Августовски бебета 2024

• 21 635
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Съншайн, както писах - не се справихме, просто го израстна към 1.4м, когато заместихме всички хранения на АМ с твърда храна. До тогава повръщаше след всяко млечно хранене, имаше киселини и тн. Гаструса при нас не помогна.
Давене с мляко/връщане не е опасно и щом бебето/детето кашля, значи прочиства въздушния път и ще се справи само. Опасно е ако детето е тихо и не може да поеме дъх, но това важи за захранването вече, с течност трудно ще се задави така.
В този ред на мисли ви препоръчвам да гледате клипчета за първа помощ при задавяне или ако имате възможност да отидете до център на БЧК, там могат да ви покажат. Аз съм изживяла две тежки задавяния с крем супа и с банан, трябва да си спокоен, защото паниката се пренася и на детето, а спокойствието идва ако си подготвен.

# 706
Със сигурност сте попадали на клипчета на Анди от училище по първа помощ. https://www.facebook.com/firstaidbg Често гостува в Кенгуру и Ма-ма. https://www.youtube.com/live/tJsp6b1zbMQ?si=76mTnvrmdaE3PeX9 Потърсете още видеа, това го слагам на прима виста. Училището често има онлайн и присъствени курсове. Обикалят и в страната. Имат и джобен наръчник и постери за хладилник. Дано не се налага на никого

# 707
На мен ми дойде само септември и повече не. Не ми е намалявала кърмата, даже напротив.
Ние сме с памперси литъл ейнджъл 3, но и те ми пропускат,не мога да разбера кога... Явно аз не ги слагам както трябва.

# 708
И моя цикъл дойде доста бързо ,но разлика в кърмата няма. Вторият цикъл обаче не ми идва ,което е супер гадно. Винаги ми е бил редовен и се надявам скоро всичко да се нормализира Confused
За мамите с проблем в изхожданията на мъничетата им - смених БиоГая с Панда и си решихме проблема. Вече ходи всеки ден и то по едно и също време Joy
Точно това обяснявах преди няколко дни и аз 😁, но една мама пък каза, че нейното детенце се е запекло от Пандата, което много ме учуди, ама всяко дете е различно. Имахме запек още като се прибрахме от болницата и педиатърката ми изписа Панда и от тогава до сега не съм я спирала, тъй като е в плюс и за колики и за изхождане и ИМУНИТЕТ 😍. Вълшебни прахчета 😄🍯
Божидар получи разстройство от пандата, наистина си е до детенце. 😄

# 709
Биозин кидс с коластра имахме изписано ние, заради болен в къщи и отлагане на ваксините. Разделих едно шише на двамата. Една доза по 5 мл. Взела бях още едно шише. Мисля да го започна преди ваксинирането им този път.

Моите бебета започнаха да връщат мляко, след като навършиха 3 месеца. Много в странно и почти без причина. Понякога само от вълнение единия връща, докато му говоря или показвам нещо.

Моят цикъл беше толкова нередовен, не знам дали да го чакам изобщо. Трябва да посетя и аз АГ, но все отлагам.

# 710
Здравейте,
Два поредни дни виждам прозрачна гранулка в памперса. Дали излиза от самия памперс от пълнежа, или от бебето? Случвало ли ви се е?
Колкото до цикъла, аз имах зацапване преди десетина дни, точно както става преди да ми дойде и оттогава насам нищо. Проблем с кърмата нямам 🙄

# 711
Момичета, много сте писали и няма да смогна на всичко 😀
Днес бяхме на консултация и Калоян е пак +1кг - 6500 вече. 63см. Аз обаче нали съм все притеснителна и там забравям всички въпроси заради преобличане, ваксини, теглене и т.н. Та, главата му е 42,5см. Малко много ми се струва. На месец с по около 2 см. Педиатърката нищо не е казвала и сега не знам сама ли си набивам филми. Предполагам, че при все че е по голямо бебе е ок. При вас как е?

# 712
Лалз, не мисля че има нещо притеснително с размера на главата, нашата порасна с 4 см първия месец и стана 42. Беба е доста голяма за месеците си и си върви напред. 7+ кг е вече 😅

Момичета, много сте писали и няма да смогна на всичко 😀
Днес бяхме на консултация и Калоян е пак +1кг - 6500 вече. 63см. Аз обаче нали съм все притеснителна и там забравям всички въпроси заради преобличане, ваксини, теглене и т.н. Та, главата му е 42,5см. Малко много ми се струва. На месец с по около 2 см. Педиатърката нищо не е казвала и сега не знам сама ли си набивам филми. Предполагам, че при все че е по голямо бебе е ок. При вас как е?

# 713
Мами, днес ми се получи болка в едната гърда и сега ввчв съм с Т над 38(мисля че е от това) колко парацетамол мога да пия, имам от 600мг... Или е много

# 714
Ако имаш чист нурофен ще е още по-добре, защото действа противовъзпалително, но и до 5(по спомен) таблетки парацетамол за 24ч също е ок.
Виж дали имаш зачервяване, бучка и слагай по-често бебето на проблемната гърда.

# 715
Ако имаш чист нурофен ще е още по-добре, защото действа противовъзпалително, но и до 5(по спомен) таблетки парацетамол за 24ч също е ок.
Виж дали имаш зачервяване, бучка и слагай по-често бебето на проблемната гърда.
нямам 😟
5 х 500мг ли?

# 716
Flower, пробвай горещия телефон на НАПК. Може би точно сега никой няма да вдигне, но поне утре.

Това е моята консултантка, тя е професионален консултант. Лесно се общува с нея и ще откликне, не е тежка и недостъпна. Даже и сега да й пишеш във вайбър, няма да се възмути или ядоса.

# 717
Сега се разрових, в блога на хедра пише, че може до 8х500мг парацетамол за 24ч.

# 718
Тук съм, за да вдъхна кураж на Flower. Аз съм избутала бая бучки в моя опит (7 при предишното кърмене и сега към 3) и винаги съм се справяла без лекарства. Започнах да ги хващам дори преди да вдигна температура (усещам се като ме втриса) и майката му е наистина кърмене до откат от тази гърда, масажи, дори докато кърмиш, възтопли душчета. Успех и без паника.

# 719
Тук съм, за да вдъхна кураж на Flower. Аз съм избутала бая бучки в моя опит (7 при предишното кърмене и сега към 3) и винаги съм се справяла без лекарства. Започнах да ги хващам дори преди да вдигна температура (усещам се като ме втриса) и майката му е наистина кърмене до откат от тази гърда, масажи, дори докато кърмиш, възтопли душчета. Успех и без паника.
Масажите по какъв начин ги правиш? Кърмене, ама не иска да суче през деня, тази сутрин 4 мин., след това с помпата само 30 мл.
Температурата спадна на 37.1, но мястото е доста зачервено, за сега не е адски болезнено... Дано да се размине без лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт