Августовски бебета 2024

• 21 676
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
2 часа будуване е много тепърва да се започва приспиване. Сърди се бебето, защото е преуморено и тогава още по-трудно заспива. Аз започвам да приспивам 1 час, след като е станала, още преди да се прозява и т.н. При добър късмет заспива за 40 Мин.
Това при нас доста време работеше, но и ние в момента сме в някаква криза със съня и трудно се приспиваме дори и по това правило - нито въртележки, нито гушкане, нито песнички, нито цокане помагат.  По принцип имаше уж скок в растежа, обаче вече 3-та седмица не ми се вярва. Засега таткото я приспива по-добре напоследък. Мислим, че усеща, че аз се притеснявам, че не спи, затова татковците са добри успокоителни - и с топлината си и с това, че нямат такава емоционална връзка.

# 601
  • София
Аз съм на 33, вече по-близо до 34. Мина ми вече една менструация, макар че Сара е изцяло на кърма. С предните две деца беше нещо неописуемо, все едно след раждане. Този път беше най-оскъдната ми менструация изобщо, не знам какво да очаквам следващия месец.
Минаха първите ваксини, Сара е качила 840 грама и е пораснала отново с цели 5 см! Педиатърката каза, че затова не изглежда да е много пухкава, тя само в личице има бузки и гушка. На 16ти я записах за ортопед, ние ходим в един център Ортомедика.
Вече вижда и следи с очички, даже ми се струва, че мен ме разпознава. Много гука и говори. Но кака ѝ беше нещо друго - тя с отварянето на очите почваше да се смее и беше още по-спокойно и лежерно бебе. Сега вече почва периода, в който стават все по-жилавки и стабилни. Много обичам да виждам как си изпълват дрешките, а пръстчетата им почват да стават едни пухкавки.
Много хубави бебчета сте показали, всички деца са красиви и чисти!

# 602
Тук съм и аз, чета ви, ама много теми подхванахте и не смогвам да се разпиша. Сега съм легло и ще използвам момента, малко хаотично, но ето и от мен:

В домашната аптечка в момента за бебето имам свещички парацетамол и физиологичен разтвор и останалия еспумизан от началото. Термометри, инхалатор също. Повече от това за толкова малко бебе не смятам, че ми е нужно. Аз дори за баткото нямам кой знае какви допълнителни запаси - сироп ибупрофен, капки за нос и сироп за кашлица (ако скоро е имал) и един спрей за дезинфекция на рани.

Едно мое любимо закачливо изказване от преди години: "на Коледа стават чудеса, и аз съм доказателство", та тази Коледа ще стана на 31. Да не си помислите, че някога съм пращяла от увереност и самочувствие, ама понякога добре го прикривах. Първото ми дете се роди като бях на 27.

Никога не съм била добра в това да определям бебе на кого прилича, моите не са изключение. С баткото всички бяха категорични, че е абсолютно копие на баща си и даже ми беше малко мъчно, че никой не казва, че в нещо си намира прилика с мен. Сега като по-голям намирам много в характера. Сега за второто имаше коментари, че приличал май повече на мен. Единственото което аз сама успявам да определя, баткото е с кафеви очи като баща си, а малкия е с пъстри като моите.

Нямам против износването на дрешки от други деца, но с първото нямаше от кого и всичко му беше ново, сега малкия износва и на батко си и на още едно приятелско детенце, има и тук там по нещо ново. Забелязала съм, че при нас масово бебешките стари дрешки се продават на пакети понякога по размер понякога много размери на куп, но така не знаеш съвсем какво получаваш, а и съм попадала на достатъчно оплаквания точно в тези пакети как на снимките се виждат 5-6 неща, които са в отлично състояние, останалото е омазано, накъсано и т.н. и не ми се разправя да си тровя нервите така с дрешки.

За площадките мисля, че сме късметлии. Тук ми е мъчно, че все се разминаваме някак с другите деца, много рядко засичаме, ако не е с предварителна уговорка от група. В България няколко пъти съм водила баткото на площадка и само последния път засякохме деца там. Не съм попадала до момента на деца, които да правят глупости като от вашите разкази. Голямото е много дисциплинирано дете, много го хвалят навсякъде за което. Естествено си има моменти да се лигави или да не слуша, но и много добре разбира кога лигавенето трябва да спре. Отчитам като грешка, че го заплашваме, че ще го набием, а с мм и двамата нямаме такова намерение реално и в един момент може да ни излезе през носа празната заплаха. Казваме го на практика като заучено и трябва да спрем, но излита много бързо понякога от устата. Моят баща един път ме е нашамарил, явно наистина съм била преминала всякакви граници, защото той пък имаше такъв авторитет (особено над мен), че със съвсем спокойно говорене успяваше да ме вкара в релси.

При нас също нещо се развали режима на сън (засега само дневния) и веднага си потърсих консултант, много по-лесно ми е някой да ми каже точно какво и как да направя, вместо да експериментирам сама. Имам и курсове, опитвах някакви неща сама докато беше по-малък проблема, но теглих чертата, когато детето реши да прави дрямки от 10-20 мин. Сега си чакам часа, до тогава продължавам доколкото мога сама, но и си позволявам в момента да бъда легло само и само да спи малко по-нормално. За нашия случай съм категорична, че е режима, но явно не го уцелвам на 100% дори в добрите ни моменти.

# 603
2 часа будуване е много тепърва да се започва приспиване. Сърди се бебето, защото е преуморено и тогава още по-трудно заспива. Аз започвам да приспивам 1 час, след като е станала, още преди да се прозява и т.н. При добър късмет заспива за 40 Мин.
Това при нас доста време работеше, но и ние в момента сме в някаква криза със съня и трудно се приспиваме дори и по това правило - нито въртележки, нито гушкане, нито песнички, нито цокане помагат.  По принцип имаше уж скок в растежа, обаче вече 3-та седмица не ми се вярва. Засега таткото я приспива по-добре напоследък. Мислим, че усеща, че аз се притеснявам, че не спи, затова татковците са добри успокоителни - и с топлината си и с това, че нямат такава емоционална връзка.
С риск да ме сметнете за невежа, обаче за първи път чувам "скок в растежа". Майка съм за втори път и може би с първото, когато беше бебе преди почти 8 години, такива проблеми не съм имала и затова не съм се интересувала толкова от темата. Ще прочета по-задълбочено за евентуален скок в растежа, обаче се съмнявам да е това. Може би аз го разсънвам с прекалено гушкане и игри не знам. Обаче как да го накарам да спи, като той видимо не му се спи. Спокоен е, зяпа си или ако много настоявам да спи започва да се изнервя. Не знам вече и аз какво да мисля.

# 604
  • Пловдив
На баткото дрехите 95% са втора употреба. На бебето съм взела само една тениска нова, която ще я слагаме на коледната фотосесия, всички останали неща са втора употреба. Моят гардероб също голям процент е от там. Таткото от както е с мен също се пречупи да носи носени дрехи. Такива консуматори сме, че аз поне това мога да направя за планетата /нищо е като цяло/. Дрехи почти не хвърлям или предавам натам или се превръщат в парцали.
Аптечка не поддържам имам Нурофен и ако нещо предходно е пил баткото. Нямам инхалатор. Денонощна аптека има на 10км, ако трябва да ходим до спешен кабинет пак е на толкова.
Съня не го следя, но днес си стана час по-рано. Ще видя утре сутринта кога ще стане.

# 605
Интервалите на будуване растат от сутринта до вечерта.
Ако първият интервал е час и 10 минути например , то започвате да приспивате 5-10 минити по-рано.
Следващия интервал вече е час и 15 минути и така увеличавате с по 5 минути до последния преди вечерния сън.
Естествено ако прави хубави дремки , ако спи 20 минути , тези интервали ще са му големи.

# 606
Момичета , към тези с климатиците , имате ли овлажнители които използвате против изсушаването на въздуха и какви са ?

# 607
Ако първият интервал е час и 10 минути например , то започвате да приспивате 5-10 минити по-рано.
Следващия интервал вече е час и 15 минути и така увеличавате с по 5 минути до последния преди вечерния сън.
Естествено ако прави хубави дремки , ако спи 20 минути , тези интервали ще са му големи.

