Какво толкова отблъскващо има в това една жена да обича и пие бира?

• 10 418
  • 258
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Стига де, товя наливане на всяка страница някой го пише... Сериозно ли всички смятате че който харесва вкуса на бирата, задължително се налива и напива че все такава ви е асоциацията??
Честно казано, това звучи една идея по-обидно от първоначалния проблем...

Аз не го смятам, и не знам дали сме всички, но го виждам.
Започва с една, после още една и според колкото може да носи, но 3-4 си ги излива в гърлото, плюс половин кутия цигари и на мене това не ми е секси нито за мъж, нито за жена.
Не харесвам мъже, които за един плаж време, изпиват 4-5 бири. Някак накрая винаги има и едно заядливо поведение. Малко обобщаващо пиша, но визирам конкретни случаи, които виждам и не ми допадат.
И вероятно вече ми е такава и асоциацията.
Също много се дразня, когато по няколко пъти ме питат как може да не пия поне една бира.
Ами така! - може! Горчива ми е, а и самото й пиене не изглежда секси.
Едно просеко от скъпото може да изпия, но една ледена биричка в горещ летен ден, не ми отива.

# 226
То и не беше само към теб отправено, ако беше така щях поне да те цитирам.
Поне за мен няма логика специално бирата защото е бира да се асоциира с наливане и напиване, сякаш с друг алкохол не се напива човек. Обаче на всяка страница го имаше това - аа, щом пие бира, налива се, освен това има и проблеми с алкохола. А някои всъщност я предпочитаме точно защото е с най-малко алкохол, то по-малко от това е само ако взема досущ безалкохолна. В което също няма нищо лошо, просто от тях няма избор а предлагат само една марка, ако изобщо.

# 227
  • SF
Ами.... не знам. И с друг алкохол се напиват.
Даже не визирам напиването. То е ясно, че е грозно и лошо нещо.
Но пиенето на бира след бира е същата работа.
Хората, които имах предвид, наистина се наливат с бира. И понеже такава е темата, се сетих за жени. Но познавам и мъже, които прекаляват с бира и не го намирам за по-красиво, нито по-оправдаващо.
Една биричка след работа с колеги въобще не я обсъждам.
Говоря за хора, които наистина си носят бири в пликче и си ги изпиват.
Ако темата беше за ракия, щяхме да пишем същото, но за ракията.

# 228
С нищо не е красиво напиването, факт. Тук за друго идваше реч - жена специфично с бира не си отивало, не коментираме количества, кой колко носи и пие, а това че е бира. Вместо някое по-"дамско" питие.

# 229
  • SF
Да, и аз правя същата асоциация. Вече съм посвикнала, но признавам, че се учудвах, когато виждам жена да изпие 3 бири една след друга. Сякаш в главата ми това е някаква привилегия само за мъже.
Може би в близкото ми обкръжение няма жени, любители на бирата. Повечето пият вино, розе, Бейлис. Е, 5 чаши вино или 5 бири по равно ще ме впечатлят.
Имам една приятелка, която може да пие бира след бира и да обърне 4 бири за една наша среща. Вкусно й е и обича. Говорила съм с нея по темата. Тя поне е от тихите пиячи и не прави нищо неприятно след четвъртата, но съм виждала и големи заядливковци. Хем им се доспива, хем стават и досадни. 
Приятел има една такава роднина. Носи си бирите, кутия цигари, седи, отваря кенче след кенче, мълчи, пуши, гледа в пространството, отваря следващата, мълчи и пуши, отваря следващата. Ами.... не е моят човек това!

# 230
  • Out of the Mix
Това, което описвате си е зависимост вече, абсолютен алкохолизъм.
Ясно, че една биричка, или каквото от дъжд на вятър не се брои. Simple Smile

Имах едни познати банкерки. Бяха 5 в офиса по едно време.
Едната си беше направо алкохоличка, миришеше на бъчва всеки път като бях там. Колежките й разправяха, че само сменя офиси и банки, и накрая никъде няма да я искат. Млада жена ~35, мега състарена изглеждаше, без деца, без мъж.

# 231
То за вкусно - и на мен ми е вкусно и обичам. Но ми харесва да съм си на акъла, та не изпивам колкото ми е сладко. Щото аз и 5 да изпия, тя няма да спре да ми е вкусна, но няма и да е много умно да мятам по толкова Grinning
Има и единични случаи когато се е случвало, разбира се. При мнооого дълги сбирки, та всъщност не са много алкохол за цяла нощ. Аз през това време съм хапвала по нещо, между бирите ще съм пила и вода също, а ако е наистина много дълга вечер може даже и по кафе да метнем по средата. Няма нищо общо с това да седнеш и да изливаш там в гърлото бира след бира след бира...
Имах такъв приятел - сядаме някъде и си поръчва в началото 2 бири наведнъж. Първата я глътва почти като хапче, втората вече си я пие с кеф. Това и аз не го разбирам. Вземи вода като си толкова жаден, ти тая първа бира не си я вкусил и без това...

# 232
Хем им се доспива, хем стават и досадни.
На тези които лесно им се доспива след повечко бири да си проверят кръвната захар. Дори и да нямат нищо общо с диабет, инсулиновата резистентност е все по-често явление дори без да го знаем още. Няколко бири могат да вдигнат доста високо кръвната захар и при инсулинова резистентност нивото й ще пада много бавно. След толкова много години тъкмо почнах да харесвам бирата понякога през лятото и се наложи да забравя че съществува заради инсулиновата ми резистентност.

# 233
Вдига инсулина яко наистина, за съжаление е най-неподходящото питие при ИР... Не съм я забравила напълно, но ми е рядко "лакомство" по повод, както други които са на режим биха си позволили нещо сладко.
Но на мен не ми се доспива след "повечко" бири, доспива ми се след първата. И само след нея Grinning На втората вече ми е минало. Та при мен е или 2, или никак. По-често второто, но това е положението.

# 234
  • Out of the Mix
Така е. Малко и унася и ставаш ленив.
Другото, което съм забелязал е, че веднага ти се покачва и апетита и нещо ти се яде също.
Не знам за вас, аз си падам по леки, класически лагери. Разни Ейлове и др. с алкохол над 6,7-8%, са ми тежки и не е моето. Вайса също не е лош, но повечето са много газирани. Преди доста време пих наливен Ердингер и беше прекрасен. След това взех бутилче, по дяволите супер газирано, от тогава не купувам.
Фен съм на чешката школа, ама истинската, не масовата и побългарената. Разликата е от земята до небето.

Офф-топик малко, ама е свързано.
Не знам хора, аз съм в потрес от случващото се по пътищата.
За ден 30 катастрофи, за седмица 100-ци, това ми е абсурдно за малката ни държавичка.
Всеки втори е "подпийнал".

# 235
Нормално е да се качва апетитът от алкохол, тя бирата и поначало си върви с нещо за хапване, така "на голо" почти никой не я пие. Тези, които имаме проблем с инсулина, го усещаме даже и повече това че при нас регулацията не е точно каквато трябва.

За подпийналите каращи... радвам се че около мен нямам такива хора, сигурно бихме се скарали по този повод. С приятелите ми се събираме да се видим, пиенето не е задължително за всички. Ако някой е предпочел удобството да е с колата си, значи се е отказал от бирата. В редки случаи като знаем че ще се проточи, може да изпие 1 (една) бира в началото, защото знае че ще минат часове преди да си тръгне. Говоря за мъже по 100 кила или повече, сигурно и от 2 не би  било проблем ако ги спрат и проверят, но не си го позволяват. Съответно никой от компанията не се чувства странно ако не пият всички, знам че в доста компании би имало натиск дори.
Не че е само алкохолът проблем за толкова катастрофи, но си е немалък фактор.

# 236
  • SF
Много е неприятно това "Пий поне една бира!"

# 237
И с друго да ме подканват така, пак е неприятно. То и рядко е с бира де, обикновено с нещо по-силно и "поне едно мъничко!". Край мен са свикнали че отказвам любезно по веднъж... Ако трябва втори път - вече не държа да съм любезна, като и те не са. И така. Досега не съм оставала неразбрана.

# 238
Нормално е да се качва апетитът от алкохол, тя бирата и поначало си върви с нещо за хапване, така "на голо" почти никой не я пие. Тези, които имаме проблем с инсулина, го усещаме даже и повече това че при нас регулацията не е точно каквато трябва.

За подпийналите каращи... радвам се че около мен нямам такива хора, сигурно бихме се скарали по този повод. С приятелите ми се събираме да се видим, пиенето не е задължително за всички. Ако някой е предпочел удобството да е с колата си, значи се е отказал от бирата. В редки случаи като знаем че ще се проточи, може да изпие 1 (една) бира в началото, защото знае че ще минат часове преди да си тръгне. Говоря за мъже по 100 кила или повече, сигурно и от 2 не би  било проблем ако ги спрат и проверят, но не си го позволяват. Съответно никой от компанията не се чувства странно ако не пият всички, знам че в доста компании би имало натиск дори.
Не че е само алкохолът проблем за толкова катастрофи, но си е немалък фактор.

Това, че са 100 кила не винаги е фактор. Има едно видео в youtube, с Филип от Бричка, в което показваха ефекта на алкохола и как, уж от малко, можеш да се докараш много лесно и бързо до състояние, в което си опасен шофьор. Истината е, че масово нашите мили сънародници нямат воля и принципи, това е - аз като знам, че излизам с колата, алкохол НЕ близвам, нямам доверие нито на организма си, нито на алкохола. Респективно, ако планирам да изляза с приятели и да пия, ще отида с градски/метро/такси. Имах един случай - кучето ми беше зле, в 10:30 вечерта в ден неделя, бях пил 50 грама ракия в 8 часа вечерта, не ми е минавало през ум да го закарам аз - викнах приятел, който не беше пил и ни закара! Всичко е до воля, до принципност! Виждал съм другата крайност - таксиметров шофьор, който беше с много тежка форма на алкохолизъм, той реално беше постоянно пиян, а практикуваше професия, в която хората му поверяват живота си...

# 239
  • Sofia
Имах един случай - кучето ми беше зле, в 10:30 вечерта в ден неделя, бях пил 50 грама ракия в 8 часа вечерта, не ми е минавало през ум да го закарам аз ...
Това е достатъчно време толкова малко количество алкохол да се метаболизира, пък макар и да е концентрат.

Аз явно съм малко по-чувствителна на тази тема, защото, честно казано, ако домашният ми любимец е зле, да не дава Господ, сигурно ще забравя и питиета, и коли, и всякакви рестрикции. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт