувам с нея откакто ни изписаха. После почнах с къси разходки из парка по час някъде. Вече си обикаляме по 4-5 часа из парка ежедневно, не ми се прибира понякога Grinning
Тя е на смесено хранене, та слагам в една кутийка няколко лъжици Ам, пълня термоса с топла вода и газ към парка. Сменям памперси и я кърмя навън. В началото се притеснявах, но постепенно спря да ме интересува. Искам да използвам максимално топлите дни, като знам че скоро почва дъждовния период и на нашите дълги разходки ще се сложи край.
Това ми е първо дете, мислех че повече ще я пазя от чужди погледи, бацили и пипане, но се оказа, че предпочитам да изгради имунитет по-бързо.  Стерилизирах шишета и биби първите 2 седмици, оттогава само ги мия и в устата. Невъзможно е вкъщи всичко да е безупречно чисто, та стерилизацията да има такова значение. Но моето е и голямо бебе, струва ми се по-издържлива по принцип.
За графиците сме горе долу, не ги спазвам до минутата, но следвам нейния ритъм. Тя си показва кога и се яде и кога и се спи, и си спи между 14 и 17 часа на ден. С яденето е по същия начин, давам колкото и се яде и я оригвам след това. От време на време връща малко храна но е 1-2 глътки, като я сложа да легне прекалено бързо се случва това.
Общо взето малко я карам през просото, гледам да спазвам основните препоръки, но не съм особено стриктна.
Имахме кратък период на колики, лекарства почти не съм давала. Дори педиатърката каза да давам само при нужда Инфакол, а не на всяко хранене. Не видях подобрение та съвсем го спрях.
Гледам да я забавлявам с черно бели картинки, разхождам я из апартамента да разглежда нови неща всеки път. В парка я разхождам по полянките и и показвам клони, листа и тн. Говоря и, пея и от време на време, макар да съм музикален инвалид.
Слагам я на активната гимнастика няколко пъти на ден. Също я слагам на места където може да ме наблюдава, когато шетам из вкъщи. Доста време прекарва и по корем, вдига и задържа главата прилично дълго време.
Тя си се изпъпчва по бузките и вратлето често, но и бързо и минава.
Чаршафи и кърпи и ги сменям през ден. Оставям я да се приспива сама, не искам да я уча да ми заспива в ръцете.
Като излизаме за кратки задачки из квартала я слагам в ергораницата. Доста удобно и ще гледам да я ползвам максимално често раницата.
Имам. угризения и аз че съм некадърна майка, че не правя достатъчно, но в крайна сметка никой не се е родил научен, а и всеки прави каквото може. Искам детето ми да е самостоятелно и се опитвам отсега да я уча на това. Дали е редно и правилно не знам, но така сме решили ние с ММ.
Ох изписах цял роман, като почна и не мога да спра с обясненията Simple Smile

# 108
Снощи след 5 плътни часа киселеене се предадох и дадох на сина ми залъгалка. Бях си обещала, че няма да го правя, но не би. Оказа се вълшебство. Днес купих още, плюс клипс, за да не ги губя. Между другото се оказа, че не всички можели да се стерилизират в микровълнова (или поне силно не се препоръчва), като това е указано на етикетите на български. Бързият начин за проверка е дали има отбелязка в милилитри за вода върху кутийката.

# 109
Здравейте, дами,
И аз да се включа с ъпдейт от нас. Беба е на 8 седмици вече, 5700+, 58 см.
От самото ни прибиране от болницата излизаме всеки ден. В началото само до магазина и обратно. В Лидл си пазарувам с нея откакто ни изписаха. После почнах с къси разходки из парка по час някъде. Вече си обикаляме по 4-5 часа из парка ежедневно, не ми се прибира понякога Grinning
Тя е на смесено хранене, та слагам в една кутийка няколко лъжици Ам, пълня термоса с топла вода и газ към парка. Сменям памперси и я кърмя навън. В началото се притеснявах, но постепенно спря да ме интересува. Искам да използвам максимално топлите дни, като знам че скоро почва дъждовния период и на нашите дълги разходки ще се сложи край.
Това ми е първо дете, мислех че повече ще я пазя от чужди погледи, бацили и пипане, но се оказа, че предпочитам да изгради имунитет по-бързо.  Стерилизирах шишета и биби първите 2 седмици, оттогава само ги мия и в устата. Невъзможно е вкъщи всичко да е безупречно чисто, та стерилизацията да има такова значение. Но моето е и голямо бебе, струва ми се по-издържлива по принцип.
За графиците сме горе долу, не ги спазвам до минутата, но следвам нейния ритъм. Тя си показва кога и се яде и кога и се спи, и си спи между 14 и 17 часа на ден. С яденето е по същия начин, давам колкото и се яде и я оригвам след това. От време на време връща малко храна но е 1-2 глътки, като я сложа да легне прекалено бързо се случва това.
Общо взето малко я карам през просото, гледам да спазвам основните препоръки, но не съм особено стриктна.
Имахме кратък период на колики, лекарства почти не съм давала. Дори педиатърката каза да давам само при нужда Инфакол, а не на всяко хранене. Не видях подобрение та съвсем го спрях.
Гледам да я забавлявам с черно бели картинки, разхождам я из апартамента да разглежда нови неща всеки път. В парка я разхождам по полянките и и показвам клони, листа и тн. Говоря и, пея и от време на време, макар да съм музикален инвалид.
Слагам я на активната гимнастика няколко пъти на ден. Също я слагам на места където може да ме наблюдава, когато шетам из вкъщи. Доста време прекарва и по корем, вдига и задържа главата прилично дълго време.
Тя си се изпъпчва по бузките и вратлето често, но и бързо и минава.
Чаршафи и кърпи и ги сменям през ден. Оставям я да се приспива сама, не искам да я уча да ми заспива в ръцете.
Като излизаме за кратки задачки из квартала я слагам в ергораницата. Доста удобно и ще гледам да я ползвам максимално често раницата.
Имам. угризения и аз че съм некадърна майка, че не правя достатъчно, но в крайна сметка никой не се е родил научен, а и всеки прави каквото може. Искам детето ми да е самостоятелно и се опитвам отсега да я уча на това. Дали е редно и правилно не знам, но така сме решили ние с ММ.
Ох изписах цял роман, като почна и не мога да спра с обясненията Simple Smile

Irin_A, каква ти некадърна майка, аз не знам въобще от къде на жените им идват акъл такива мисли. Та, докато ви четях си мислех, колко ми допада подхода ви 👏🏻👏🏻👏🏻 чак се върнах назад да погледна кай е писал.

# 110
Irin_A, и на мен ми харвсва подхода ти, браво! Би ли споделила как дохранваш с АМ, как прецениш какво количество да додадеш? Аз също първо давам гърди, после дохранвам защото определено не му стига - ние започнахме да се кърмим много късно, засука едва като навърши 1 месец. Всеки път съм в чуденка колко да му дам. Има и 1 хранене сутрин рано изцяло на АМ, защото тогава го гледа баща му (аз спя).

Маги, аз също бях принцеса преди да родя. Не че съм била мързелива или нещо такова, но бях доста претенциозна относно храна, чистота, ред, график, ежедневие и тн.  Идентифицирам се с повечето неща, които пишеш 🤪

Да, аз също се разнообразявам и почивам като ходя да изхвърля боклука или до магазина…Онзи ден майка ми изведе бебо за 1,5 часа докато аз си бях вкъщи сама - изкъпах се, прострях си пералнята, направих си маска на лицето, направо се родих…Но не ми е достатъчно, алчна съм за такова време за себе си всеки ден, а няма. И да, започнах да уважавам майка ми повече откакто видях какво е да гледаш бебе 🥹 А на тях им е било още по-тежко защото не е имало нито памперси, нито шезлонги, слингове и тн. Общо взето нищо не е имало!

Относно килимчето от ХРЕ, аз се зачудих дали 2 см не е прекалено дебело. Все пак не искам да е твърде меко, не искам дюшек. 1 см пък ми се вижда малко, май ще се спра на компромисен вариант 1,5 см, има в kilimche.bg.

# 111
Miliva, аз съм дърта за многодетна майка (ако можех по-рано, щях да го направя наистина). Големият син е на годините ма някои от вас, иначе имаме един тийн на почти 16. Общо взето се справям. Знам какво е да реват стерео 🤣, а и двамата имат различни и разпознаваеми гласчета. Поне са на една вълна и мислите ми за овладяване на ситуациите са насочени в една посока.

Иска ми се и на мен килимче, но се чудя дали ще е подходящо, а и съм притеснена как ще е занапред, при положение че в хола държим големи колелета, а и количката. Как ще опазя малчуганите да не ги ближат...? Та да попитам, кой смята да ползва кошара за игра?

И още един въпрос имам към родилите по-раничко дали ви следят бебетата по коригирана възраст? Аз се чудех защо прегледите ни не са на кръгъл месец, дали е затова.

# 112
Здравейте, толкова ми е хубаво, когато има нова публикация от вас и с удоволствие чета всичко, което пишете и споделяте😊 исках да ви попитам как процедирате с тези интервали на будуване и как приспивате вашите бебенца, тъй като от няколко дни се старая аз също да ги следвам и да я приспивам уж когато трябва, но не ни се получава особено. Ако я приспя на ръце, когато я сложа в леглото и се събужда. А когато се опитам да я приспя в леглото й, е голямо и дълго люлеене без особен успех. И така се случва да стои будна до следващото хранене и въобще да не успее да заспи.

# 113
Гери, поръчах го вече. Ще дам отзиви за 2 см, то половин см не мисля, че ще се усети чак толкова, като го метна на ламината. Ти ще кажеш за 1.5 от килимче.бг. И ние ще дадем малко акъл в темата, то не за друго, а защото сме с първата реколта бебета от края на юли-началото на август. Grinning

Аз имам час за консултация по бебеносене и ще ходя сама, защото нали помните ние нямаме кола и няма как да замъкнем малкия бързо и лесно до там... И се чувствам все едно ще ходя на скъпа екскурзия. Консултантката ще ми показва неща, ще ми обърне внимание.

А днес тотално явно са ми паднали батериите и си поспах на обяд. Днес съм го оставила изцяло на ММ, аз домакинствам и пазарувам. Не е точно почивка, ама сш е почивка Simple Smile

Съвсем сериозно смятам да си купуваме храна от близкото бистро на ежедневна база. Вкусна е и не е скъпа. И ще ми спести мноого време и енергия.

# 114
С тези интервали на будуване и ние сме кръгла 0. Спи върху мен, ако спи вътре и момента, в който я оставя в кошарата започва да плаче (дори и да е заспала дълбоко), а вън в количката спи по 3-4часа.

Канех се да задам въпрос за вече ваксинираните бебчета - как мина? Температура? Плач? Раздразнителност? Първо дете ми е и много се притеснявам и сигурно ще ми се смеете, но не си представям момента на боцкането на детето ми и ще заплача първа аз… Мисля да закарам мама с нас и да я държи тя, не знам.. Ще се презаредя с пачове за крачето и ще дам панадол след това, и ще следя температурата, но просто не искам да идва този ден и много се притеснявам за нея дали ще я боли много 🥺.
Тя е глезанка голяма и не дава да я докосва никой освен мен (дори на баща и не дава много, много и не обича да я пипат) и когато свекърва ми например реши да я вземе малко почва един истеричен рев, но момента в който си я взема млъква в мен, докато с моята майка не е така и не го казвам, защото е моя майка и не знам защо го прави. Много от полза щеше да ми е поне да мога да вляза да се изкъпя, а свекърва ми да я погледа малко. Тя дори не спи ако не съм около нея и това е от сега, а по натам не ми се мисли.. Но пък много ми е хубаво и искам времето да спре и да се наслаждавам на слънчицето ми..
Много сте ми полезни с всички съвети и влизам да ви чета по 2-3 пъти на ден.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:55 от Mom to be

# 115
За интервалите да се намеся, аз съм абсолютно ЗА режим и много си държа на него по принцип, НО е важно да уцелите режима на вашето бебе, таблиците ги правят според повечето бебета, но отклонения винаги има. Моите деца например ако ги гледам по таблица, вкъщи ще полудеем. Не че примерно бебето е с 1 дрямка или баткото с 5, но таблицата по-скоро я гледайте като ориентир (да не говорим, че и таблиците се различават според източника).

По отношение на ваксините (в Германия имунизационният календар мъничко се различава) в сряда трябва да идем за първата, тя ще е само орална срещу ротавирус. С баткото не съм имала проблеми до сега, никакви неразположения, не очаквам и от малкия такива. Направи ми впечатление при първите мускулни ваксини коментар на докторката, която ги поставя, колко спокойно го понесе детето, две ваксини в двете крачета и само проплака за момент, взех си го в ръце (беше на повивалник за самото боцване) и го гушна и спря. Та докторката тогава обърна внимание, че спокойна майка = спокойно бебе и бързо се успокоява след боцването. Според мен обаче значение има и отношението на доктора, нашите са внимателни, винаги се отнасят игриво с децата при прегледи и ваксинации и съответно и при лекар и при зъболекар за момента всичко винаги минава много приятно и спокойно за всички (с изключение на чакането, признавам)

Обмислям и аз някакво килимче за по-натам, понеже у нас пода е много студен. С баткото бяхме се спрели на пъзел от пяна, защото така успяхме да покрием повече стаи, но мръсотия се промъква между парчетата и трябва ежедневно да се разглабя, чисти и сглабя, което смятам да пропусна сега. Не съм сигурна какво решение обаче ще си намерим в нашия случай. Кошара за игра обмислям в малко по-особен контекст. Мисля да я ползвам малко като басейн с топки. Не се виждам да огранича бебето само в нея да лази или играе, но ми се струва, че ще е по-удобна от басейните за топки като имам предвид, че искам да могат двамата да му се радват.

За финал на моето излияние: от четвъртък съм сама с децата (мм се наложи да се прибере за малко до България) и точно тогава ме хвана някаква настинка/вирус, сутринта ми се струваше, че и двете деца вече са с мен в това удоволствие, но честно казано сега не съм съвсем сигурна. Определено те са значително по-добре от мен и двамата.

# 116
Ще пиша хаотично по темите, които сте повдигнали и по които и яз имам разни “размисли и страсти”.
Аз споменах, че поставиха двете мускулни инжекции и оралната против ротавирус. Носете кулпачове за крачетата. Иначе нито в деня, нито в следващите имаше някакви странични ефекти. Панадол не съм давала. По време на инжектирането я държах в себе си седнала е я държах ръцете, сестрата придържаше крачетата. Изрева лекичко, стегна мускула, усещаше какво ще става, но после гушната много бързо се успокои.

Относно коментара с извиването и пищенето по време на кърмене - или имат газове, или имат нужда от оригване. В такива случаи я изправям и я оригвам, успокоява се и после всичко продължава нормално.

Пробвах бебеносене - първо в слинг, но на самата мен ми беше ужасно горещо, после взех от Флор под наем за проба (от групата Бебеносещи приключенци) хибридна носилка тип халф бъкъл. Само че наистина ни е чувствително детето към претопляне и не го усетихме нашето на този етап.

Относно приспиването, невинаги мога да я сложа навреме. Виждам сигналите и гледам да й правя обстановката за сън - в добрите дни само заспива в кошарата, друг път веднага след кърмене, а като я изпусна - имам ритуал с две песни на рипийт и люшкане на ръце. Втръснало ни е от тях, но помага.

# 117
  • София
Maya, чаят е на хип в пакетчетата, пила съм и на weleda. На weleda ми хареса една идея повече, но по-трудно се намира. Основата е на копър и анасон, както таблетките лактил.

За бебеносене ви бях споделила, че ние купихме besafe haven, но по желание на мъжа ми. Аз нещо не съм фен, бързо ми става горещо и някак не чувствам удобство да излизам навън, понеже нося нейна чанта и моя раница и с количката ми доста удобно.
И аз сменям памперси и кърмя навън. Онзи ден бяхме на разходка и се наложи да я кърмя на входа на зоопарка, където има най-голямо движение на хора, обаче хич
не ми пука! Grinning (а по принцип съм срамежлива)

За прегледите: бебка е родена точно на термин, но прегледът ни беше на месец и 4 дни, а след това ще е на два месеца и 10 дни. Общо взето, когато педиатърката има часове, което няма да лъжа, леееко ме дразни, но педиатър в София трудно се намира, иначе бих я сменила. Със страхотно отношение е и ми е близо до вкъщи, но с тези часове месец и половина напред ме напряга. От септември си записах за ноември и мисля да запиша и за декември, за да съм спокойна.

И ние обмисляме кошара за игра, но го бях мислила да е една от покупките по черен петък. Вие правите ли списъци за черния петък и какво сте намислили за тогава?
Аз засега съм записала: кошара за игра (ако не вземем до тогава), столче за хранене, уред за готвене на филипс авент и може би някаква проходилка, уокър, бънджи (нещо за активно движение, още не съм проучила кое е най-подходящо и какви са разликите). Малко мисля напред в бъдещото с тези покупки, но при големи намаления защо не.

# 118
  • София
Благодаря ви за съветите, момичета! Днес откакто е на 3 часа храненето, се оказа, че и спи повече. Нещата започват да се подреждат.
Иначе го оригваме и по време на хранене, преди хранене задължително гимнастика на коремчето правим, за да изпръцка събраното.
Дано и следващите дни нещата са спокойни!
Преди да кърмя си правих масажи на гърдите и топъл компрес - значително се подобри ситуацията с кърменето. От масажите направо ми текват гърдите.
Стискайте палци са имаме напредък и още веднъж ви благодаря, че споделихте опит!

# 119
При нас положението е малко като новородено. Тази седмица (6-та) беше леко кошмарна. Имаше неистов плач привечер около час-два няколко поредни дни и освен това се храни на около 2 часа дори и по-малко. Май кара някакъв скок в растежа.
Някое друго бебче минало през същото?

Общи условия

Активация на акаунт