Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 467
  • 258
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нормален мъж въобще не е в позицията да ти прави забележка. Може да не му хареса, но да прави забележка е прекрачване на границата.
Значи не харесва но мълчи ?
Да, мълчи, защото е интелигентен и осъзнава, че жената е минала възрастта, в която ѝ трябва нечие разрешение/съгласие/одобрение. Както и ти написа "възпитанието не позволява".
Така няма ли да наптрупа негативи за които жената няма и да подозира ?
Няма проблем. Вероятно и жената ще трупа негативи за нещо. Никой не е идеален.

# 76
Тези мъже е хубаво да не ходят в морски градове😂. Цаца, мидички и прочие как без биричка?
Ние с ММ сме морски чада, то си ни е традиция/навик през лятото. Така сме израснали. Няма мъже, няма жени-всичко е в кюпа на бирата през лятото, зимата е за винцето. Пие се умерено и с мярка.

# 77
Хора с ограничение възгледи има - не само по отношение на алкохола. Стига да е с мярка, аз лично не виждам проблем. Давам личен пример - жена ми, когато тръгнахме преди 11 години, не понасяше да пие ракия - горчеше й, разреждаше я с вода и пак не беше нейното. От около 3-4 години, обаче, започна да й харесва. На тъща ми това й е много странно - млада жена да пие ракия. Сега, важно уточнение - и двамата имаме воля и нямаме проблем с алкохола - консумацията ни се свежда до 50-100 грама на месец - има/няма - реално, по поводи, а има и немалко поводи, на които грам не пием - особено аз, тъй като обикновено съм шофьор и принципа ми е глътка да не близна. Да, имало е редки случаи, в които е миришела на алкохол - за някой по-специален случай, и не ми е било много приятно, но същото важи и в обратния случай - мъж да смърди на бъчва също не е ок. Личната хигиена е важна за всеки човек, не е ограничена до мъже/жени. Другата крайност - човек, в частност жена, който/която се налива и пие по 2-3 бири на ден всеки ден и смърди, еми кофти си е, макар че такива хора обикновено се събират със съмишленици и не им прави впечатление. Извода - разни хора, разни идеали, стига да си живееш живота, без да се прекалява и в мярка, не виждам проблем - все може на някой да си крив, даже и да си най-праведния. Успех!

# 78
  • София
Аз така не ядях люто, преди да се запозная с приятеля ми. Сега гледай какво става...

# 79
Хора с ограничение възгледи има - не само по отношение на алкохола. Стига да е с мярка, аз лично не виждам проблем. Давам личен пример - жена ми, когато тръгнахме преди 11 години, не понасяше да пие ракия - горчеше й, разреждаше я с вода и пак не беше нейното. От около 3-4 години, обаче, започна да й харесва. На тъща ми това й е много странно - млада жена да пие ракия. Сега, важно уточнение - и двамата имаме воля и нямаме проблем с алкохола - консумацията ни се свежда до 50-100 грама на месец - има/няма - реално, по поводи, а има и немалко поводи, на които грам не пием - особено аз, тъй като обикновено съм шофьор и принципа ми е глътка да не близна. Да, имало е редки случаи, в които е миришела на алкохол - за някой по-специален случай, и не ми е било много приятно, но същото важи и в обратния случай - мъж да смърди на бъчва също не е ок. Личната хигиена е важна за всеки човек, не е ограничена до мъже/жени. Другата крайност - човек, в частност жена, който/която се налива и пие по 2-3 бири на ден всеки ден и смърди, еми кофти си е, макар че такива хора обикновено се събират със съмишленици и не им прави впечатление. Извода - разни хора, разни идеали, стига да си живееш живота, без да се прекалява и в мярка, не виждам проблем - все може на някой да си крив, даже и да си най-праведния. Успех!
От кога 2 бири на ден е много? И не мога да разбера, кое му е миризливото на бирата. Мирише твърдият алкохол.

# 80
Хм, тоя ще е някой префърцунен сноб! Щом има против жени, пиещи бира.

А на мен даже много небрежно и младежко ми изглежда жена, пиеща бира направо от бутилката.

Но пък не харесвам жена да пие ракия. Не знам защо. Може би от едно време ми е останал спомен дядовци край блока да пийват ракия и ракията ми е дядовска. Rolling Eyes Така и не се научих да я пия.

# 81
Е, ако са всеки ден по 2-3 бири, колкото и да я обичам, ми звучи леко прекалено и на мен. Но същото бих казала и ако всеки ден човек обръща по 2 малки там я ракийки, я уискита, я мастички... количеството алкохол е съизмеримо с това в двете бири.
Самият факт че е всеки ден почва да звучи като човекът да не може без това, пък после нека си мислят хората че само алкохолик дето пие по кило и канче е пристрастен.
Но останах с впечатлението че темата е по-скоро за избора на питие, когато изобщо. И за хора на които не им е работа, но го коментират.
Аз може алкохол да пия веднъж в месеца или и по-рядко - пак ще са ми две бири при излизане, евентуално ако се заформи мнооого дълга вечер, могат и повече от 2 да са но това пък е съвсем рядкост вече. Ако ще и да е посред зима, когато още повече шокира околните като видят какво пия Grinning

# 82
Авторке, не ги слушай тия мъже. Дали е готино или не е готино жена да пие две бири (една ракия / половин чаша вино / 20 грама бренди) е субективно понятие и зависи от това как се държи след тях и колко са й големи гърдите.
Представи си Никол Станкулова с чаша винце и леля ти Гинка с чаша винце, примерно.

# 83
  • София
За мен има нещо странно подобни неща да са тотален deal breaker. Да не ти харесва жена с бира - ок, разбирам. Имаш го за мъжко питие, свързваш го с мъжете по рекламите, ок.
Но да го намираш за отблъскващо? Да харесваш една жена и само фактът, че пие бира, да те спре да си с нея? Не знам...

# 84
Специално за бирата само. Явно я възприемат като вид мъжка напитка.
Точно така. Пиенето на бира изглежда и се асоциира повече с мъжете и съответно в очите на повечето мъже пиещите бира жени губят част от женствеността си. Така бих обяснил аз този феномен, който според мен
съществува наистина.
Може би в обратния случай ще е нещо от рода на това мъжът да говори женствено или да си извади огледалце и да си оправя кичурите Sweat Smile

П.П. Това да е единствената причина да отрежеш жена, съмнявам се. Не е нещо кой знае какво, но със сигурност не е и привличащо.

# 85
  • София
Нормален мъж въобще не е в позицията да ти прави забележка. Може да не му хареса, но да прави забележка е прекрачване на границата.
Права си.
Никакви забележки. Възпитанието ми не ми го позволява.
Ама втора среща няма да има.
Ето го ключа от палатката!
Елементарно било.

# 86
Права си.
Никакви забележки. Възпитанието ми не ми го позволява.
Ама втора среща няма да има.
Нека да няма втора среща. След като има разминаване, всеки по пътя си.
Но да дуднеш ти нравоучително на пълнолетен човек какво намираш ти за женствено - много моля.
И да, пия бира. ММ пие бира. Всичките ни приятели пият бира, на всичките ни сбирки.

Женствеността не се измерва с вида напитка, която жената предпочита, за сведение.

# 87
има хора, които бирения дъх ги отблъсква, особено когато те самите не пият бира, познавам такива, и мъже, и жени..
ами гадно си е, на мен също ми е отблъскващо примерно да се целувам с някой, който ми мирише на бира..бирения дъх е силно разпознаваем и се усеща.. не ми пречи да стоим на обща маса с бираджии, самата аз понякога пия, макар и рядко, но интимност и целувки докато пия или друг пие - не.. пробвала съм, гадно е.. Joy

# 88
  • София
Интересното е, че самите производители на бири непрекъснато търсят начини да спечелят именно жените - с по-леки бири, плодови бири, радлери и разни специални вкусове...

# 89
има хора, които бирения дъх ги отблъсква, особено когато те самите не пият бира, познавам такива, и мъже, и жени..
ами гадно си е, на мен също ми е отблъскващо примерно да се целувам с някой, който ми мирише на бира..бирения дъх е силно разпознаваем и се усеща.. не ми пречи да стоим на обща маса с бираджии, самата аз понякога пия, макар и рядко, но интимност и целувки докато пия или друг пие - не.. пробвала съм, гадно е.. Joy
Ако другият човек е пил какъвто и да е алкохол, а ти не - мирисът се усеща и е гаден при по-интимен контакт.

Общи условия

Активация на акаунт