Хе хе, никакъв шанс да успея да обръщам внимание и на това х 2 😀 Гледам бебето, то си показва, че му се спи. Понякога просто не успявам да 'вляза' на момента, защото има все нещо да се върши и ми се случва едно мрънкащо момченце да се изнерви, защото не е успяло да заспи или пък да се събуди 10 минутки, след като е заспало. Помагам в първия удобен момент и се надявам да проработи. Днес докато доприспивах единия на гърда, другия ми го донесе баткото, че му бил много пълен пампеса. Викам му, отвори го и го махни, да си ритка малко гол на въздушна баня и директно му разкопчавам памперса. Какво да видя, той стабилно наакан и омазан. Трябваше да стана веднага, защото започнаха щети наоколо. 😂 Та приспиването ми отиде на кино.

# 608
Здравейте,как подсушавате ушичките.Имам чувството,че колкото повече ги пазя като го къпя,то толкова повече вода влиза в тях. Разбира ли се,когато едно бебе го болят ушичките.

# 609
С клечка за уши подсушавам внимателно, навсякъде.
Майка ми постоянно ми повтаря как едно време са ни слагали памук с олио в ушите при къпане, за да не влиза вода в ушите.
Аз не съм го пробвала, но според мен е ефективно.

# 610
Нашата педиатърка каза малко памук, но не сме пробвали.

Въздухът в стаята с климатик, къдито денуваме, го овлажняваме с въздухопречиствател с опция за овлажняване на филипс. Въздухът в стаята с маслен радиатор, където спим, го овлажнявам с канче Joy Много чакам парното... В кухнята си затоплям с принцесника, че умирам от студ.

Ние нямаме синя книжка, явно трябва да си я издирим от ЛЛ. Всички ли имате?

Според мен си вземете и ефералган свещички. Нашето доста успешно си изплю панадола. Не разчитайте на денонощната аптека, в нашата ги нямаше и даже му обяснявали на мм, че нямало за толкоз малки бебета.

Кажете какво работите, кога мислите да се завръщате на работа. При мен нещата са много прости. Бях асистент в РУ на срочен, той изтече, така че няма къде да се завърна, хах. Мама Лиса, какъв кабитет имаш? И аз имах мерак за кабинет, имам един гардероб с игри и пособия за работа, но май няма да се осмеля... а и тази работа е много изискваща, хората не си дават смехка, че като работиш с деца е 24/7, постоянно са ти в главата.

# 611

Хе хе, никакъв шанс да успея да обръщам внимание и на това х 2 😀 Гледам бебето, то си показва, че му се спи. Понякога просто не успявам да 'вляза' на момента, защото има все нещо да се върши и ми се случва едно мрънкащо момченце да се изнерви, защото не е успяло да заспи или пък да се събуди 10 минутки, след като е заспало. Помагам в първия удобен момент и се надявам да проработи. Днес докато доприспивах единия на гърда, другия ми го донесе баткото, че му бил много пълен пампеса. Викам му, отвори го и го махни, да си ритка малко гол на въздушна баня и директно му разкопчавам памперса. Какво да видя, той стабилно наакан и омазан. Трябваше да стана веднага, защото започнаха щети наоколо. 😂 Та приспиването ми отиде на кино.

Мама, аз затова близнаците ги държах с еднакъв режим.. че иначе няма оправия.

# 612
Здравейте, обръщам се към тези мами с момченца
Започнахте ли забелване и от кой месец се прави това ?

# 613
Ние не сме започнали, казаха ни чак около годинка.
Относно ушите - не съм питала никой и всяка вечер минавам с клечка за уши за да подсуша.

# 614
Момичета, моля споделете за тези компресорни инхалатори - за какво ги ползвате? Гледам, че са доста скъпи (150 лв), оправдана ли е покупката? И от какво сте доволни? Идеята им да се прави инхалация ли е - ние действаме по старомодния начин главата над тенждара с гореща вода...А в този инхалатор не може да се сложи лайка примерно?

Само ние ли не подсушаваме ушите на бебчо след баня?

Започнахме забелване на пишлето още след първия месец след баня, по препоръка на педиатърката.

Общи условия

Активация на акаунт